Tuesday, March 29, 2011

FYI, LOL and OMG are on Oxford Dictionary. WTF???

Siapa yang tak tau apa itu FYI, LOL dan OMG?

Sekarang kena belajar ok, pasal 3 perkataan itu sudah dimasukkan ke dalam Oxford English Dictionary! I know.... like wtf kan? Ehhh... blog ni blog umum.. jadi wth???

Siapa sangka, perkataan yang disingkatkan sekarang sudah diterima masuk kamus. Kalau ada yang tertanya-tanya....

FYI = for your information
LOL = laughing out loud
OMG = oh my god

Fyi & omg tu memang aku selalu pakai, tapi tang lol tu aku tak minat sangat. Macam agak keji, kalau ada orang buat lawak, kita cuma taip lol. Aku kalau dah tergelak terbahak-bahak, confirm jadi 'hahahahahahahahaha'. Lagi kelakar lawak tu, lagi panjang la aku type, hehehe... Lagi berperasaan gitu. Lol tu macam gelak tak ikhlas, pada pandangan aku la. Kalau ada orang yang suka type lol, mak mintak ampun haaaa... Nanti mak LMAO kan kau, hahaha... (laughing my a** off)

Lepas ni kita tunggu pulak, bila Dewan Bahasa & Pustaka nak masukkan perkataan-perkataan baru :P

Agak-agak ada tak?


16 comments:

Rose Emely said... BALAS

kalau DIY lak stand for ape ek?

Nanak said... BALAS

DIY-Do It Yourself..
LMAO tu apa? ahahaha..kelas bahasa la pulak..

an15 said... BALAS

LOL - but with serious face.

Ada kat utube psl bahasa2 pelik2 ni. Dari 20 words yg budak tu sebut, i rasa i paham 3 je kot.

an15 said... BALAS

LOL - but with serious face.

Ada kat utube psl bahasa2 pelik2 ni. Dari 20 words yg budak tu sebut, i rasa i paham 3 je kot.

sri hati said... BALAS

LMAO..equal to HKLBR.. LOL ..tq mommy cik aiyu..dpt blajar bahasa hari nie..kim salam kt cik aiyu heheheh

Va Va Voom said... BALAS

Myob-mind your own business..hahahhahah

Unaizah said... BALAS

Kiranya those 3 abbv dah accepted as bahasa standard la ye. Kekadang baca sms or blog budak muda-mudi sekarang, aduh fenin nak fikir apa yg diorang tulis sbb semuanya shorthand hahaha. Takut salah maksud je, lain jadinya...

DeLancrettLurpak said... BALAS

AKG! Ni nak mintak DBP masuk dalam kamus...

AKG! = Ape Kau Gile!!

Syima Syaz said... BALAS

ish ish ish....
tak paham short form sgt..baca blog budak2 muda...masyaallah...bahasa cik aiyu lagi senang paham kan?

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Uiks.. sampai masuk dalam dict tu! Dulu time rajin chatting, saya memang up-to-date la dgn segala short form tu. Kalo skang tengok bebudak chat and msg, pening kepala pikir amende la maksud segala huruf tu. Haha!

Madam Sooyaree said... BALAS

Rose,
Do It Yourself. Ala2 barang Ikea you ;)

Nanak,
Thanks babe! Laughing my ass off, hahaha... banyak lagi bahasa gitu, especially kat sini. Tak paham kekadang!

An,
LOL dengan serious face tu gelak tak ikhlas tau! Itulah, kena hantar gi kelas ni kan...

Sri Hati,
HKLBR tu apa? Den tak pernah dengar ni haaa.. Nak belajar jugak!

Va Va Voom,
Abisss... ahkak dah kena sound! :P

Unaizah,
Tu belum lagi yang diorang tukar spelling... sayang jadi cayunk, korang jadi korunk... macam gampunk! :P

DeLancrettLurpak,
Aku nak mintak DLL, DeLancrettLurpak, voley? :P

Syima,
Bahasa Aiyu senang aje... cuma nada tu tinggi rendah aje :P

Patin,
Yang paling pakar time mIRC dulu, asl kan, hahahaha...

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

mcm bahasa sms pulak kan..

Madam Sooyaree said... BALAS

Ellismie,
Memang bahasa sms pun! Tapi senang lepas ni nak main Scrabble, haha

I.Q.W.A said... BALAS

akak!! saya pon x suka bila org jwb LOL je .. tmbh2 kalau kite yg tgh lawak.. sungguh nampak x ikhlas.. + boring.. heheh

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Cuba Google lah pulak, mesti ada ni hehe.

Alyn Roslan said... BALAS

HMM..baru tau maksud fyi btw alyn alyn follow sini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...