Thursday, July 7, 2011

Sedap sangat ke makanan atas lantai ni?

Tu dia soalannn.....

Ada orang nak tolong jawab ke?

Kalau makan atas lantai tu memang la sedap, lagi-lagi kalau ada ikan goreng dengan kuah singgang atas dulang... memang terangkat! 



Tapi makanan atas lantai???



Hanya Cik Aiyu yang boleh jawab.


Tengok tu, kau bagi lah makanan dalam mangkuk apa pun, memang dia akan kocak-kocak makanan tu, pastu makan daripada lantai. Mangkuk ijau, mangkuk biru, mangkuk oren, mangkuk bentuk bunga.... semua tak lut. Mangkuk Elmo aje aku tak cuba lagi, hehehe... 

Mungkin makan dari lantai ni ada uumph!


Sedap sehingga menjilat tapak belakang tangan.


Hari ni hari Khamis waktu Amerika (toksah nak konpius lagi wahai warga Malaysia, hahaha :P), maka anda akan disajikan dengan video Cik Aiyu. Hahaha... sila jangan muntah hijau okkk... Den anak sorang, kasi chan la :P

video

Lepas makan terus baring. 

T__T

Dah elok kan Cik Aiyu jalan. Takde tangan berkepak macam itik. Tapi kekadang kalau dia tengah excited, atau mengantuk, jalan memang macam orang mabuk todi. Sikit sikit terjatuh. Pastu jalan takde assalamualaikum punya, semua pun dia pijak. 

Buku? 

Kasut?? 

Kepala orang???

Semua dia tibai!!!



17 comments:

ira_bluebee said... BALAS

terbaekkkkkk lah cik aiyu...landing cantik punyer..siap tutup pintu tue hihihi

mama maman said... BALAS

konfius eks... hhhaaa... maklum la tak pernoh gi ke belah amerika tuh wei.. hhheee...

Aisyuhada said... BALAS

comel je tgk cik aiyu jalan laju kemain. :)

makan dari atas lantai tu sama la macam anak saya..kalau bagi kat tangan pun dia buangkan dulu pastu baru kutip balik makan. Geram betul..

Niza's said... BALAS

Lebih umph agaknye mkn mcm tu.
Bersungguh2 cik aiyu mkn, berselera .

Btw baguih la Us masih khamis kami sini dh hari jumaat .

Konot said... BALAS

aku tensi kalau bukak blog ni kat ofis sbb tak leh tgk video. kena tunggu balik rumah! aihh tak sabar!!

btw semlm bukak video cik aiyu depan my 3 y.o. dia tanya "baby ni nama apa?" aku jawab "baby ni aiyu isabella"

terus anak ku nanyi "isabella adalah..kisah cinta dua dunia.." :)

Anggerik Berduri said... BALAS

rasenya mmg kne try mangkuk Elmo..sbb they all kan ade keserasian..eh eh hahahahahah

Anonymous said... BALAS

Huda, anak siapa pun sama je lah. Cik Aiyu masih tak tahu samada hari apa kuman kerja atau kuman sedang bercuti.

Ko mop je la lantai tu 2X sehari atau yg ko mampu. InsyaAllah Cik Aiyu jadi kebal.

Sekarang ni cakap je tak boleh kutip, sampai dia faham. Cuba, pandu, test, try...

Azian

venusfreedom said... BALAS

waaa..pasal makan atas lantai tu tak berapan nak jeles..pasal mak cik aiyu bawak kamera dari kitchen ke bilik tu jeles..kan main besau rumah uuuu..terbaikkk cik aiyu..rilek je landing atas tilam!hahahahaha...comel!!!

Anonymous said... BALAS

umur baru setahun dah tau privacy time landing ...siap tutup pintu ...jangan umur 3 thn nanti letak do not disturb kat knob pintu bilik ...hehehe

xoxoxo,
elen

Nisa Ali said... BALAS

alolo comelnye cik Aiyu..
Mak excited sgt sampai terlanggar pintu,siap "Aduh" lg..Ingat nak sebut HOMAIGOD haha =P
Nak tanye, harga rumah sana mahal2 mcm kt sini ke?

Ninie Hanis said... BALAS

cutenya aiyu mmg ayu sungguh.lepas makan terus baring.hehe..pandai pulak tu nak tutup pintu.hasih budak kecik ni macam2 kan..

farah said... BALAS

Mentang-mentang dah ada play room sendiri ke apa tu?? Hehe. Independent sungguh la cik Aiyu skrg. No more clinging to mommy eh? Yeay, baju cik Aiyu sama ngan Fatehah. Blh jadi duta Gymboree nih! Comel dah mmg comel! (^_^)

NuR si CiKGu RiBeNa said... BALAS

alahai
cumelnya dia jalan...
dengan sengih macamtu..
ish..geram la tengok

hehehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Ira,
Hehehe... landing tak lama mana, eksyne je lebih :P

Mama Yana,
Hahahah... agak dah ada yang confuse :P Takpe, kita terima, hihihi

Aisyuhada,
Hahahahahah... tu lagi parah! Aiyu kalau kasi kat tangan so far ok, tang pinggan je fail

Niza,
Hari Jumaat ke Sabtu ke sama aje, kita tak kerja, hehe

Konot,
Hahahah... memang betul kisah cinta dua dunia. Mak Malaysia, bapak Amerika, jumpa di Egypt. Eh, tiga dunia tu! :P

Aqilah,
Takut lagi laju aje dia BERSIHkan pinggan, nak tgk boipren punya pasal :P

Kak Azian,
2 x sehari tak larat kak, sekai sehari pun dah cukup baik. Ikut hati sebulan sekali dah, hahaha

Erma,
Eh, rumah kita tak besar mana lah dear. Pusing-pusing aje banyak, pasal ada dinding kat tengah

Elen,
Hahaha.. haruslah pintu bakal diterajang kalau ada 'do not disturb' waktu umur 3 tahun :P

Nisa,
Kita duduk Midland, Texas. Sini bukanlah bandar yang sangat besar macam LA ke ape. So rumah still affordable lagi. But then ada price range jugak, tengok pada lokasi :)

Ninie,
Hehehe.. thanks dear! Dia memang suka main pintu, kekadang siap terkurung sendiri, pastu mengamuk T__T

Farah,
Yup, that's her playroom. Eh, itu time ok, kalau tak, celah ketiak kita gak dia nak. Baju ni kita beli pasal Fatehah lah, hahahaha.. Tiru sket! :P

Nur,
Thanks dear :) Nanti kita cuba record dia main kejar2 ngan bapak dia, mmg bising!

Wahidah said... BALAS

alahai siap tutup pintu lg cik aiyu...malu eik sbb nak landing...


so cute..gerammmmmmm...grrrr

Amy Z! said... BALAS

Ahaha. Kan? Suka betul kutip makanan kat lantai. Yg mak suap, siap tolak2 tgn mak lagi. Haih.
Haha.

Aiyu.. Aiyu.. Hahaha!

Raisha ANuar said... BALAS

Aiyu isabella..mama mia is back..kak, jgn xtau mia pon suka ngutip dan makan atas lantai..slurpyy tauu..lps makan terus baring eh sayang..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...