Wednesday, July 13, 2011

Persiapan berpuasa si kecil

Cepat aje kan, dah masuk bulan Syaaban. Bulan depan dah Ramadhan. Seperti biasa, masa bulan Syaaban ni lah semorang lintang pukang nak ganti puasa.

Betul tak? Betul tak?

:D

Walau baju raya dah tempah dari bulan Rabiul Akhir dulu, hihihih...

Hehehe.. standard le tu. :P

Macam mana dengan persiapan berpuasa yang lain-lain? Stok makanan dah cukup? Dah fikir tak, nak pergi pasar Ramadhan yang mana dulu? Ooohh... teringat pulak air tebu & kepak ayam Kelana Jaya. Sodapp!!! *meleleh air liur sat*

Bagi kitorang yang di over the sea ni, first time berpuasa sekali sekeluarga. Tahun lepas puasa di Malaysia. Tahun sebelum tu pun sama. Tahun-tahun sebelum tu puasa di Libya. Tak pernah lagi puasa di Amerika ni. Mesti banyak cobaan, tengok omputeh makan eskrim tengah jalan. Belum lagi musim panas yang memang panas ni, auwww.... coobbaaaannnn!!!

Yang pasti, Cik Aiyu dah mulakan persiapan untuk bulan puasa ni.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Persiapan amik wudhu untuk semayang terawih????

?
?
?
?
?


Dak aih, persiapan untuk tuang puasa, curi-curi minum dalam bilik air.

T__T



Pesanan penaja: Rancangan mungkin tergendala selama beberapa hari. Esok kami sekeluarga nak berjimba di Dallas. Kak Tek, kami datang nak menuntut kerusi Ikea ni!




24 comments:

Shima Md. Zahar said... BALAS

kikikikiki.. kelako tgk cik aiyu.. hikhikhikhik..... tang curi minum tu yang tak tahan tu.. hahahah

| Hani Alani | said... BALAS

kehkehkehhh...rase nk gigit2 cik aiyu ni, comel sgt!

blu4sky said... BALAS

ohh bestnye cik aiyu berendam..

lyza said... BALAS

aiyu dah jadi model majalah mangga ek..cuma beza pool n bath tab je.. hehehe...

Selamat berjimba d Dallas...snow globe satuuuuuuuuu...:P

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

teringat masa kecik2 dulu..ngelat minum air masa mandi..kalo TERR, tak batal kan? hahahahaa :p

Keluargaku Syurgaku said... BALAS

Hai cik Aiyu,dah buat persiapan utk tuang puasa dgn curi2 minum dlm bilik air....pas nie buat persiapan apa plk....

sarah kalam said... BALAS

part amik air sembayang tu mmg real..hahahahhaa...

Anggerik Berduri said... BALAS

eark..bulan pose xbleh tunjuk ini gambar.. censored..kurang pahalah puasa nnti.haahahah

Anonymous said... BALAS

Kelakar, Sexy, Comel & Nakal. Tak kembong perut ke minum air tak bertapis tu.

Have a nice trip. Jangan lupa ambil gambo dgn Kak Tek. Dan jangan lupa berlaga pipi.

Pose dah habis bayo. Legaaaaaaa

Nanak said... BALAS

wakakakakaka..ops, jgn gelak anak anak org..anak sendiri pun buat mcm tu..heheheee

farah said... BALAS

Aiyo, arini gambar 18sx mummy letak...hehe...tp serious love ur tub, all white! cantek sgt!! Part tempah baju raya tu terkena kat batang idung I u tp I dah hbs ganti puasa ye...hehe...

mummy adam said... BALAS

ahhahaa..super cute! adam pun mcm tu. suke sgt minum air paip. haishh

Madam Sooyaree said... BALAS

Shima,
Cik Aiyu ni kalau 8 jam mandi pun ok, suka sangat main air!

Hani,
Jangan digigit, nanti dia jerit! :D

Blu4sky,
Hehehe.. meh le join sama. Best wooo.. ada itik 4 beranak!

Kak Lyza,
Hehehe.. sekali sekala kasi seksi kannnn... Okeh, berehhhh....

Elissmie,
Hahahahah... betul betul betul! Selalu minum, pastu kekonon lupa. Tah ape ape lah kan :P

Ina,
Lepas ni jangan dia buat persiapan bangun sahur 10 kali dah le, hehehe

Sarah,
Hahahah.. anak iolls pelakon spektra you :P

Aqilah,
Sebab tu tunjuk skang, takde lah banyak potong markah, hihihi

Kak Azian,
Entah la dia kak. Tu belum lagi buih sabun tu, dia rendam muka, nak minum punya pasal. Sebab tu dah tak kasi bubble bath dah. Insya allah, kita dah contact dia, tapi tak dapat phone number lagi

Nanak,
Hahahahah... tau takpe! Fredo pun suka minum air mandian ke?

Farah,
All white senang nak cuci, paling kuat letak Clorox, hahaha... Hahahah.. I pun sama selalu tempah baju awal, tu yang mention ;)

Madam Sooyaree said... BALAS

Mummy Adam,
Apa la diorang ni kan. Awal2 dulu kita tegah, skang ni sukati kau la nak :P

アヌム ちゃん said... BALAS

amboi2 cik aiyu ni..cekci laa..heee...tektik budak2 kecik puasa..curi2 minum masa mandi..haha..teringat masa kecik2 dulu.hehe..tp cik aiyu jgn tiru ye.nnt kembong perut.haha

Unaizah said... BALAS

I was lucky coz last year puasa i was pregnant, so dpt puasa penuh sebulan. Tak yah ganti-ganti. Selalunya if kena ganti puasa, i akan pulun habiskan dlm bulan syawal sebab dah tahu dekat-dekat ramadhan memang liat nak puasa.

Dinas Aldi said... BALAS

adoih lawak la cik Aiyu minum air paip tu! jangan air masuk hidung sudah :)

Mamasya said... BALAS

ohhh cik Aiyu dok praktis ngelat time posa ye..hi..hi...

e s c a p e d said... BALAS

hehe..so cute!!.. :)

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

halamak..seksis betul anak dara...


*akak udah abes gnti ke posenye? hehhee..

ASaDa RyutaRo said... BALAS

teknik kena ada dalam aktiviti memonteng puasa. hahaha..

Chik Na said... BALAS

tahun ni rasa agak mencabar puasa di malaysia buat anak-anak yang baru belajar puasa .. cuaca panas now ni

Konot said... BALAS

omaigod comel sangat!!!!!!!!!!! ni rasanya gambar paling comel!!! hahahha!!

Madam Sooyaree said... BALAS

Anum,
Hahahaha... kantoi di situ! Kita dulu suka bukak peti sejuk, amik berkat air sejuk, haha

Unaizah,
Wah, best nya! I last year the whole month tak puasa, still bleeding after deliver. I selalu awal2 Syawal aje semangat, lepas tu blergghhh....

Dinas,
Air masuk hidung pun ok, asal benda terlarang memang dia suka!

Mamasya,
Hehehe.. practise makes perfect gitu :P

Escaped,
Thanks dear :)

Couleur de Chique,
Biasa la seksi... :P Hahahaha.. soalan panaaasssssss.... :P

Asada,
Eh eh, kat Egypt jangan buat main, ada yang kena rejam kang! :P

Chik Na,
Kak, sini pun panas, dan Maghrib sangat la lammbaattt.... huwwwaaaa

Konot,
Hahahah.. banyak2 gambar, gambar bojel anak aku jugak jadi pojaaannnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...