Wednesday, March 2, 2011

Aiyu si kaki bodek



Soheh, anakku kaki ampu.

Tengok tu, bukan main lagi terlentok tido dengan Grandma nya. Tak payah dodoi tak payah nyanyi, senang aje nak tido. Seminit pun tak sampai. Cuba kalau dengan mak bapak, macam nak bergaduh dah rupanya. Tu pun tak tentu tido lagi.

Masa kami sampai rumah PIL, MIL takde rumah. Bila MIL balik, Cik Aiyu tak semena-mena terus terpa Grandma nya. Yang mahal siap kiss lagi tu. Terkejut bapaknya (mak nya tiada sewaktu kejadian). Tak pernah sebelum ni Cik Aiyu nak kiss orang. Kita kiss dia pun, selalu dia elak. Tapi dengan Grandma nya... amboi amboi amboi...

Grandma nya pun apa lagi, riuh sekampung, hahaha.. Semorang yang datang rumah dia cerita. Bangga sungguh dia, hehehe... Tak sia-sia hari tu drive 7 jam seorang diri nak datang rumah kami. Nampaknya lawatan tempoh hari mendatangkan hasil. Lumayan punya! 

Harap-harap Cik Aiyu akan baik dengan semorang bila balik Malaysia nanti. Don't forget the land haaa anakku...



15 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

aiyuuuuuuuuuuuu...tutup mulut bila tido...nntiii masuk lalat..LOL hahaha comel nya mulut dia..

Syima Syaz said... BALAS

cik aiyu....balik lah mesia bln 9..tgk kita kahwin...hehee
comel nyeeee

nur easy said... BALAS

alala beriya je. senang betul nak tdo ya.. suka tengok

sarah kalam said... BALAS

uihhh cik aiyu,pandai mengambik ati ehhh...
bile cik aiyu nk blik msia??

ayang said... BALAS

Bagus bagus bagus.. tak yah susah2 ngajor dia.. pandai je cik aiyu pasang strategi... Bodek grandma... untung le cik aiyu nanti..hehehe..

My Life My World said... BALAS

Hehehe ... dahsyat nyer Cik Aiyu, dalam posisi sebegitu pun boleh lena. Nampak sangat kuat bodek ... hahahaha. Anak sapa lah tu ;D

umimiqdad said... BALAS

comel sungguh tido gitu....

Madam Sooyaree said... BALAS

Anggerik Berduri,
Hahah.. tang tu ikut maknye! :D

Syima,
Kawin lepas raya ke? Insya allah :)

Nur,
Dengan Grandma nya senang, dengan kita....

Sarah,
Insya allah balik dekat raya nanti :)

Ayang,
Itulah, tak payah diajar. Maknye jugak yang dapat berehat, hahaha

Acik,
Itu le pasal, anak sape lah tu, hihihi... *ikut bapaknye kot :P*

Umi Miqdad,
Kalau tido gaya gitu, memang lama! Kalau tido atas tilam, kejap dah terjaga!

uNi said... BALAS

u're coming back babe? bila bila bila?

Lady of Leisure said... BALAS

wah cik aiyu tido sambil duduk ye? hehe.. amboi sure neneknya happy bila cucu bermanja sampai tertidur gini kan..

CtmuniRahZainalAbidin said... BALAS

owh aiyu chomel... ada tak agak2nye gaya aiyu yang tak chomel?? cuba mama nye kasi snap sikit.. rasanya mcm tak de je...iye dak?

Dinas Aldi said... BALAS

Lena sungguh2 tuh!

Sejuk hati grandma dia dapat sambutan mesra dari cucu, nampak hepi sungguh muka dia tu haa :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Uni,
Lambat lagi lah babe, raya kot, hehehe

Lady of Leisure,
Grandma punyalah kembang vontot, cucu suka kat dia, hehehe... Grandpa pulak meraih simpati cucu, hahaha

CT Munirah,
Thanks dear :) Ade, yang muka bengis pun ada, hahaha

Dinas,
Itulah, gembira Grandma nye, hehehe.. Cucu bodek baik punya!

Jihan said... BALAS

OMG terngange cik aiyu tido!nyenyak btul nampak.so cute!

Imparfait Saint said... BALAS

huda, tok US dia akan citer kisa ni even whn aiyu dah besar panjang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...