Friday, March 23, 2012

Natural Bridge Wildlife Ranch

Milik siapakah si blondie ini?

DSC05113-e

Oooppsss… jangan nak propah! Sebelum Cik Aiyu kena gossip, ini adalah dua pupu Cik Aiyu. Anak sepupu Cik Abe yang tinggal di San Antonio, Texas.

Plan asal hari tu kan nak pergi Seaworld, kami cancel. Bukan apa, pakcik Cik Abe yang kami lawat, baru recover dari cancer. So dia macam tak larat sangat nak jejalan. Pergi Seaworld tu haku pun penat, warga emas lagi lah. Lagipun Seaworld Cik Aiyu dah sampai 2 kali, macam boring pun ade.

So we opt for Natural Bridge Wildlife Ranch. It is about 30 mins drive from the city centre, claimed to be African safari, Texas style.

Honestly I was not expecting much from this place. Setakat nak isi masa lapang bersama extended family gitu le. Oh boy, I was wrong! It was really fun for both kids and adults. Especially the fact semua haiwan kat sana adalah mesra alam belaka.

The entrance fee is $17.50 (plus tax) for adult, kids $9. Under 3 masuk free. Kitorang datang 2 kereta, so bila sampai parking lot, kitorang semua sumbat satu kereta. Since it is a private poperty, diorang tak kisah kalau the kids tak duduk dalam carseat. The maximum speed allowed pun dalam 5 mph je, so kitorang pun ape lagi, keluarkan kanak-kanak dari seat memasing. Kasi up, close & personal gitu.

Tengok tu, friendly sungguh diorang kan!

DSC05091-e

Masa kat entrance, diorang dah siap siap kasi sepeket makanan, kot kot kita nak kasi kat haiwan yang berkeliaran. They said to drop it to the ground, so that the animals won’t bite you.

DSC05094-e

Antara haiwan yang eksyen tanak datang dekat.

DSC05099-eDSC05100-eDSC05112-e

Lama jugak kitorang pusing, dalam sejam camtu kot. The kids were really thrilled, especially Tipton (the blondie boy) yang sudah boleh berkata-kata. Selamba badak aje dia kata “Look, there’s a zebra goat!” Spesis buatan sendiri, hahaha.. Yang kitorang 2 orang pompuan (tuan tanah dan makcik Cik Abe) kat belakang, takut kat emu. Memula punya la duk umpan emu suruh datang dekat. Bila member datang, kitorang tutup tingkap. Cik Abe sound, “tu ade hati lagi nak ajak gi South Africa” (dalam bahasa omputeh le, hehehe). Hancus harapan nak gi waka waka nampak nye, hehehe…

Ada banyak lagi gambar haiwan, tak larat nak resize. Lepas dah drive around the safari part, we went to the petting barnyard.

Tipton dan kambing yang dia kata “sooo soffttttt”

DSC05118-e

Ku sangkakan bebudak ni takut le kambing kambing ni semua. Nan hado. Lagi diorang kejar ade lah. Yang gegirl sorang lagi adik Tipton, nama Arian.

DSC05121-e

Cik Aiyu gile kuasa nak kasi kambing makan. Habis kat semua kambing dia sua kan. Yang dah kenyang, macam llama ni, buat dek je kat dia. Dalam hati agaknya “malas aku nak layan korang ni, asyik la kasi makanan sama”.

DSC05126-e

Akhirnya dia jumpa jugak kambing yang lapar. Gigih dia suap si kambing hitam ni.

DSC05127-e

Walau kami jauh di Texas, Malaysia masih dekat di hati. Ini adalah Siamang Gibbon, asal usul dari Malaysia, hahaha.. IHeartMalaysia!

DSC05129-e

18 comments:

Cik Puan Hafiza said... BALAS

Fewit, cik Aiyu in mini skirt =P
hehehe..lepas ni, kene la ada mini zoo blakang rumah, bela rabbit ke..

cIk JanNah said... BALAS

auwww jarang nampak aiyu sexy. cun menawan lah awek sorg nie. tak takut plak tu dgn kambeng yerk

ANR said... BALAS

muka tipton macam gegirl lah. hew hew hew

sabira said... BALAS

aiyu best la..tak takot langsung dengan kambing2..cantik baju aiyu :)

My Life My World said... BALAS

Gambar bawah sekali, Cik Aiyu kelihatannya sangat seksi ... hehehe. Makin comel budak nih :)

jie said... BALAS

wowwww... hehehe i heart cik aiyu ;)

afid said... BALAS

fuiyoo...berani la cik aiyu pegi dekat macamkan kucing je dibuatnya kambing tu..hihi..comel2

Nanak said... BALAS

wiwit..anakdara yg cekci...
brp berat aiyu skng dear..

