Monday, February 7, 2011

Super Bowl XLV

Mari adik mari cik abang, mari kita menari meneka berapakah yang dimaksudkan dengan XLV?

Haaa... teka hey inspektor sahab!

Nak tengok roman numerals knowledge korang camne, hehehe.. Selalu tengok jam sampai XII aje kan. Tu pun kalau pakai jam jarum le, kalau pakai Casio G-Shock tak dapek den nak nolong.

XLV bukan X-LoVe merangkap x-bf atau x-gf hokay... XLV adalah bermaksud 45.

Jadinya Super Bowl yang ke 45.

Sebelum cerita lebih, Super Bowl itu adalah final American football game. Bukan main bowling pakai bola yang besar seperti yang dibayangkan oleh Helen. Bowling pakai bola yang besar, dan manusia menjadi pin, hanya terjadi dalam game Istana Takeshi. Orang Jepun aje yang gila macam tu.

Super Bowl ni adalah acara yang ditunggu-tunggu oleh seluruh rakyat jelata Amerika. Kalah demam final bola sepak Malaysia. Diorang siap buat iklan lagi, ada lelaki kasi statement "I missed a few birth, but I will never miss Super Bowl". Nasib baik bukan laki aku yang kasi statement macam tu, kalau tak memang saje cari nahas la kan.

Tahun ni kami tengok Super Bowl di rumah Alonzo. Saje aje berkumpul ramai-ramai, baru meriah sikit. Aku pun tak la follow sangat American football ni, cuma nak tengok iklan dengan half time show aje. Kalau korang ingat, Janet Jackson pernah bikin panas satu tahun tu, tunjuk bubis pada khayalak ramai masa half time show. Siap pakai besi bentuk bintang lagi pada bubis. Ohhh Janet... Iklan pulak, memang semua iklan baru. Bukan aje baru, tapi mantap gitu pasal slot iklan waktu Super Bowl adalah sangat mahal. Maha mahal gitu. Kalau dah mahal, mestilah nak tunjuk iklan yang berkesan di hati semua orang, tak?

Anyway, tahun ni Super Bowl game adalah antara Pittsburgh Steelers & Green Bay Packers, berlangsung di Arlington, Texas. Acara dimulakan dengan national anthem dinyanyikan oleh awek-Glee-yang-annoying-sungguh-tu & Christina Aguilera. Game tadi ok la, aku tengok pun on and off pasal duk melayan Cik Aiyu. Biasa lah dia, kalau dah ada keramaian mesti nak melekat dengan mak nye. Bapak nye pun di boo layan.

Half time show, Black Eyed Peas, Slash & Usher menyanyi. Seriously, sila cari klip di Youtube ye kawan-kawan. Sangat best! Diorang set up pakai baju lampu lip-lap, dengan back up dancer yang sangat ramai... nampak cool sekali! Walau tak nampak bubis Fergie, takde hal lah. Sangat best show tahun ni, tak macam tahun lepas bila The Who menyanyi. Rasa macam tengok CSI aje pasal semua yang dia main adalah lagu-lagu diorang dari CSI Las Vegas, Miami & New York, hehehehe...

Tahniah pada Green Bay Packers atas kemenangan 31-25 ke atas Pittsburgh Steelers. Kepada yang kalah, tahun depan boleh cuba lagi. Chheeehhh... macam la diorang baca blog aku kan. Kalau baca pun macam paham, hahaha

7 comments:

Kaseh said... BALAS

ohhmaigodd..ai minat giler usher..bg ai dia seksii yuuuu hehehe..nati nak carik kat utube.. kaseh penah tgk american football masa trip g missouri dulu..tapi kannn..tgk stadium dia jekk..lalala haha..

Ruchiano said... BALAS

Eminem punya commercial pun ada kan? ;p

an15 said... BALAS

i baca news td cakap si Christina sang national anthem salah eh?

Hubby was in Texas dulu, so sangat semangat la pasal menda2 nih.

Anonymous said... BALAS

Tadi pagi dah singgah masa blogwalking, pastu masa singgah kat rumah cik LG nampak yr update. Singgah lagi.

Super Bowl XLV, rasanya cam Piala Malaysia pun kalah. Kalo rezeki murah, anak Ai p belajo kat Berkeley, CA, satu hari nanti bolehlah Ai lajak nengok super bowl ke 46/47 lak.

Inilah yg tak adil, laki nengok org main, maknya semedang kena jaga anak. Time kita nak nengok yg kita suka, mencuka muka nak jaga anak. ish..ish.ish.. tak adil.

Walobagaimanapun, enjoy....

Azian

Chibi Maruko said... BALAS

orang sini pun menunggu gak superbowl ni, tahun lepas kami siap buat party kat rumah tenguk reramai, tahun ni malas due to tak da mood sbb mil sakit, tapi gembira sbb team me menang... yahoo...

lyza said... BALAS

hohohoho..aye tetap setia dengan EPL N LA Liga football..kecuali Liga Malaysia..hehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

Kaseh,
Usher menarik kan... bak kata dia "U make me wanna" :D. Ok la tu, nampak stadium pun cukup lah dari tak tengok langsung :D

Ruchiano,
Macam-macam ada! :D

An15,
Cik Abe kata ada salah sikit. Kita tak tau pasal national anthem lagu mana pun kita tak tau, hahaha. An dulu ada datang Texas tak?

Azian,
Waa... anak nak belajar tahun depan ke? Insya allah, kalau ada rezeki tak ke mana ;)
Cik Abe ok tang jaga anak, cuma kalau ramai-ramai Aiyu prefer mak nye. Dia macam takut dengan lelaki dewasa. Kalau kat rumah kira 50-50 :)

Chibi,
MIL you still sakit ke? Hmm.. hope everything will go well :) Tahniah, kita semalam takde preference, tengok aje :D

Kak Lyza,
Aye seperti biasa, sokong team yang menang aje, hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...