Saturday, January 7, 2012

Lampin berat sekati….

DSC03670-e

Skang aku dah paham, kenapa dekat Amarika, baby kena bugil bila nak timbang berat badan untuk check up.



Lampin nye berat sekati!!!



Bayangkan, bayi A beratnya adalah 20 lbs, dan 1 lb tu adalah 5% daripada jumlah berat badannya.

Cuba bayangkan kalau haku pakai lampin 3 kg merata-rata, hehehe… Hamboi cepat aje tekan kalkulator ye. Mak nye belum sampai 60kg lagi, tapi hampir dah la, hahaha.. Menuju puncak gitu. Malas haku nak timbang berat skang, let me live in denial hokay, hehehe…



Anyway, thanks for all the advices for the past few days. Memang minggu ni bukan minggu iolls. Cik Aiyu tetiba sindrom nak melekat, mungkin pasal seminggu sebelum tu, ada 3 dayang import di rumah. Cik Abe lak minggu ni takde kat rumah sangat. Pagi sebelum Subuh dah keluar, malam baru balik. Kekadang tak balik. Order yang banyak tertangguh, semua pulak sampai dalam minggu ni. Hari-hari rumah penuh kotak. Nak buat keje siang memang takleh, pasal Cik Aiyu nak melekat kan. Sudah nye malam pukul 1 pagi baru tido. Penyewa rumah pulak buat hal. Macam-macam….

They’ve came to their final decision, to move out. Alhamdulillah… Elok settle cara aman kan, walau ada rugi sikit sana sini. Hopefully everything will go smoothly for both parties. Kesian Sally kena take over. Itu lah leceh bila kita ni jauh. Kalau duduk Brunei ke boleh la aku balik jap. Ini Amarika, adehhh… Dah le tambang mahal, nak duduk dalam kapal terbang lelama, kebas bon bon ai tauuu…



So, ada sesiapa nak sewa rumah kami tak? Di Petaling Jaya, Tropicana Indah, opposite Tropicana Medical Centre. Hehehe.. siap promo tu Smile with tongue out Kalau nak, please e-mail me at hudada@gmail.com k, thanks!

5 comments:

Nanak said... BALAS

dear,
kat sabah pun kalau nak timbang anak,kena bugil jua..tp ada jg la klinik yg tak amalkan ni..

Anonymous said... BALAS

hoho..kalu medical check up kat gomen..mek ci suruh naked..ms timbang yer..tp mary nageh sbb malu...so kena p private..utk elak hal itu..

nasib baik ada adik bradik...sanggup settle hal itu..kalu idok..sengsara macik...lg bagus die kuor...anyway happy new year dr cik mary..lalala

Amy Z! said... BALAS

Patut la dukung Alam bleh senget sebelah badan. Ekeke.

Jgn kata nak bayang berat badan. Nak bayangkan maknye pakai lampin pun tak sanggup. Hahaha.

Takpela. Berat badan lain cerita. Kan skrg rajin Zumba. Lelama tu mesti dapat berat cam sebelum kahwin.

Kita ni pun nak turunkan 1-2 kg hazabnyaaa lah~ T___T nanges!

Nasib baik dah settle. Semoga tenant baru ni lebih baik dari dulu. ;-)

lyza said... BALAS

Mujur akhirnya dia nak keluarkan.. if idak..meh abg mu itew tlg tinjukan.. hehehe...

Order banyak..tandanya rezki murah.. alhamdulillah...:D

Kat sini pun..aye g timbang bebudak dulu mmg le kena bugil..anak2 ai dah le gegirl..walaupun kecik2 lg kan.. ai lak yang malu..slalu kaver2 la.. mujur bdn ai besar.. hahahaha...

Madam Sooyaree said... BALAS

Nanak,
Wah, sama eh? Kita pernah gi 2 hospital di PJ/KL, dua dua pakai baju penuh dulu. Fredo pun bugil la ye, hihihi

Azza,
Waaa.. kak Mary malu ye. Bagus kak Mary :) Sini dulu time winter pun suruh bugil Timbang tu dah la sejuk. Takut je Cik Aiyu terkucil, hehehe.. Itulah, alhamdulillah ada adik beradik dekat kan. Boleh la tolong :)

Amyz,
Hahaha.. jangan ko bayangkan mak nye pakai lampin! Tak la, rasanya Zumba ni tak turunkan berat badan sangat. Input lagi laju dari output, camno? Hihihih...

Kak Lyza,
hamdulillah, rezeki kita kan :) Hehehe.. Kat PMC tu kekadang tengok selamba je timbang budak dengan selimut, hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...