Sunday, October 23, 2011

Puteri raja

Siapa kat sini pernah verangan nak jadi princess waktu kecik kecik dulu?

Ok lah, kalau berangan waktu besar ni pun aci jugak.

Biasa le, kalau berangan mesti nak jadi yang best-best aje kan. Takkan nak berangan jadi zombie Kampung Pisang. Kecuali kalau ada niat tak elok kat orang, time tu memang memasing berangan nak jadi kuntilanak. Kill kill kill, die die die wa cakap lu.

Semalam ibu dan anak verangan jadi puteri raja. Mak nye dah terlambat, what to do. Kasi peluang kat anak pulak la kan, kot kot ada rejeki ber menantu kan putera raja, hehehe… Very the over kan mak nye. Takpe, sesekali verangan bersantai di spa sambil ber Birkin warna fuschia.

So, pertama sekali, kalau nak jadi puteri raja, kena pakai sarung tangan. Apsal eh kalau cerita princess, mesti pakai gloves? Rumah kami takde sarung tangan puteri raja. Winter gloves ade le. Mau berkepam tangan kalau sarung sekarang.

Jadi kami pilih option B.



Setokin.

DSC02832-e

Gedik tak anak haku posing gitu?

Dah pakai sarung tangan, kena ada kenderaan diraja.

DSC02829-e

Nasib baik takde aksi lambai kat rakyat jelata kann…

Waktu nak minum pun sopan aje, duduk bersimpuh.

DSC02826-e

Tapi waktu makan….






















DSC02835-e

Fail!!!

Macam mana putera raja nak datang meminang nih? Tengok gambar nih, terus lari!

9 comments:

June said... BALAS

aiyu is getting cuter everyday so geram =)

farah said... BALAS

Apo yang digigit tu cik Aiyu, cam tajam je. Tooth pick kah? Hehe. Puteri raja x perfect pun xpe cik Aiyu, gambar 1-3 dah perfect dah dgn stokin kat tgn, kete & duduk bersimpuh...hehe...

Watai said... BALAS

Aku ada takpe.jgn kasitau cik abe nanti dia tembak aku ngan senapang dia

sabira said... BALAS

Hahahaha..stokin pun jadi....gambar yang last tuh i loikeee....kak..sampai malaysia baper hb?

Amy Z! said... BALAS

Masa kecik2 dulu berangan nak beli patung barbie yang princess tu, ada cinderella, ada snow white~ kekonon semua tu nak buat koleksi. Sekarang, nan hadoo.. hahaha.

Aduh. Terus jatuh cinta tengok puteri yang duduk bersimpuh ni~ hihi.

Tapi last sekali tu, aiyoh.. muka macam nak gi konsert rock je. ahaha. tapi still cutee.. ;-)

Konot said... BALAS

waktu makan kena mcm gengster sket.. agaknya dia punya expression

"heyyy that's mine!!!"

*pas tu tunjuk penumbuk*

eh over pulak mcm aku yg buat cerita kan! hahah

BabyIntan said... BALAS

Haa haa...putera raja tak lari lah mummy nya, lagi gewammm adalah sbb cute banget sih :)

BabyIntan’s latest n3:
Gaun Tahun 2009…
Beware! Renungan Menggoda Cik Arissa…

Madam Sooyaree said... BALAS

June,
Thnaks dear :) Akal pun makin panjang!

Farah,
Dia gigit crackers tu, suka makan biskut ini budak, hihihi... Camne nak jadi Kate Middleton nih :D

Watai,
Hehehe.. kalau poket penuh, gua boleh override Cik Abe nanti, haha

Sabira,
Kak baru sampai ni, penattttt

Amyz,
Best kan jadi princess. Kita kekecik dulu pun suka Barbie, siap gunting rambut dia pasal nak tumbuh lagi panjang, hehehe.. Nampak sangat bengong mak nye dedulu

Konot,
Muahaha.. ok la tu jadi narrator, haku pun suka! :D

Baby Intan,
Auwww... thanks laling!

Mama Nurin said... BALAS
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...