Friday, April 22, 2011

Walk walk in Walker (Part II)

Ok, sambung cerita di Walker.

Keh keh keh.. ade orang ingat cerita ni pasal Cik Aiyu duduk dalam walker. Anak mak tu anak zaman moden, aku letak dalam walker dia pergi bantai melompat. Ingat Jumperoo le tu. Orang demo sikit-sikit, dia buat muka pelik. Ok la nak, mak bapak surrender. Kita merangkak aje lah k. Lagi senang awak nak capai barang untuk dikemas pun. On the other hand, tiada kaki yang akan tercedera dengan eksiden di dalam rumah. Korang pernah tak kena langgar dengan walker??? Aku pernah, sakit giler. Nasib baik mak budak tu ada, kalau tak dah lama aku tibai secara rahsia, hahaha...

Anyway, lepas jalan-jalan masuk kedai tu, kami pergi ke rumah sepupu MIL. Rumah dia cantik giler weh... Tapi nak amik gambar aku cam segan lak. Takut drop my husband's water face kang. Dalam senyap-senyap tu sempat gak la aku snap 2 keping gambar pakai tipon buat tatapan umum.


Yang ni view dari sliding door. Santek kan... siap ada tasik lagi depan rumah. Kalau nak feeling feeling di petang hari, boleh la pergi mendayung sampan pada musim panas. Waktu musim sejuk lak, amik kau, sila ice skating sehingga beku. Kalau panggil Mighty Ducks praktis pun ok ni.


Yang ni lak dalam rumah. Amik sipi sipi masa orang tengah borak. Rumah ni tak siap lagi, still under construction. Tapi ada bahagian yang dah boleh pakai lah. Paling best diorang buat sendiri rumah tu. Masa kitorang sampai, ada kabinet dapur yang belum dipasang lagi.



Apa???



Kabinet dapur?????????





Korang rasa siapa yang paling happy dengan part tu?????????





Sudah tentu lah Cik Aiyu.


Amik kau, tadi tak dapat main pintu kabinet dapur kat rumah Grandma kan... Kat sini memang member balas dendam la kan... Harussss!!!!

Punya lah suka hati, dia duk keluar masuk kabinet orang tu berpuluh kali! Ciissss... siapa yang malu??? Ahkak jugakkkkk.... Nasib baik sepupu MIL ok aje, siap amik gambar Cik Aiyu lagi, hihihi...


12 comments:

marinahunny said... BALAS

agak2 mak dia masa kecik2 dulu kalu merajuk lari duk blkg almari kut ;)

Dinas Aldi said... BALAS

masa ni la cik Aiyu boleh melepaskan rindu dendam nak main kabinet, kahkah!

Madam Sooyaree said... BALAS

Marina,
Mak nye lari masuk bilik, hihihih

Dinas,
Itu le pasal. Nasib baik pintu bukan jenis dentum dentam, kalau tak harus dapat jelingan manja ;)

ICAZIESYIRA said... BALAS

comelllllllnyaaaaaa :D

nur easy said... BALAS

cantiknya gambar y mula2 tu.. cam lukisan..

gambar y akhir, err cik aiyu best ke duk situ? hehe

Anonymous said... BALAS

cantik la gambar 1st tu..cam poskad je aye tengok...
romantik gak kan klau dpt berdayung2 berdua2an gitu kan...:P
@kakliza@

sri hati said... BALAS

mcm2 hobi cik aiyu nie yek..geramnya autie tgk..cute sgt even duk lam kabinet..hahahh..

Wan said... BALAS

malam tadi tgk movie The Village lagi, tp baru perasan ranger yg terjumpa Ivy tuh rupanya ranger utk Walker Wildlife.. tetiba teringat kat your entry nih.. kot2la kat dlm hutan tuh en. Shyamalan pernah jumpa penempatan ala2 The Village?? ermm.. ada kaitan ke? hehehe

jeng..jeng..jeng!! :D

nadya said... BALAS

cik aiyu ni mesti esok besar nk jd masterchef...hahaha ada kaitan ke memasak dgn masuk dlm almari

Cik Nani said... BALAS

hehehe sekali cik aiyu balas dendam la....

Madam Sooyaree said... BALAS

Ica,
Thanks dear :)

Nur,
Cantik kan tempat tu.. kita pun duk tengok aje dari dalam. Cik Aiyu tak tunjuk muka keriangan, tapi duk ulang alik masuk berkali-kali!

Kak Lyza,
Silalah berangan mendayung sampan bersama Iwan, hihihi

Sri Hati,
Hihih.. hobi Cik Aiyu selalu berkaitan kabinet, hahaha

Wan,
Oh ye ke, kita pun dah lama tak tengok The Village. Kena check ni

Nadya,
Aminnn... sedap lah mak nye nak meng order, hihihi

Cik Nani,
Itu lah kan... simpan lama ni, dari rumah sini, hihi

Anggerik Berduri said... BALAS

gila comel wei..hahahha muka terperanjat orang kandid atau apakah itu?LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...