Thursday, February 10, 2011

Tips untuk bayi yang nak tumbuh gigi

Ok, kali ni entry untuk mak-mak yang anaknya gatal. Ehh.. bukan anak yang gatal, anak yang gusinya gatal. Tapi kalau anak korang gatal cam Cik Aiyu yang selalu tersengih-sengih bila tengok anak bujang orang waktu blog hopping pun ok jugak. Bukan main betul pompuan tu, suka betul tengok gambar anak orang.

Rahsianya......









Kasi baby gigit kiub ais.



Seriously, banyak-banyak cara, yang ni paling berkesan untuk Cik Aiyu. Teething gel pun kalah.

Amik je tuala yang tak berbulu, basahkan. Lepas tu letak kiub ais di tengah. Kasi anak gigit dan hisap kain tu, gerenti dia berhenti meradang.

Selamat mencuba!




11 comments:

yusmalisza said... BALAS

wah!!! bole cuba ni kat my baby....heheee

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

my nuha dulu, lengan abahnya yang dibuat teether..hehehe

ekin mahmud said... BALAS

thanks...kongsi rahsia ni
nak kena cubalah

Fadilah R. said... BALAS

selalu baca kalo baby teething bg ice cube tp xpernah cuba. psl ice cube tu sejuk. balik kang cube gak la. haha.

9w2ayn said... BALAS

wah.. baru tau ni.. boleh kasi cuba lepas ni..

Dinas Aldi said... BALAS

tak ada pun anak yg gatal atau gatal gusi tapi sibuk juga nak baca & komen, hehe

Umie said... BALAS

thanks 4 sharing.. muaz skrg mmg tgh gatal gusi + nak naik angin aje kejenya..sabo jela...bole try nih..;-)

marinahunny said... BALAS

waaah bagusnye, buleh cuba nih ;)


eh, aku mana ada anak lg..hahaha

Lady of Leisure said... BALAS

hehe first time dengar nih, berkesan eh tgk cik aiyu dok senyap n layan betul ice cube tuh.. :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Yusmaliza,
Cubalah, kau takkan menyesal nak.. hehehe

Ellismie,
Yang tu teether kedua, hehehe

Ekin,
So far memang berkesan lah untuk Cik Aiyu :)

Fadilah,
Rasanya pasal sejuk tu diorang suka kot. Kasi kebas giru

9w2ayn,
Insya allah berkesan ;)

Dinas,
Takpa, cikgu selalunya betul, hehehe

Umie,
Nanti kalau dah cuba, let me know k kalau2 Muaz suka ;)

Marina,
Boleh cuba kat nenek tua jugak, hahaha

Lady,
So far memang inilah treatment terbaik untuk Aiyu. Teething gel tu lambat sikit berkesan. Yang ni cepat sikit (kes anak tak sabar)

bonda dadif aka akish said... BALAS

wahh daku terlambat bukak belog cik aiyu nih....tapi takpe..utk dadif..akan daku aplikasi kannye...

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...