Sunday, July 10, 2011

Free photoshoot

Jalan-jalan tengok blog orang, rasa jeles aje bila tengok diorang buat professional photoshoot.

Tak kisah la time pregnant ke, time anak baru lahir ke, time anak setahun ke...

Kadang-kadang tergerak hati gak nak buat, tapi kalau harap pada Cik Abe, toksah la kau berharap. Dia tak gemar sangat amik gambar ni. Time kawen dulu pun kena paksa. Itu pun habis je majlis, dia terus cabut tengkolok ngan samping. Maka takdelah kami aksi berpegang tangan sambil menoleh belakang kepada photographer di celah kerusi pengantin. Iye lah, tengkolok tu memang le boleh aje dipakai balik, tapi samping bunga-bunga, siapa mau buat? Make up retis seperti biasa, lepas make up terus cabut. Lainlah ahkak ni Tok Ti, memang le make up retis tunggu sampai ahkak tido gitu.

Jadi, apa patut aku buat?

?

?

?

?

?

Buatlah photoshoot sendiri.








Hahahahahaha... sangat la kan photoshoot nya.

Ni gambar aku amik time nak pergi amik surat. Memandangkan Cik Aiyu pakai baju dalam hati ada taman bunga macam Sally, aku pun amik la gambar. Macam matching pulak dengan topi dia. Sandal matching pun ada, tapi tak muat lagi. Simpan dalam gobok dulu.

Nak amik surat dengan Cik Aiyu, tak pernahnya sampai destinasi terus. Mesti dia melencong kutip apa yang patut atas tanah. Tak pun elok-elok tengah jalan, nanti dia patah balik. End up mesti kena dukung jugak.

T__T


Takpelah, mak nye eksesais sket. Harap-harap dapat lengan macam Cameron Diaz nanti. :D



32 comments:

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

ya Allah..comelnye dia berbaju mcm tu. dgn topi tu alahai ayu gitu cik aiyu kite ni..

ASaDa RyutaRo said... BALAS

semangat photoshoot. hahaha.. lawa la baju cik aiyu.. macam Cleopatra Stratan berposing d tepi jalan. hihi..

Anonymous said... BALAS

nampak gegerl sgt aiyu cam dah sebaya minmin.. padahal baru 1 tahun lebih je umur :D

xoxoxo,
elen

mama maman said... BALAS

fotogonik la cik aiyu...^_^

Konot said... BALAS

bestnyer perjalanan nak ambik surat scenery punya la lawa. kok ghumah aku, nak ambik surat lalu porch sempit pastu lali motosikal laki ku yg dah rosak and tersadai tepi porch.. huhuh..

tak pe.. syukur... hak hak...

-ilyannur- said... BALAS

cumillll. kak, update la tiap2 jam satu kali (melampau btol kan permintaan haha), kalau x baca blog akak hari-hari, mcm x best la . lagi2 kalau xde muka cik aiyu haha

lemongrass said... BALAS

Aduhai Cik Aiyu, nak pergi ambik surat pun macam nak pergi majlis retis, comel giler, baru lah nampak macam girl kan!!!!!
Sangat lah bergaya noh :-P
Psst.... Nak pikat Abang Posmen ka?

Shue said... BALAS

Wow! Cik Aiyu is a natural!
takper, boleh la maknya rerajin practise shoot Aiyu's pictures, nanti upload lagi ok.

tak pernah bosan tgk gamba2 Aiyu..

Niza said... BALAS

Alahai comelnye cik aiyu..
siap dgn topi & baju berbunga2 lagi. Sgt ayu. fotogenik pandai posing siap senyum sekali.

venusfreedom said... BALAS

comel! kejap je aiyu dah besar..rasa baru je baca entry dia baru pandai meniarap..mak nya mana? rindu nak tgk mak nya:)

ira_bluebee said... BALAS

Ya Allah...pandainyer cik aiyu tue berposing..kalah retis lah!!!
Apa yg boleh kata...comei..comei..comei...cik aiyu memang comeiiiiii..rasa nak geget2...

Mama Kembar 3 said... BALAS

alolor ayu betoi laa cik aiyu kita nih. tak yah professional shoot laa, mak nye shoot sendiri pun dah cun giler dah. ish kalau cik aiyu ada kembar gegirl lagi 2 org, konpem mama booking for my heroes tau. ni cik aiyu sorang jer, tak leh booking takut my boys berebut kang hahaha!

farah said... BALAS

Mmg terer mak dia snap gamba, mmg ada bakat! Cantek2 gmbr cik Aiyu semua. Chomel sgt2, pandai nya cik Aiyu posing!

アヌム ちゃん said... BALAS

sangat comel..ayu gitu cik aiyu..hihi

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

alahai cutenya model cilik utk photoshoot kali nie.....nak book utk kita next photoshoot blh?

Anggerik Berduri said... BALAS

perh, klau gini lah situasi amek surat, mmg hari² lah I rela nk pgi amek..cantik kot pemandangan..

psst, cik aiyu very the summer style..ade kelassss

sHieRa cAkAp said... BALAS

Kelas topi kan...

