Thursday, December 29, 2011

Misteri Rumah 243….

Anak mithali sungguh kami berdua ini.

*sambil kembang kuncup lobang idong*

Skang kan keluarga mertua di rumah kami, dengan baik hatinya (dah sah-sah kecoh kat blog, terus hilang pahala, hehehe) kami offer katil kami pada PIL. Rumah ni memang 3 bilik, tapi kitorang takde katil extra. Ada air mattress je. Jadi untuk memanjangkan hayat tulang belakang Grandma dan Grandpa, kami suruh diorang tido dalam bilik.

Kitorang dua orang, parking kat bilik permainan Cik Aiyu. Jadi air mattress, selimut dan bantal memang bergelimpangan le di situ. Persis bini pemalas, takde nye aku nak masukkan dalam bilik.  Guling guling waktu petang pun enak juga kan, hehehe…

Bila dah selimut tengah rumah, ada orang tu cuba buat misteri rumah muda. Op kos, anak iolls katik orangnya, tak sampai nak panjat bumbung rumah. Jadi Cik Abe la tolong dia pasang selimut atas bumbung, kasi efek gelap sket…

DSC03542-e

Jangan ditanya apa ada di dalam, pasal dia tak kasi aku masuk. Siang tadi lama gak la dia bertapa dalam rumah 243 ini.



Apa Cik Aiyu buat dalam tu?



Misteriiiii…..



Takpe, esok pepagi aku check, hahahaha....

9 comments:

Anonymous said... BALAS

hahahaha.. cik aiyu! projekk ape haaa?? cik aiyu x kasi mommy pinjam sofabed ke? kesiann mommy.. :-P

oh btw ahkak.. kite ada msg awak kat fb.. nnt tgk eh.. tenggss!

ijah

My Life My World said... BALAS

Cik Aiyu bungkus adiah kismas nak kasik granpa dengan grandma ... hehehe

gee ryder said... BALAS

dia main pondok2 sorang2 la tu hehe

:|: TinTa Kibod :|: said... BALAS

243 nombo apo cik aiyu?

lyza said... BALAS

rumah misteri...hehe..aiyu tengah beryoga tu..nk kalahkan mummy berzumba..hahaha...
budak2 kat umah ni pun cmtu gak.. katil double tu, belah bawah, keliling d litupi oleh selimut.. main ler ber3 pondok2...

Amy Z! said... BALAS

Hahaha. Comel je selubung rumah camtu. Feeling2 rumah sendiri waktu malam la kot. Haha.

Sorry ye cik aiyu. Auntie jarang komen sebab tak sempat online la.. Tapi auntie baca tauu.. Hihi.

Wish you and family happy new year.. Have a blast one dear.

XOXO

Zoe said... BALAS

hoih..
misteri nih..
jeng..jeng..jeng..

cahya indah said... BALAS

teringat dulu masa kecik2 pun suka main bawah selimut jugak..hehe.

Madam Sooyaree said... BALAS

Ijah,
Sofabed kat luar rumah, tah ape la dia bikin dalam tu. OH adikku, ku sudah balas mesej FB. Tapi mesej kuciwa, huwaaa

Acik,
Heheheh... mungkin jugak le, perasan jadi Santa, hihihi

Gee Ryder,
Fefeeling sesorang kan Cik Aiyu ni. Suka sangat berangan, bahaya!

Tinta Kibod,
243 tu no rumah permainan dia, hihihi

Kak Lyza,
Hahaha.. yoga... iye la tu, suka lentik2 badan bila ngamuk, hahaha... Best kan main sorok sorok, tapi takut!

Amyz,
Auww... thanks auntie! Usahkan auntie, mak nye pun jarang tinggal komen skang ni. Baca blog orang macam Amazing Race dah kekdahnye. Lambat sket anak tarik kaki. Happy new year to you n family too, moga moga tahun depan lebih bermakna ;)

Zoe,
Haaa... jangan buat misteri dalam diaper dah le, hehe

Cahya,
Kita sampai skang suka lepak bawah selimut, nak nak time winter ni.. nyaman!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...