Thursday, February 10, 2011

Tolonglah lempang budak ni

Tolonglah...

Makin kerap aku tengok, makin menyampah aku kat budak ni. Kalau aku jumpa tengah jalan, memang confirm aku kasi sedas! Amik kau, makan pelempang sebijik!


Kalau sesiapa yang tak boleh tengok, boleh pergi cari di YouTube.

Iklan ni ada banyak version, semua version memang dasar nak makan pelempang. Apalah Toyota, elok-elok orang nak beli kereta, terus cancel.

Ada ke patut ajar budak-budak jadi riak.

"Eh, kereta kau tak cool, jadi kau patut malu, hokayy..."

"Just because your parents are lame, you don't have to one"

Wtf la kan? Abis tu, kalau mak bapak tak mampu?

Kalau ada budak-budak macam ni kat Malaysia, bukan pelempang aje, silap-silap makan terajang, hahaha...

* Sekian, dari saya yang emosi hari ini *



12 comments:

mama maman said... BALAS

bdk2 skrg byk dia nyer permintaan... diluar jangkaan... dolu2 kita minta kalu bapak kata tak mampu terus diam dan telan air liur je... skrg... dia akan jawab lain lak... hhuuhhh..

Kaseh said... BALAS

aiseyman den kat opis ni..takleh nak layan..balik kang lepas tgk den join kutuk budak ni...

nur easy said... BALAS

erm macam2 kan.. tp boleh jd kenyataan

Anonymous said... BALAS

Ceh, kurang ajor punya budak. Rasanya mak pak dia malas ajor kot. Kalo anak kita, pesan-pesan dah awal-awal jangan membanding itu ini.

Kang Ai lempang mak pak dia saman balik, cam mana?

Azian

My Life My World said... BALAS

Tolong lempangkan bagi pihak I barang sedas dua ... U dekat sana senang sikit nak carik bebudak nih ... hikhikhik

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Maman,
Itulah, budak-budak zaman skang demand... paling kurang PSP!

Kaseh,
Aku tunggu weh, hahaha... wajar dijadikan bahan kutukan bersama

Nur,
Memang dah terjadi pun zaman skang ni. Risau kan...

Azian,
Kalau mak bapak dia saman, kita lempang mak bapak dia pulak, hehehe

Acik,
Roger and over. Gigih aku nak mencari budak ni kang, haha

Dinas Aldi said... BALAS

mulut bebudak sekarang ni memang kena sabar banyak la. bila tak sabar & tak boleh lempang, nangis ja macam beruang, kahkah!

tapi betul la, tak patut la buat iklan macam ni. nak highlight Highlander tu bagus ok la tapi jangan la sampai menghina kereta & orang lain.

LiAnA said... BALAS

berlagak tak hengat.. ku dulu penah kena masa form 1.. sib baik bdn dia besar.. kalau sama je dgn bdn ku dah lama ku karate wakakaka

an15 said... BALAS

masuk gak iklan tu kat tv Perth ni. berlagak je budak tu tayang kete bapak dia kat member.

isk isk iskkk...

Kaseh said... BALAS

okay serius kuang ajar eik...apa dia ingat besor noo la pangkat dia ada keta besor..suka2 ati nak kutuk org lain... haishh...kalau dapat ni mau kujotos..

TopsyTurvyMum said... BALAS

Narif,
i nak melempang ni, elak sikit kang terkena u plak!haha
kita org melayu mmg takleh terima jenis kuang ajo camni..diorg biasa jer agaknyaa..

Unaizah said... BALAS

Adat and ajaran each bangsa berbeza. Pembuat iklan tu pun satu, dok ngajar benda-benda gini. Maybe mesej yg nak disampai kete tu super cool tp terlepas pandang hal peradaban and untung nasib manusia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...