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Thanks dear :) Baju bunga2 gitu, hihihi

Asada,
Cleopatra mak tak kuasa youuu, hahahaha

Elen,
Arissa in the making ni, hahaha

Mama Yana,
Thanks dear!

Konot,
Hahahah.. suruh la lakimu baiki, boleh amik gambar atas motor lak ;) Kitorang sini peti surat share, macam kalau dudul rumah flat/apartment. Dalam 10 rumah share satu tiang. Posmen sini malas, haha

Ilyannur,
Setiap jam???? Setiap hari pun kekadang kena curi2 masa, hehehe

Lemongrass,
Biasalah, nak keluar rumah kena muka bersiap kan? :P Sekarang baru nampak macam girl, pasal boleh pakai dress. Sebelum ni kalau merangkak pakai dress, dia tak suka pasal asyik tersekat. Hehehe.. pikat abang posmen setakat dapat setem buat pe, skang zaman e-mail la auntie! :P

Shue,
Thanks for the compliment dear :)

Niza,
Anak mak memang, over gitu, hihihi

Erma,
Mak nye takde orang nak amik gambar, huwaaaaaaa

Ira,
Kot-kot boleh tapau Pasah tak? :P

Mama Kembar 3,
Haih, yang satu ni pun dah pening. Kalau 3, pengsan!

Farah,
Auww...
thanks dear! :D

Anum,
Thanks yang!

Ina,
Boleh aje, nanti balik Malaysia kita tuntut :D

Aqilah,
Hehehe.. nampak cantik, tapi bahang! Tu yang pakaikan dia topi, takut pening nanti.

Madam Sooyaree said... BALAS

Shiera,
Topi USD6 aje :P

Elin said... BALAS

oloh cute bangat..wat photoshoot sendiri pun cantik ape..dgn view pun cantik lah..geram dgn budak cute nih.

Dinas Aldi said... BALAS

photoshuuuuut yg sangat berjayaaaaaaa. cik Aiyu sangat comel dalam gambar2 niiiiiiiii!

jatuh cinta all over again dengan dia :)

Amy Z! said... BALAS

Cantik topi dia. Cuaca cerah & langit biru camtu mmg cantik buat photoshoot. Nampak natural sgt. :)

Mmg comel aiyu dgn dress bunga2, topi ada bunga. Fehh. Mcm model dah ni. Haha. Comel sgt lah! Muahs!!

ahkakbatik said... BALAS

MS.... nasib baik kaktek bukan kambing di midland.. mau tercekik nak telan rumput2 dehydrated tu haaa....

Doktor Love said... BALAS

comelllllll~ geram tgk dya.

Madam Sooyaree said... BALAS

Elin,
Thanks dear :) Sini memang banyak pokok, kawasan lama :)

Dinas,
Auwww.... terima kaseyyy!!! Cintamu berbalas gitu, hik hik

Amyz,
Thanks auntie! Kalau Alam pakai topi bunga, naya! :P

Ahkakbatik,
Hahahah.. mama san yang malas nak menyiram. Sini boleh siram 2 kali seminggu aje, selalu terlepas

Doktor Love,
Thanks dear!

Adinina said... BALAS

comellllsss nye cik aiyu...ebab2..:)

ctm.zainal said... BALAS

wak mai la address.. nak kasi kad raya kat cik aiyu.. OMG she's dem gorgeous... every time i komen pon, i nak kate dia gojes.. tapi kalau selalu cakap cem tak ikhlas pulak.. but she is... huhu

cicayanki said... BALAS

cik aiyu, you are growing up soo fast! rambut also dah panjang, tak lama lagi mummy can do coconut hairtstyle :D

and now, you can pose some moree!!! geramnyaaa, so cute!

Unaizah said... BALAS

Alolo anak dara ni pakai dress bunga-bunga....siap topi bagai. So cute!!!!

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

xpe..kck g sane,roger akak...buleh le berphotoshot smpai mak ngn anak fengsan...hee

akak..cantiklah!! environment,outfit,matching gitu..mood aiyu pon cun je...




*entah bile le nk sampi sane huu..huuu

Madam Sooyaree said... BALAS

Adinina,
Thanks dear! :)

CTM,
Apsal your profile I takleh tengok aaa? Anyway, please email me at hudada@gmail.com. Nanti kita kasi alamat :D Best nye, nak dapat kad raya dari Malaysia! :D Psssttt.. next time cakap mak dia lak gojes, hahahaahah

Cicyanki,
Coconut hair style.. tak dapekk... tu yang Cik Abe suruh simpan, dia tanak anak nampak Asian. Iyo la, sape suruh kawin dengan Asian? :P

Unaizah,
Topi waktu panas. Takut pening kepala lama kena panas kan. Thanks!

Couleur de Chique,
Hahahah.. akan ku tuntut!!! Insya allah, mana tau ada rezeki nanti kan, terus sakan di Disneyland :P Aiyu kalau keluar, mood memang ok. Tapi cuba duduk dalam troli, mmg mencuka!

ctm.zainal said... BALAS

kita malu sebab tu private kan... orang google pon blh jumpe taw...

Mama Aiyu kena post gambar la.. baru blh kena puji.. hehe... boh gmbr satu family!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...