Tuesday, March 27, 2012

Down

Lepas mak & Helen, tuan tanah pulak tidak sihat.

T__T

Semalam satu hari tergolek dog, dari pagi muntah muntah, cirit birit dan pening kepala terlampau. Nasib baik bofren ade rumah, ade la orang nak layan Cik Aiyu. Kesian gak kat Cik Abe, tergendala projek pasang tingkap dia. Tapi nak buat macam mana, bini tak sihat. Pilih bang, tingkap ke isteri? Jawabbbb…

Kalau dah sampai Cik Abe basuh pinggan, tu tanda bini betul betul sakit le tu, hehehe.. Selalu takat kemas kemas rumah tu dia rajin gak la, tapi tang pinggan ngan kain baju ni dia lemah sikit. Dan ultimatum semalam, Cik Abe nak masakkan bini Maggi kari, hahaha… Mind you dia tak pernah masak Maggi, so kalau dah sampai camtu, nampak sangat sang isteri sakit teruk kan, hehehe…

Anyway, alhamdulillah, I’m getting better today. At least muntah tu dah takde. Kami syak ini adalah kerana makan pizza instant malam sebelum tu. Perut tuan tanah tak habis American lagi. Nasib baik Cik Aiyu tak makan, kalau dia yang sakit, lagi lah haru.

Cakap pasal makan, hari ni kami dapat makan hasil tanaman.

DSC05178-e

Taaa daaaaa!!! Strawberry pertama yang dituai. Cepat sungguh strawberry berbuah, ada yang tak sempat petik dah busuk sket. Agaknya pasal strawberry kami comel saiz nye kot. Bukan macam yang kat kedai, besar tapak tangan Cik Aiyu you. Takpelah, dari takde, hehehe.. Tak yah gi Cameron Highlands dah, boleh fefeeling petik strawberry belakang rumah sendiri.

Sebelum tuan tanah berundur diri, terimalah video Cik Aiyu dengan teman tapi mesra nya, Awang Hitam. Eh, bukan, Kambing Hitam.

20 comments:

malin_purple said... BALAS

Kak, berani nya cik kak aiyu ni..:)

PutriesNoora said... BALAS

Get well soon sista!

Anonymous said... BALAS

muntah2!! pening kepala terlampau!!! adakah ini tandenye cik aiyu nak dapat adik??? hahahahaha...

seriusly budak2 kecik nih sgt x takut dgn haiwan.. anak i nmpk lembu abis die nak g cium.. x mcm maknye yg takut dgn haiwan bertanduk nih.. hehehe... name je asal dr kampung pegang lembu pon x brani...

ITA

Eliss Mie said... BALAS

alaa tak dapat nengok cik aiyu dengan kambing hitam ;p weekend laa tengok :)

semoga cepat sembuh dear !

farah said... BALAS

Perghh rakus gila kambing tuwww...nasib tangan cik Aiyu x kena geget...hehe...cik adik tu plak selamba je eh, kalau I x koserr nak kena air liur kambing kat tangan...muahahaha...steady cik Aiyu!! :)

sabira said... BALAS

lorrr..patut tunggu punya tunggu cerita baru takder..iskkk kak,sabira pernah kena sekali mcm tue..mmg takder tenaga langsung...terus gi spital kena masuk air..btw good to hear that u already ok :))

Hanamiko Sakura said... BALAS

haha... mesti seronok ada pokok strawberry sendiri... kat rumah ada juga tanam... lama2 dah mati... ish2... faktor cuaca kot...btw, take care sister ^_^

norashikin said... BALAS

Hai...syukur sgt u da ok...
geram tgk strawberry tu..nyum..nyum oh Cik Aiyu...comel habis la u ni..

muslimah rempit said... BALAS

Semoga cepat sembuh...

moga dengan sedikit kesakitan yang diberi itu membawa lebih banyak kegembiraan

Betol la kan, Gembira apa, Cik Abe siap masuk dapor tu kan khas untuk isteri tercinta hehehe... Ni baru gembira masa tak sihat, masa sihat nanti lagi banyak kan kegembiraanya hahaha

*kenyit mata untuk Cik Ayu*

Kh@iLi said... BALAS

teruja tgk cik aiyu..comel n berani..klu my doter dah menyorok sakan..

Nazayiena said... BALAS

Moga cepat sembuh,comelnya buah strawberry tu,manis x?...

KucingMalaysia said... BALAS

Wah cik ayu tak takut kambing,
very the malaysia gitew. ...

Anonymous said... BALAS

Hamboiiii ... manjanye abang hitam tu. Dahlah makan bersuap, siap kena tepuk manja lagi ngan Cik Aiyu

Sari..

Dinas Aldi said... BALAS

Makin manis la Cik Aiyu sekarang. Comel dia bagi makan kambing tu :)

Semoga cepat sembuh, bunyi macam food poisoning ja, takut eh. Jaga diri naa.

miss scofield said... BALAS

siannye mommy cik aiyu..!!!
get well soon!!!

yeay....cik aiyu nak dpt adik ke?? :p

ahkakbatik said... BALAS

emm.. kaktek pun baru doakan ko preknen lagi. masin sungguh garam dalls nih!

afid said... BALAS

ehehhe..siap tepuk2 lagi kepala kambing. hahha..pastu sembur2. ekekeke

mama maman aka yana said... BALAS

get well soon..:)

Amy Z! said... BALAS

cepat baik ye tuan rumah.. ;-)

amboi cantiknya strawberry tu. menyelerakan sungguh. lepas ni mesti senang nak buat pavlova. blh letak strawberry fresh. ewah! ;-)

Nurul Dahlya said... BALAS

hud hud kak huda,

THANK YOU MASUKKAN LINK BLOG SAYA DALAM BLOG ROLL MU!!! *MODE TERHARUUUUUUUUU SANGAT*

Kalau akak nak beli PB, saya kasi diskaun baiikkkk punya k!

muuuahhhh

xoxo to aiyo tomelll!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...