Wednesday, December 21, 2011

TV & Zumba

Dapur.

Walau pun takde island (dari dulu berangan nak dapur ber island nih), aku suka dapur aku.

Tau ngape tak?



Dah, asyik la nak main teka teki. Meh iolls kasi jawapan terus.

Aku suka dapur aku, pasal kat depan sinki tu ada lubang yang boleh tengok ruang tamu. Nak pulak kitorang letak tv kat dinding bertentangan, memang cantek sangat ah. Takyah tunggu iklan, boleh lari gi dapur amik air ngan makanan. Pastu waktu basuh pinggan tu, tak le rasa boring sangat pasal boleh tengok tv, hehehe…

Dan yang paling penting, boleh skodeng cik kak kita sorang tu.

Bebudak ni, kalau diorang bising kita susah hati, kalau diorang senyap semacam pun kita susah hati.

Sebagai contoh, pagi tadi aku kat dapur tengah basuh pinggan. Cik Aiyu seperti biasa, layan kartun pagi dia. Selalu kejap kejap dia akan jenguk aku kat dapur, sambil bebel bahasa German dia tu. Tapi pagi tadi, senyap aje. Bila aku angkat muka….


DSC03438-e

Hewahhhh… dekat sungguh awak tengok tv!

Siap time keluar lagu, dancing dancing dalam laci lemari. Sat gi esok lusa laci tu jatuh, jangan salahkan Ikea. Salahkan anak yang menari dalam laci.

Time tu keje kat dapur tak siap lagi, jadi aku biarkan dulu. Bila semua dah settle korang tau aku jumpa dia katne???



DSC03439-e

Hewahhhh… naik lagi satu anak tangga!

Camno tu, mana la mak kamu ni tak bertambah kedut di muka.

Cakap pasal diri sendiri, tadi iolls pergi kelas Zumba uolls! Haaaa… don’t play play haaa…

Hari tu ada reader mentioned pasal kelas Zumba kan. Time tu aku cam tak sure, ape pulak la kelas ni. Ingatkan ala ala capoeira gitu. Tak lalu mak, badan dah season ni. Pastu hari tu lak Hidayah mintak tolong belikan CD Zumba. Haish, takleh jadi ni. Iolls nak gak join trend semasa kan. Nak ber marathon, macam takpe la kan, hehehe.. Jadi setelah ku Google, rupanya ada kelas Zumba dekat dengan rumah. Macam best aje, kelas menari gitu. Ala ala Wii Just Dance, tapi ada instructor.

How did I like it?

Best gilos! Cuma skang ni aku rasa macam Robocop, segala macam sendi sakit. Agak-agak kasi 2 bulan, boleh tak iolls transformasi macam Miranda Kerr? Dia pun anak satu kan, hehehe..

15 comments:

bonda dadif aka akish said... BALAS

va..va..syabas betteh.....

berjaye menuju puncak...

menari zumba????

=)

mama maman said... BALAS

pandai manjat ikut sapa la tuh... hhhaaa... cik aiyu cumil.. geram sungguh tgk dia..:)

MamaMaryam said... BALAS

Bak kata pepatah 'Budak-budak ni macam kentut. Kalo dia bising kita marah, kalau dia dia diam kita risau'

Dalila Hamid said... BALAS

amboi... cepat betul anak dara memanjat... hhee

SurayaCoghlan said... BALAS

huda,
i do zumba too.tapi i buat kat rumah je using the dvd. pakai baju tido aje menari depan tv.it really works!! tapi calorie intake must jaga also lah.

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

wargh.......teror tul cik aiyu kite memanjat...syabas mera betti!!!
zumba??? kelas mende tu...nak google sat lagi ;p

Anonymous said... BALAS

wowe..dah advanced mek aiyu..kak mary gtu gak..susun kusi..then main pusing..d lazy susan table neneknya..then die duduk sambil joget atas piring..sib baik buek aksi ms papaya ada..hahaha..zumba tu ada dancing2? nk p download di youTube..sbb mary pun suka joget

HangKebon said... BALAS

cik aiyu kalau selalu tgk tv mcm tuh nnt belom sekolah dah kena pakai spek cikgu bedah hehehe :)

Anonymous said... BALAS

akak nk pesan juga lak cd zumba boleyh menari kt rumah :)

Amy Z! said... BALAS

Haha. Tak puas nak tgk dlm laci, tgk dekat lagi. Lagi nampak semua. Haha.

