Tuesday, July 12, 2011

Perasan retis


Kau tengok budak ni.

Dalam rumah nak pakai topi. Panas takde. Hujan takde. Lantak lah kamu. Perasan retis gamak nye. Nasib baik spek tak ikut sekali. Kalau tak, memang sah dia lari dari paparazzi. Sape lagi paparazzi kalau bukan mak nye, hehe.

Tapi kan, dalam banyak-banyak stail pakai topi....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Stail gini gak yang paling dia suka.


T__T

Pakai topi tutup muka. Nak jadi Michael Jackson kot? Tapi Michael Jackson nampak jalan.

Cik Aiyu???

?
?
?
?
?

Tak nampak!!!

Dia suka pakai topi tu cover muka, pastu jalan menonong ke depan. 

Ada sekali tu, aku tengah basuh pinggan. Sedar-sedar dia kat belakang, berdiri senyap-senyap depan oven. Topi pakai, cover muka. Konon nak terperanjatkan aku le tu.

Aku pun tegur lah dia, "heyyy... buatpe tu???" 

Ada orang tu ingat aku nak main dengan dia, terus berlari tak cukup tanah. Tapi lari terus ke arah meja makan, lalu...

BEDEBUK!

Hahahaha... padan muka, kena gelak dengan mak sendiri!

*edited*


Kepada yang rindukan Cik Aiyu, terimalah gambar Cik Aiyu dengan baju pelik. Dress di depan, spenda di belakang. Jangan ditanya nama pesen ni, Grandma nye yang kasi.

Gambar diambil selepas cik kak kita tido siang. Bangun aje terus serang mak nye yang tengah amik gambar bag. Dah tak jalan keje aku T__T.



15 comments:

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

hahaha cianya cik Aiyu lari2 kena meja....rasanya dia nak main cak2 x dgn momnya tp dah terperanjat awal plk....

venusfreedom said... BALAS

hahahaha..comel!!

malin_purple said... BALAS

ala x nmpak gigi comel dia... =p

Anonymous said... BALAS

hope huda and family sihat2 sentiasa di sana yer...hehe.. comelnyer dia... tapi tak nampak la plak muka dia yang cute tu... dia dah pandai nak main tu...
dia nak main ngan awak la huda... hehe... last2 dia yang kena balik... apapun, cik aiyu kita maintain je comelnyer...
-sarah2605-

Madam Sooyaree said... BALAS

Ina,
Dia memang suka main cak2. Kalau kena kejar, lagiii dia suka!

Erma,
Thanks dear :)

Malin,
Kita dah update dah entry, hehehe

Sarah,
Alhamdulillah sihat... Sarah sihat tak? Kita dah update entry, tunjuk muka dia, hehehe... Memang dia suka main, kekadang kesian lak tengok dia ajak kita main. Tapi main aje, mmg tak siap keje!

Konot said... BALAS

mcm dah anak dara dah!

liemaopurut said... BALAS

silap haribulan,cik aiyu kite bole jadik retis international ni...

comel sangat...

Amy Z! said... BALAS

ahahaha. kan dah terlanggar meja. adoi la. ada kecederaan ke? hihi.

kekonon nak terkejutkan mak ye? tak baik tu. kan dah terlanggar meja. ahaha.

kenapala pakai topi cenggitu? -_-"

ahahaha.

farah said... BALAS

U look green today cik Aiyu!! I know baju pesen gitu sbb Fatehah ada satu. Mmg pelik design dia. Hehe. Eh I think best tau cik Aiyu nak je bergaya dgn topi or sunnies dia tu. At least lekat barang2 tu kat bdn dia. Si Fatehah I letak apa pun x nak, semua campak. Kdg2 nak gak try headband kasi rupa girl sikit tp tu lah, skjp je.

Dinas Aldi said... BALAS

boleh jadik Michaela Jackson, kihkihkih!

Anonymous said... BALAS

Nampak segar dan nakal. Matanya yg menunjukkan dia ada niat yg nakal.

azian

Missy CSI said... BALAS

hahahha..comel cik aiyu berperangai begitu...

dia dh pandai ajak mak nya main2

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

greatlah grandma aiyu..buleh jd kids fshion designerlah...kreatip

Madam Sooyaree said... BALAS

Konot,
Awek kan dia, weewiit :P

Liemaopurut,
Auwww... thanks dear!

Amyz,
Takde kecederaan, hanya sedikit rungutan tapi telah disenyapkan dengan biskut, hahaha... Dia ni senang gak, umpan biskut terus senyap :P

Farah,
Hahaha.. pesen pelik kan, tapi selesa! Especially time merangkak, takde le sangkut kat lutut. Headband pun Cik aiyu campak, nasib baik topi ok. Sini terik!

Dinas,
Hahahah.. jaga-jaga kanak-kanak yang lain, hahahaha

Kak Azian,
Niat tu memang ade kak, tapi selalu kena banteras dengan mak nye, hehe

Missy CSI,
Dia mmg suka main. Tu dia sayang sangat kat Cik Abe, pak nye selalu layan main kejar-kejar.

Couleur de Chique,
Heheheh.. baju dia beli aje yang. Tapi MIL mmg terror bab2 DIY baju ni :)

Anonymous said... BALAS

sgt cute cik aiyu.. rasa nk gigit,, kalu ada baby dah buat menantu ni.. hehee
pija.. (selama ni silent reader jer.. tp skrng geram nk komen)hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...