Monday, December 19, 2011

Sunny day out

Hari ni, lelemak di perut kena attack lagi. Haish, tak serik serik ko ni kan. Takpe, sekali sekala.

Sebenarnya, iolls macam dah buntu. Tak tau nak masak ape. Banyak aje kan resipi online, tapi semua macam takde selera. Bukan takde selera nak makan, takde selera nak masak, hahaha.. Makan tu doploh pat jam on, tekak beruang la katakan.

Semalam sambil membakar kukis, iolls buat french onion soup. Tah apsal time baking tu, teringat kat game Restaurant City. Lagi specific, teringat kat icon french onion soup tu. Terus ku Google resipi. Jumpa satu yang simple, langgar… Mementang ade bawak balik banyak kiub daging lembu kannn.. tu yang semua resipi ber bouillon ku terjah. Kalau tak dulu, senantiasa le rebus tulang ayam, nak buat stok kekdahnye.

Semalam dah makan omputeh, hari ni makan Malaysia lak. Guling punya guling, dapat ilham nak buat nasi lemak. Cik Aiyu ni suka makan nasi, lelagi yang berperisa. Ada sekali tu aku masak nasi beriyani, mak aihh.. asyik bertambah sampai perut naik keras! Alhamdulillah, senang hati dapat anak suka makan. Tengok kekadang tu, ada orang struggle nak kasi anak makan. Dapat yang asyik nganga ni, memang hilang rasa penat memasak tu.

Lepas dah ternak lemak di siang hari, aku bawak Cik Aiyu gi taman. Jalan-jalan tolak stroller gitu.



Sampai aje taman….

DSC03431-eDSC03433-eDSC03434-eDSC03435-eDSC03436-e

Kesian member, skang ni susah nak memanjat pasal pakai boots. Elok gak, tak le senak perut mak kamu ni. Kalau tak aku pun kena follow sekali, pasal dia suka panjat tempat tinggi-tinggi. Walau Cik Aiyu ni agak berhati-hati, kena ingat gak, member 18 bulan pun belum.

Harap-harap malam ni lena sikit lah tido Cik Aiyu. Mana tau kan, mimpi putera raja ke, hihihi (kes baru habis tengok Beauty & The Beast Smile with tongue out)

13 comments:

Hassan said... BALAS

Salam Sejahtera ...
Blog yang menarik ~~~

Cik Puan Hafiza said... BALAS

wah cik aiyu, feeling retis gitu..

:|: TinTa Kibod :|: said... BALAS

wowww aiyu tekak mesia..
gud gud..tihee..

:|entri baru|: klimaks..

farah said... BALAS

Fuh main kat park pun pakai sunglasses! Caya lah cik Aiyu, padan la merangkak pun slow je eh Nurul, idok nampak sangat la tu. Gelap je pandangan. Hehe. Cik Aiyu lookin' so stylish!

Anggerik Berduri said... BALAS

oh my.. dah mcm model baby gap dah ni.. hew hew hew

wah, bagusnya cik aiyu tekak malaysia.. :)))))

Rose Emely said... BALAS

Geramnye tengok Cik Aiyu....suweet gitu! Memang leh feeling-feeling retis laaa...

Nota Cikgu Anum said... BALAS

wiiiiii..nmpk mcm ank dara dah :)

lyza said... BALAS

Pic aiyu no2 n no4 tu nampak dah dewasa..mcm model remaja je..:P
agaknya dgn sunglasses tu..menambahkan keremajaan aiyu.. hehehe...

lyza said... BALAS

Pic aiyu no2 n no4 tu nampak dah dewasa..mcm model remaja je..:P
agaknya dgn sunglasses tu..menambahkan keremajaan aiyu.. hehehe...

Niza said... BALAS

tomeinye...

nmpk cik aiyu dah mkin grow up.. sekejap je masa berlalu. nmpk cam teenager dah.. hehe

Syima Syaz said... BALAS

comelnye cik aiyu...

meh nak aura skit aiyu. usap2 skit kat perut untie ni...

blu4sky said... BALAS

ewah cik aiyu jadi model baby Gap..

my kids masa below 3 semua ngap..masuk je 3 terus susah nak makan.. my eldest bila masuk 8 thn baru kuat makan balik and i see my 2nd pun mcm tu gak.. pattern makan diorang lebih kurang

Madam Sooyaree said... BALAS

Hassan,
Salam, terima kasih kerana sudi mengunjungi blog kita :)

Cik Puan Hafiza,
Hehehe.. biasa le tuuu :P

Tinta Kibod,
Tak sia sia lahir kat Malaysia kannnn

Farah,
Hahahah.. dia slow pasal kasut dia takde friction. Kalau kaki ayam, dah lama dah!

Aqilah,
Auwww... thanks kakak!

Rose Emely,
Hihihih.. sesekali kan perasan retis :P

Nota Cikgu Anum,
Nampak macam big girl kan. Tapi yang nanges guling2 dia gak :P

Kak Lyza,
Mungkin le kot. Tapi memang silau, kalau nak jalan kesian dia terkebil2 tahan matahari

Niza,
Thanks dear. Jangan lah cepat sangat besar, pening mak nye!

Syima,
Wahh... amik berkat ke yang? ;)

Sue,
I see, thanks for sharing. Takpelah kan, asal sihat tubuh badan ok aje ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...