Hanamiko Sakura said... BALAS

wah wah wah... seronok main kambing.. :)

Amy Z! said... BALAS

seronoknyaa~ kita suka tmpt2 mcm ni. ni kat zoo semua haiwan dlm kandang tak dapat nak beramah mesra. hahaha.

tak takut ek cik aiyu. kalo alam, dia geram2 kan haiwan2 tu, habis semua haiwan kena picit nanti. ahahaha.

Eliss Mie said... BALAS

seronok tengok binatang semua.geram kat cik aiyu :) my nuha kambing dengan anjing pun boleh tertukar. jarang nampak binatang kat sini kekdahnya. hrs angkut pegi zoo jugak ni,

farah said... BALAS

Bestnya gi safari!!! dan bermesra alam dgn binatang! Hehe good exposure to cik aiyu...tantek sekali aunty tgkk! loves~~

cahya indah said... BALAS

suka tengok cik Aiyu pakai skirt camni.. :)

Melissa Imran said... BALAS

Tak tahu pun ada safari kat San Antonio tu, kena p nnt neh balik San Marcos haha

Nazayiena said... BALAS

Seksi dan tomelnya Cik Aiyu pki mini skirt tu,nasib baik ada sekor kambing yg nak Cik Aiyu suapkan klu x takut x nak blk plk cik Aiyu nie....

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

verani yer kanak2 itu...ahah

sgt seronok muka dorang..comella gmbo !

Maharani said... BALAS

berani nyer cik Aiyu... saya pun lari kot kalau kena suap kambing mcm tu,

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Puan Hafiza,
Hihih.. summer you! :P Hah, tak kuasa nak beli rabbit. Anak sorang pun malas nak jaga, hihihi

Cik Jannah,
Selama ni sejuk, tu cover cover you. Skang ni spring ke summer, haruslah :D Kambing dia tak takut, mak nye pun dia tak takut!

ANR,
Hihih.. mungkin pasal rambut panjang dia kot. Nenek dia geram aje nak potong, tapi mak dia tak kasi

Sabira,
Kita pun rasa geli bila kambing makan dari tangan gitu, hihih.. thanks dear!

Acik,
Auww... seksi takpe, jangan seksa! :D Thnaks Acik :)

Jie,
Thanks auntie!

Afid,
Kalau boleh, kambing tu mesti dia nak panjat buat macam kuda, hahaha

Nanak,
Orang pompuan, haruslah seksi, hihi.. Berat dia tak sure la yang, I think dalam 11 - 12 kg kot. aiyu muka je tembam, badan slim

Hanamiko Sakura,
Heheh.. kambing omputeh ok sket, tak berbau macam kambing Malaysia :P

Amyz,
Kat Malaysia takde petting zoo eh? Diorang takut orang kasi makan cikedis kot, hihihi.. Alam suka picit orang eh? Nanti auntie datang picit bahu auntie k, hihihih

Eliss Mie,
Hahahah.. dia ingat kambing tu anjing ke? Itu lah kan, nak jumpa kambing time akikah je la kot :P

Farah,
Kalau dapat jumpa harimau lagi dia seronok kot, hihihi.. Tapi tak dapek le nak suap gitu kan, hahaha.. Thanks Farah!

Cahya,
Auww.. thanks laling!

Melissa,
Hahaha.. haruslah! Ada cadangan ke?

Kak Nurul,
Itu pun dia tanak keluar tempat tu, terpaksa distract dia kejap. Kalau tak, sehari suntuk bertapa nak kasi kambing makan, hihihi

Couleur de Chiqu3,
Best kan tengok bebudak excited camtu. Kalau boleh amik gambar time diorang tengok haiwan dari kereta pun best, tapi takleh keluar kereta la pulak kan.

Maharani,
Hehehe.. kita pun geli sket nak suap, tapi bebudak ni excited pulak, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...