Monday, April 23, 2012

Poo poo Pooh

Siang tadi, Aiyu mewarna lagi. Biasa la, barang baru, jakun sket kan. Yang crayon tu memang dah lama beli, coloring book Winnie the Pooh tu yang baru. Sebelum ni dia tak kenal siapa itu Pooh. It’s so two thousand and eight la kan, bebudak zaman skang kenal Pocoyo aje. Anyhow, Cik Aiyu berkenalan dengan Winnie the Pooh & friends masa kitorang balik kampung hari tu. Ada buku Pooh yang Grandma suka bacakan untuk Aiyu, sampai dia suruh kitorang bawak balik lah buku tu.

DSC05402-e

So sedang dia asyik mewarna, dia datang bawak kertas gambar Tigger tunjuk kat aku.

DSC05406-e

Aiyu: Tiger.

Mami: Yup, it’s a tiger.


Pastu dia bawak kertas gambar Eeyore pulak.

Aiyu: Eeyore.

Mami: Yup, it’s Eeyore.


Kali ketiga, dia bawak kertas gambar Pooh.

Aiyu: Pooh.

Mami: Yup, it’s Pooh.


Cuma kali ni dia tak bergerak. Dia tunding jari kat bon bon dia, sambil sebut “poo poo

Bila aku check….

Soheh, Cik Aiyu poo poo, yakni nama manja untuk bewok.


Cik Aiyu masih pegang kertas gambar Pooh tu lagi. Dia tengok gambar Pooh, tengok aku, pastu duk sebut “Pooh poo poo, Pooh, poo poo” dan tergelak sesorang. Agaknya dia rasa kelakar, apa hal la nama beruang ni sama dengan nama tinja.

T__T

Oh dear, now I feel sorry for you, Winnie the Poo Poo.

12 comments:

sabira said... BALAS

bila akak ikat rambut dia mcm tu nmpak sangat dia dah big girl..hehehehe..ehem2 welcome back to Malaysia in advance :)))))))

Nanak said... BALAS

wah, sgt comel la menantu i ni bila ikat rambut..mcm big gal ody..hihihi..
btw, this year fredo punya bday theme is Pooh..hihihi...

mama maman aka yana said... BALAS

cumil la cik aiyu..:)

Amy Z! said... BALAS

Hahaha. Siap gelak sorang2 lagi. Dah pandai baca ni. Good girl~ :D

Hanamiko Sakura said... BALAS

alahai.. kesian pooh tu.. ada nama baru pulak.. hehe

lyza said... BALAS

Wahhhh aiyu dah bleh ikat rambut.. dah remaja dah..hehehe....

Kt rumah subang ada Pooh yang besau.. present bday dari Sally utk Arissa masa dia setahun..nanti balik sini, bleh golek2 skali.. :D

s.z.a_s.z.a said... BALAS

Cik Aiyu somels la...
Rambut panjang dan lebat dah skang...
Boleh diikat...

Winnie the Poo Poo itu kelakar la....

cIk JanNah said... BALAS

hahaha comel betol.
tp masalahnya dia ckp pooh poo poo. bukan dia yg poo poo. ekekeke

Unaizah said... BALAS

So cute!!

Adi Solikin said... BALAS

amboii cik aiyu gadis sgt ikat rambut.
super comel!! *geram ketap bibir*

Sherwieyna Muzzawer said... BALAS

salam kenal.comelnyeee dia.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

Madam Sooyaree said... BALAS

Sabira,
Itu la kan, rasa macam big girl bila ikat rambut gitu. Tapi tak lama Sabira, kejap je dia tarik balik. Thanks laling, tengah berdebar ni nak fly berdua :D

Nanak,
Thanks! :D Wah, ye ke? Fredo mana kenal Pooh? Kita macam jarang jumpa cartoon Pooh :D

Mama Maman,
Thanks auntie!

Amyz,
Dia memang suka gelak sesorang gitu. Tapi boleh la, dia memang rajin membaca. Kekadang kita yang ketawa tengok dia membaca. Lagi banyak bunyi dia dari ayat dalam buku, hahaha

Kak Lyza,
Oooo.. aye ingat lagi Pooh tu. Ada lagi ek? Mesti dah masam, hahahaha

Sza Sza,
Rambut dia memang boleh ikat, tapi dia yang jarang nak ikat rambut. Nak sepit rambut pun seksa!

Cik Jannah,
Hahahaha.. itu la, tuduh Pooh yang poo poo pulak kan!

Unaizah,
Thanks dear :)

Adi Solikin,
Auww... thanks laling!

Sherwieyna,
Salam perkenalan, thanks for visiting us :) Insya allah kita follow balik, tak care there!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...