Sunday, December 18, 2011

Cookies attack!

Hari ni matahari main sorok sorok lagi. Tak keluar sehari suntuk. Macam suruh orang guling guling aje kan, hehehe..

Tapi idok nye orang guling guling. Tengahari tadi aku gi mall kejap. Mak aih, jam siot. Jakun kejap, muahaha.. Minggu lepas pun gitu. Yang aku tak sedar diri nak pergi mall hujung minggu pun aku tak tahu kenapa, hahaha… Takdelah, tadi pergi Sears, nak cabutkan security tag untuk bag customer. Beli online, tapi sampai rumah security tag besi tu tak cabut. Sat gi naya aje tuan pakai bag kang, pergi mana mana kedai nanti bunyi beep beep. Dah tak pasal pasal dipandang serong oleh masyarakat.

Anyway, hari ni projek membuat cookies bermula. Rabu ni ada meeting mak mak kan, takut tak sempat nak buat last minute. Pepaham je la keje Cik Abe tu, now you see him, now you don’t. Aku kalau nak buat cookies ni, lemah sket bila Cik Aiyu tengah jaga. Dengar je bunyi mixer, nanti member menggelupur nak tengok isi dalam mangkuk mixer. Tengok aje takpe la, ini tangan tu kalau boleh nak masuk dalam mangkuk. Bantat satu hal, kena pemukul tu kang, tak pasal pasal mak ko kena pukul kang, hahaha… Eh, jangan risau, Cik Abe alhamdulillah bukan jenis angkat tangan. Takat jeling jeling paku jeling jeling nak kan aku ade le.



Hasilnya….

DSC03430-e


Yang kat belakang tu German cookies. Gigih buat 2 jenis cookies, padahal kena bawak 1 jenis aje. Hari tu ku baru sedar, potato starch nak expire hujung bulan ni. Alang alang kan, sekali harung je la. German tak pernah sampai (takat sampai airport aje, tak kira la ek), cookies nye dah 3 kali haku bancuh.



Aksi terpilih cik kak kita hari ni:-

DSC03427-e

Situ parking sofa, situ parking kereta, situ parking jacket, situ parking buku…

10 comments:

norashikin said... BALAS

aduh...sedapnyer cookies tu..nak ckit boleh???

Amboi Cik Aiyu...comel beraksi gitu...

Anggerik Berduri said... BALAS

nk sikit german cookies boleh..

hamboi, cik kak kite tgk tv khusyuk btol lah..

Umie said... BALAS

uols..nak resepi...sedapnya cookies yg bbaru keluar oven...bau sampai ke jepang nie hah...hehehe

aziahmk said... BALAS

Amboiii letakk hersyes ke tuhhh

cahya indah said... BALAS

kalau buat Peanut blossom cookies tu confirm la banyak yang tggal cookies je..kisses dah habis kena ngap. hehe.

HangKebon said... BALAS

laparnya tgk cookis tuh!

& apa lagi....caj parking fees la kat cik aiyu! nnt dia dah keje leh claim hehehe :P

sya_zazoo said... BALAS

kalau xde potato starch boleh ganti x ngan yg lain?hihi..lama dh nak terai

ayang said... BALAS

Emm.. pesal masa dok msia ritu tak buat cookies tu, sesat mcm mana pun kan ku cari umah mu hingga jumpa. Terliur cookies akak tu... heheheh

Senang sungguh ati cik aiyu dok melepak gitu.. Bestnya if kita pun leh buat gitu gak.. heheheh

Madam Sooyaree said... BALAS

Norashikin,
Boleh aje, mai sini le yang, hehe

Aqilah,
Boleh aje, tak sampai pejabat pos nanti dah jadi serdak, hahaha.. Biasa le dia, lelagi tgk boipren, auwww

Umie,
Kita ada letak link kat entry tu ;) Jauh sampai bau ye!

Kak Aziah,
Haruslah kan, baru Amerika gitu, hihi

Cahya,
Hahahah... betul!!! Aiyu attack cokelat, yang biskut dia umbat kat bapak nye

Hang Kebon,
Heheheh.. caj parking takpe, caj mengemas tu malas!

Sya Zazoo,
Hari tu kita ganti dengan tapioca starch pun ok. Ade tak kat tempat awak!

Ayang,
Kalau sesat, boleh guna bau cookies sebagai peta, hahaha... Kat Malaysia tak dapek nak buat, Kisses mahal!

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

Coklat tu amatlah mnggoda.nk rs sket...
Cik aiyu,ce tolong sket mummy mgemas....abes berselerak hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...