Wednesday, December 28, 2011

Fenattttt…

Homaijod, I is rasa nak fengsan hokay.

Nak kata penat jaga anak, tak jugak. Skang kan ada orang kat rumah, memang gua lepas tangan aaa dengan Cik Aiyu. Tapi seperti biasa, lelama anak cari mak nye jugak. Dah kata sumber makanan penenang hati di sini kan, nak tak nak terpaksa la dia beramas mesra dengan ibu sendiri.

Siang tadi kami bawak Grandma & Whitney jejalan bandar Midland. Memula check in post office dulu, pastu kami gi Best Buy. Grandma nak beli kamera. Skang harga kamera dah murah eh? Tengok Sony banyak yang bawah USD150. Chait, time iolls beli dulu nak dekat USD400 kot. Pastu lagi best, skang Sony dah tak pakai kad Sony ProDuo dah. Depa pakai SD aje. Bertambah tambah lah chait haku. Itu le, dedulu Sony fefeeling ala Apple, semua nak benda sendiri. Agaknya ramai yang komplen, tu diorang buat standard je skang ni.

Lepas kami gi Best Buy, kami gi Barnes & Noble pulak. Cik Whitney nak cari cover Nook dia. Iye le, member skang dah ada e-book kan. Mak jugak yang baca kertas skang ni. Tak canggih sungguh. Masa diorang sibuk browse through, aku bawak Cik Aiyu gi section kekanak.

IMG-20111227-00215-eIMG-20111227-00216-eIMG-20111227-00217-e

Seperti biasa, arah tujuan haruslah ke arah boipren nye, Cik Elmo. Gigih dia baca buku, tapi end up yang dipilih adalah drum kecik Elmo. Goyang goyang badan dia, sampai Grandma belanja buku itu, hahahah..

Dari kedai buku, kami gi Olive Garden pulak. Hajat hati nak lunch kat sana, tapi kena beratur sampai 30 minit kalau nak duduk kat meja. Erm, takpe la, kami tapau saje. Bebanyak juadah yang dibeli, iolls suka raspberry white chocolate cheesecake dia. Very the mantap! Memang tak share I tell you.

Cakap pasal cheesecake, tadi kat kelas Zumba instructor tu sound pasal kitorang yang dalam kelas lembik, balik kelas serang cheesecake. Macam tau tau aje, hehehe… Dan dia jugak tanya semorang, berapa banyak berat dah turun sejak join kelas Zumba.

Teka lah wey, jumlah berat yang paling tinggi diturunkan?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

100 lbs!!!!

100 lbs is like 45 kg ok!

Terus semangat aku dalam kelas, hence explains why I am sooo tired now. Ok la, nak masuk tido, permisi ya kawan kawan. Pada yang komen, sorry tak sempat balas. Blame the tired body, not the heart.

xx

7 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

wah, hebat lah 45kg.. mau tinggal sekeping je tu nnti. LOLs

bonda dadif aka akish said... BALAS

uhuk...45kg dah ok sgt kot dah...

berat kuh time memule kawen tuh...sekarang..???

tak dapekla...

=)

my everything said... BALAS

fuyoooo kurus gilerrr tak boleh bayangkan i kalau seberat 45kg tu besar mane huhuhu timbang sekarang terus rase nak pitam tengok berat sendiri huhuhuhu

DeLancrettLurpak said... BALAS

nok, tq! aku dah dpt bag itu.. eh, salah. mak aku kata dah dpt bag tu, dia simpankan utk aku, hahahah...

Anonymous said... BALAS

wowe..bestnya turun byk gtu..nk gak berzumba..tp malas sungguh..bila cik mary suruh angkat die skali..setiap mula warm up

cahya indah said... BALAS

wahh kalau dapat turn 50 lbs pun dah seronok sangat dah..nak join jugak. hehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Boleh tahan gak aaa.. Terkejut mak, dah la dia kat sebelah aje.

Bonda Dadif,
Hahaha.. ok le tu ada kenangan. Kita 45kg time sekolah Form 3 kot!

My Everything,
That lady turun 45kg, skang ni tak tau la berpa berat. Tapi memang kecik aje kan 45kg, cantik aje no, hihihi

Lurpak,
Cheh, ingatkan beli untuk mak, hihihi.. Henjoice!

Azza,
Muahaha.. Cik Mary tak debab, mak nye boleh la buat dumb bell. Yang ni pun selalu suruh orang angkat, malasss...

Cahya,
Hihih.. mari mari menari! Kita nak turun 5lbs pun jadi le, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...