Ni macam Alam la ni. Nak panjat almari sebab nak tgk tv dekat2. Nak tepuk2 tv. Nak joget2 depan tv. Nak lekat kat muka kat tv. Lepas tu gelak2. Sabo je la.

Bestnya join kelas menari. Dulu kita buat senam robik je. Skrg takde geng. :-(

lyza said... BALAS

Kesan dr mami yang suka panjat memanjat gunung ganang, bukit bukau masa single mingle dulu kan..syabas bette..:P

Zumba..mcm best je aye gugel td.. nk try cari dvd la..if tkde..aye pesan kt sooyaree la..bleh tak? azam sempena majlis sally nnt..kuikuikui..

Hidayah said... BALAS

yey yey yey...Demam ZUMBA dah melanda! syabas Huda....best kan ZUMBA..kita dah jatuh cinta, yg kat speedy tu ada lah jual jugak tp kita nk yg compilation nih...tak sabar mak tunggu CD tu sampai..kalau blh g class lg best, tp tak der masa plak..so buat kat rumah je lah kita..yg best everytime shafiq saw me dgn sock, dia akan jerit "zumba" sambil gelek Zumba version dia...keep it up Huda...

Wah mmg cik aiyu sudah advance sekarng ye...kita pernah jugak jumpe Shafiq atas kabinet depan TV cmni..sambik pegang botol air dia..kita gi dapur kejap je cuci tgn, cm nak jatuh gak jantung pasal depan tu simen kan...

ok mari kita berzumba...yey!

thanks huda tlg belikan...

Mick's Mama said... BALAS

Hari tu pun Mick panjat almari nak pegang TV tau. I cakap NO. Lepas tu dia buat lagi. I cakap sekali lagi NO. 3rd time tu.. I angkut dia, kurung dalam cott dia... and dia nangis melalak lalak. After dia dah tenang, I took him out. Lepas tu.. langsung dah tak panjat. Phobia kena kurung sementara. tehehehehe. jahat I.

Nota Cikgu Anum said... BALAS

masalah betoi haku ni. im addicted to Cik Aiyu's pic la. aku terjah blog ni sbb nk tgk pic Cik Aiyu. kdg2 mak x bace pun ko tulis ape Huda. kejiss x mak? heheh

Madam Sooyaree said... BALAS

Bonda Dadif,
Puncak ni ok le, kalau puncak akademi, auwwww... Menari takde tune, larikkkk

Mama Maman,
Hahahah.. ikut mak nye kot. Dulu selalu hiking :D Thanks dear :)

Nurul,
Hahahahah... ko kentut kan anak aku! Boleh la tu :P

Dalila,
Heh, itu yang sempat snap. Yang tak sempat, banyakkkkk

Sue,
Hehehe.. biasa la, I always think by some miracle, I akan dapat 6 packs. Tapi exercise malas, hihihi... I went to the class just to get out from house. Jadi single jap, lupa anak laki kat rumah, hahaha

Ana,
Zumba best tau Ana... sila Google k!

Azza,
Huk aloh, ni lagi advanced, hahaha... sib baik takde piring putar kat sini, kalau tak, naya!

Hang Kebon,
Itu le yang kami risau. Nasib baik dia tak le melekat depan tv memanjang. Kalau tak, risau!

Anonymous,
Kawan kak kata kat Malaysia ada jual, dia kirim yang set punya. Tapi kalau nak, ok je :)

Amyz,
Alam pun sama ye, hamboiiii... Kita pun takde gang, pergi redah aje. Buat gang kat sana, hehe

Kak Lyza,
Hek eleh, pesan DVD tak buat tak guna, hahahaha

Hidayah,
Dah on the way dah, hehehe... Kita saje je nak keluar rumah, tu yang gi kelas. Hamboi Shafiq, awak pun Zumba sama ye :D Bagus, supprt mommy k!

Azura,
Best nye Mick, dengar kata. Yang ni I dah cuba, tapi kalau 5 jam I letak dalam cot, 5 jam la dia bingit (she did whine for 5 hrs, masa kitorang baru balik dari Malaysia, dia tanak tido sendiri)

Nota Cikgu Anum,
Iye laaaa, majuk aaa camni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...