Monday, April 9, 2012

Easter Day

Apakah itu Hari Easter?

Sila jangan tanya tuan punya blog, tuan punya blog pun tak paham sangat, hahaah… Yang tuan punya blog tau, hujung minggu hari tu penuh dengan celebration. It started with Good Friday, pastu Holy Saturday dan Easter Sunday. Tu belum masuk Passover orang Yahudi lagi, pening mak! Kalau Hari Gawai ke Hari Raya ke, mak tau la.

If I am not mistaken, Easter day brings different meaning from pagan & Christian point of view. Kalau rajin boleh baca di Wikipedia, pastu kalau dah paham, boleh explain kat tuan punya blog. Aku tanya Cik Abe, dia kata lagi banyak dia baca pasal Easter, lagi dia confuse. Belasah je la labu.

Anyhow, kebetulan tahun ni Easter Day kami ada di rumah mertua. Sebelum ni tak pernah balik. Jadi tak pernah sambut lah. Tu yang jakun sket, terus nak hapdet kat blog, hehehe…

Like any other celebration, there are always food and family members involved.

DSC05326-e

Adik beradik Cik Abe.



Setahun tak jumpa, dah besar dah sepupu sepupu Cik Aiyu. Mesti lah dah besar, takkan mengecik pulak kan? Hihihih…

Selain daripada aktiviti makan-makan, Easter Day ni ada adegan mencari telur yang disorok.

DSC05341-e

Gigih anak aku cari celah pokok, hahaha…

DSC05342-e

Dah jumpa haruslah girang!

Untuk kanak-kanak 3 orang tu, diorang ada 5 biji telur setiap seorang yang tersorok sekitar kawasan rumah. Ingatkan diorang je la, sekali tu MIL cakap, untuk orang dewasa pun ade. Tapi bukan telur lah, cokelat. Hah, COKELAT? Dengan pantas aku mula mencari. Nasib baik berbaloi, pasal dapat Lindt Truffles, muahahaha…

P/S: Dalam telur tu MIL letak coins, chocolates & candies. Kira goodie bags eggs le gitu :D

11 comments:

sabira said... BALAS

amboii cik kak kita cari telur sanggup redah tunduk bawah pokok....sanggup tu..cousin cik aiyu cute..pakai baju ala ala tepi pantai..hehehehe

ANR said... BALAS

wah muka cik aiyu kegirangan adalah sangat sweetest moment. :)

eh cop, dah dpt telur² tu nnti nk buat ape???

~~Ap Hasnida~~ said... BALAS

nampak besar aiyu dr belakang...kalau maknyer xckp itu cik aiyu...konfem ai saspek maknyer yang duk mencari kelibat telur itew...

Amy Z! said... BALAS

seronoknya. mcm cari harta karun ek? bagus betul ada aktiviti mcm ni masa perayaan. lepas makan2, kita enjoy.
bukan cam kat sini, time perayaan je makan. time perayaan je makan. mana tak obese. hahaha.

tapi, kalau jumpa harta karun cokelat? tak dpt iols nak tolong uols. hahaha.

Madam Sooyaree said... BALAS

Sabira,
Haruslah, nak cari telur punya pasal kan... Cousin Cik Aiyu tu dulu kecik aje, kali ni balik dah rasa macam anak dara!

ANR,
Dalam telur tu MIL letak chocolate, candy & coins. Ala hadiah la dalam tu, tiket loteri je takde, hehehe

AP Hasnida,
Wakakak... mak nye pulak gigih cari kan.. Tapi memang betul pun, harap kat anak, dia jalan menonong aje, hihihi

Amyz,
Hahaha.. semalam kan, Cik Aiyu punya candy consumption agaknya boleh cover setahun punya consumption, hahaha.. Layan je la, sekali sekala balik kampung

Nanak said... BALAS

yihaa..egg in pink lagi..muka cik aiyu jumpa telur tu sgt mencairkn hati..hahaha,daku pun hantu coklat juga..kinder bueno pun dah bsyukur..

IntanRizal said... BALAS

syoknyeee dapat telor pink gitu....
yg best sebab kena cari2 dulu tu.... bagus jugak idea ni kalau buat untuk b'day party kan...
muka adik-beradik dia sama je...

Nazayiena said... BALAS

Pandainya cik Aiyu cari telur yg tersembunyi,atau momnya yg tlg x,bukan main suka lg dia dah jumpa telur pink tu....

s.z.a_s.z.a said... BALAS

Kemain xcited cik aiyu kutip telur ye...
eh, mak cik aiyu tak mcm tu ke?
hhihihiihihhi~

Madam Sooyaree said... BALAS

Nanak,
Kinder Bueno ke? Itu memang sedap! Kita pun suka, hehehehe

IntanRizal,
Kalau buat untuk birthday party, memang meriah. ala treasure hunt gitu le :D Eh, nama pun adik beradik, harus la sama, hehehehe

Kak Nurul,
Kita yang tolong, harap kat dia, jalan terus aje, hihihi... Dia jumpa yang pertama aje, atas buaian :D

Sza Sza,
Hahahah.. mak nye kalau senyum gitu, pengsan semorang tengok! Yang depan mata aje la nampak aksi tak senonoh mak nye, hihihih

outbound malang said... BALAS

kunjungan gan.,.
bagi" motivasi.,.
Orang miskin bukanlah seseorang yang tidak mempunyai uang,
tapi ia yang tidak memiliki sebuah mimpi.,
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...