Wednesday, February 9, 2011

Berebut laptop

Masanya sudah tiba, kawan-kawan.

Sekarang ni, susah betul nak online. Bukannya pasal line internet ala-ala line Streamyx. Waima pakai wireless, signal adalah kuat, 144 Mbps. Nak kata takde masa, takdelah jugak. Kalau nak tu, boleh aje kan.

Tapi, semuanya kerana yang ini.


Ni haaa... samseng taik kucing.

Tengok tu, pipi kiri siap kena cium. Tah apa yang dia langgar, tau-tau dah macam tu. Lasak sungguh dia sekarang. Merangkak dah full gear, semua bukit-bukau bantal yang patut menjadi sempadan, dia langgar. Kubu pertahanan sudah tidak bermakna. Nak pegang pun susah, licin macam belut. Tapi kalau waktu dia nak melekat dengan kita, siapa pun yang lain dia takkan layan. Tak tau la kenapa, seminggu dua ni asyik melekat aje. Kesian pulak kat Cik Abe, rasa tidak diperlukan gitu.

Sekarang ni memang pantang nampak kita bukak laptop, dia mesti datang dekat. Sony ni pulak butang off nye kat tepi, memang cepat aje lah dia off. Macam hari tu, elok-elok kita tengah tulis blog, dia datang conquer butang delete. Haaa... nasib baik blog. Kalau kerja, menangis mak nye. Tu yang terus aku buat entry Cik Aiyu berblogging. Satu cara untuk dapatkan balik kuasa laptop, adalah dengan kasi dia handphone. Tapi bila kasi handphone pulak, dia pergi call Helen di Malaysia. Sat gi sampai bil, menangis lak bapak kau kang, hahaha... Hari tu selamba saje dia sms kawan Cik Abe, 2 kali pulak tu. Tapi message nye ",," dan "...".

Camno ni? Beli mainan apa pun tak lut. Ada cadangan tak? Jangan cadangkan suruh beli iPad sudah. Mak nye pun takde iPad, iPhone ok... iPod pun zaman tok kaduk, persis iPod 60gB yang dah tak wujud lagi, hehehe...


13 comments:

Kaseh said... BALAS

hahahaa... ajar aiyu berblogging pat..baru dia tak kacau mak dia..

Anonymous said... BALAS

anak sedara saya mcm tu jugak kak. mainan semua tak jalan, balik2 nak main gadget mak paknye jugak. kitorang bagi hp rosak je. ko gayut la puas puas hehe

Umie said... BALAS

eh, Muaz pun lately nie adalah sgt2 suka melekat..susahnye nak buat keje.. agaknye baby umo 7 bln mmg nak extra attention dari maknye kot..hehe

kalau Muaz, kite bagi hp rosak je pun... tapi tu pun dia xnak gak kenkadang...laptop jugak yg dia suka.. kalau ada keyboard desktop yg lama2 maybe bole bagi cik aiyu main kot..hehe

farah said... BALAS

Cik Aiyu the bulldozer sudah mari...hehe...semua benda langgar je eh Cik Aiyu.

I think mmg is a standard development for babies at that age kot Nurul, more curious by that kind of things rather than toys. Tu psl I smpai skrg x terbeli kan si Fatehah mainan mahal2 takut krg kejap je dia suka, lps tu baling (ke mak dia yg kedekut? Hehe)I selalu klau on laptop tgh mlm dia dah tido, klau phone kena locked keypad br dia blh main.

Watai said... BALAS

ishhh cubit2 aje pipi dia tu kasi merah2 lagi hehe

nur easy said... BALAS

aritu pandai blogging, pastu sms n calling2.. ni mesti esok2 dah pandai shopping online..hehe apapun maintain comey

sarah kalam said... BALAS

cik aiyu x ske bersosial mlm2,tpi die ske bersosial dlm internet ye cik aiyu ye??

hidayah said... BALAS

eh cik aiyu pun nak jugak berinternet yer....nak calling2, nak gayut2 ditelephone...alah cm mak dia zaman bujang dolu dolu..:D
kasi lah sebijik Iphone ke, Ipad ke, Ipod ke..baru fair! hahah...

mmg budak besar tu suka dgn gedget2 kita kot, si shafiq pun cmtu lah asal nampak Iphone ke bb ke laptop ke,semua tunjuk nak, kalu tak dpt dh melalak, kalu tak bawak lari dikejar nyer plak..phone mak ngah dia dh kena ganti baru tau:( (rasa bersalah)..dia nak semua tu sebab apa tau? NAK TGK ELMO!!!

Cik aiyu suke tgk citer ape plak? dh pandai demand mintak bukak TV ke blum? :)

P/S: ada kawan kepada kawan kita belikan anak dia IPAD!! WOW yg sorang lg kawan kita pulak belikan anak dia IPOD!! cmnor tuhhh?

mama maman said... BALAS

cumilnye... geram... kacau mummy blogging eks... nak ambik perhatian la tue... hhheee...

FaznFaz said... BALAS

hahaha.... bebudak sekarang hitech!!!!

aku try bg anak aku laptop mainan rm30.... tak jalan.... laptop kita gak dia nak....!!!

Madam Sooyaree said... BALAS

Kaseh,
Haii... apa kelas... alang-alang ajar jadi hacker.. mana tau boleh jadi the new FB guy, hehehe

Anonymous,
Itu lah kan budak-budak ni... Esok kena godek cari handphone lama la gini

Umie,
Agaknya dalam chart 7 bulan tu - bayi perlu extra kasih sayang, hahaha... Hari tu dah cuba kasi keyboard. Kita letak atas lantai, dia tak layan. Nak gak tarik keyboard bapaknya atas meja tu

Farah,
Itu la kan, jimat duit kita, hehehe... Handphone kalau kita lock, dia campak aje. Tau pulak tu

Watai,
Cubit pipi? Baru pegang dia dah melalak dulu. Awek kau ni drama lebih

Nur,
Tandanya kita kena sorok debit card ni, hahaha.. Tau-tau kang ada aje charge dari kedai budak-budak kang :P

Sarah,
It's a bad bad world out there, hehehe

Hidayah,
iPad untuk anak? Nooo... kalau umur 20 tahun boleh le, kalau sekolah lagi, kimsalam!
So far dia suka tengok DVD Baby Neptune dia tu la. Tapi kalau tak pasang pun ok, cuma kalau pasang kita keje senang sket le :P

Mama Maman,
Anak yang kurang kasih sayang memang macam ni la jadinye, eheheh

Madam Sooyaree said... BALAS

Eila,
MIL siap kata, kena carik laptop pink untuk Aiyu, hehehe

Idy said... BALAS

hahaha!! so cute
belikan lah cik aiyu satu iphone, nanti dia tak kacau dah u punya..hehe!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...