Wednesday, July 25, 2012

Hadiah hari jadi saya

Tengahari tadi, tuan tanah pergi berurut.

Sebenarnya tak terfikir pun nak pergi, tapi dari semalam Cik Abe duk tanya, tanak pergi berurut ke, spa ke, manicure pedicure ke… Best gak kan bila Cik Abe pergi keje tak balik-balik lebih seminggu, balik je terus baik terlampau, hahaha… Sebelum ni baik la jugak, cuma takde lah terlampau begini, hihih… Dia kata, masa 2 minggu dia kerja luar tu, dia lagi risau kat tuan tanah, pasal dia kata tuan tanah mesti lagi banyak kerja daripada dia. Memang iye pun, 2 minggu tu kan ai hilang beauty sleep. I guess it’s not so bad if I’m a full time stay at home mom, but with Sooyaree’s Closet, I’m pretty much a mom who works from home.

Balik daripada berurut, singgah jap ke Asian store. Suka hati tuan tanah, pasal jumpa daun pandan, hahaha.. Terus rembat sepeket. Daun pisang pun ada, tapi tak tau nak buat apa. Yang diborong tadi, adalah minuman dalam tin. Ada air kelapa, Milo, jus durian belanda dan chrysanthemum tea. Oooo.. kerepek pisang pun gua rembat sekali. Boleh layan keretup keretap sambil update blog, hihihi…

Sampai rumah, borak-borak jap ngan Cik Abe. Sambil borak tu iolls tanya la, “where is my present”. Hahaha.. dasar muka tak malu kan. Tapi nak buat macam mana, dengan orang lelaki ni, hint hint tak jalan. Kalau nak, katakan nak, hahaha.. Kalau boleh, siap kasi direct link lagi, hihih.. Setuju tak? :D

Cik Abe terus pergi bilik ofis, pastu kasi satu bungkus hadiah. Dia cakap tahun ni ada dua hadiah, yang ni part one.



Haaaaa…….

Tak pernah-pernah dia beli besday present, sekali dapat 2 you!



Hadiah pertama :D

DSC06378-e

Bofren belikan I baju you! Cik Abe kata, dia suka tengok pompuan pakai skirt. Laa.. ye ke? Awat tak habaq. Dah 4 tahun kawen baru nak kasitau, hehehe…  Ok, lepas ni kena update wardrobe dengan lebih banyak skirt. Sambil haku duk syok sendiri depan cermin, Cik Abe bawak satu bungkusan besar gedabak.



Cik Abe kata, this is part two.

Ohhh ooo.. Apakah itu? Siap berbalut dengan kertas hadiah. Kad pun ada, tapi Cik Abe kata toksah nak tunjuk kat blog. Dia takut orang muntah darah, hahaha…

Dan hadiah nombor dua saya adalah….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

DSC06379-e

Hello Cik P! Macam nak tercabut jantung haku terima hadiah. Cakap kat Cik Abe, “are you sure?” Terus kena sound, dah ada depan mata, mestilah sure, heheh.. Tuan tanah terus melaram depan cermin, dengan baju baru. Waaa manyakkk suka!

Mind you, Cik Abe tak pernah belikan bini nye baju mahu pun bag. So kalau seminggu dua ni dalam hati tuan tanah ada bunga rafflesia, layan kan aje lah ok? :P

*Sambil type ni pun, tuan tanah tengah senyum sampai telinga. Senyum Joker pun kalah*

42 comments:

sya_zazoo said... BALAS

waaahhhhh..sya yg baca blog nurul pon boleh tumpang senyum smpai ke telinga...
kalau kt mesia bolehlah melaram bwk P pegi beraya...kalau kt US bwk P pegi shoppingla..hehe

FaznFaz said... BALAS

ooooooohhhhhhhhh..... how sweeeeeetttttttttttt!!!!!!!!!!! isk! memula ingatkan cik H, nampak cam cik H!!! (gila aku buta henbeg!!!) gila aah laki hang!!!! aku plak duk layan syahdu kat sini!!!

tapi kan, kalu laki jarang2 belikan hadiah, sekali dia beli, biar sempoi pun, mesti senyum sampai ke telinga 4 hari 4 mlm!!! it's the thought that counts, right???

Schazaza Zober said... BALAS

wahhhhhhhhhhhhhh... kemain melaram lagi...
ntah2 sambil update blog ni sambil pakai baju baru and bag baru...
hover gitu...
hehehehehe~

anyway, happy for you!!!
:)

p/s: nak gambar cik aiyu... rindu...die xtuntut hadiah ke tgk tuan tanah dpt 2 hadiah...

Anonymous said... BALAS

sy follow blog u...
sy pun hepy mcm u...sbb cik abe sy pun mcm tu..payah nak kasik hadiah

Rai Ellyn said... BALAS

wahhhh..untungnye body.. kita kat sini pun tumpang senyum melebar-lebar

my everything said... BALAS

waaaaaaaaaaaaaaaaa mulut nganga besaq2....nnti nak kasi cik abe kite baca lah n3 ni kot2 tebukak hati die nak but mcam gini jugak hahhahahahah perasan disitu ;p

sabira said... BALAS

gojesss nyer handbaggggggg!!!rasa nak menjerit2 tengok...dapat gak akak beraya dengan handbag baru...:))))..hehehehe...bestnyer cik abe kak huda...!very the murah hati...

Nanak said... BALAS

happy belated bday darling...
wah, bertuahnya...hehe..dahlah dpt kek masakan suami...hadiah double lg..hehehe...

tp i faham sbb hubby i pn jns jarang belikn hadiah..bday i thn lepas..dia belikn laptop..siap sembunyi dlm bonet keta..muahahaha...

PutriesNoora said... BALAS

pengsan*bangun*pengsan tengok prada!!oh lalalala=D

gee ryder said... BALAS

wallah! senyumlah sampai ke dahi pun takpe hehe...

btw, hepi belated bday :)

ANR said... BALAS

oh my. rezeki bulan ramadhan ni. huwaaaaaaaaaaa I am so jelesssssssssssss.. hewhewhew

eh, cik aiyu dapat ape? ksian dia. huhuhuhu

Pink Mama said... BALAS

wahhh bestnyaaaaa...happy belated birthday anyway =D

Pink Mama said... BALAS
This comment has been removed by the author.
aziahmk said... BALAS

huhuhuhuhuuh....best woo.....sakan raya ni.....

farah said... BALAS

Looks like I guessed right!! Dah kata akan dpt handbag kan cos tgk tuan tanah cam jarang beli hbag, more for sooyaree's closet je, sekali dapat Miss P youuuuu, memang alamat tido dgn bag la tuan tanah arini...hahaha...hats off to Mr. Colby for d darn awesome surprise!!

Amy Z! said... BALAS

Ngaaaaa... Kalau ai dapat cik P tu, i pengsan seploh kali oke. Besday tahun depan tak dpt hadiah pon tak pe. Hahaha.

Bestnya.. *tumpang suka.* hahaha.

Anis Rafie said... BALAS

Wah!!! Dapat Prada!! Mmg berbaloi tak dapat hadiah selama ni.. rupanye Cik Abe kumpul duit nak beli Cik P.. hehehe

Min said... BALAS

Wahhhhh cantiknya handbag! About MYR6-7k kat sini! Huhuhu. Jealous! Hehe. Anyway, happy birthday Huda!! XO

IntanRizal said... BALAS

Pheewwiiittt!!! skirt + Ms P = awesome!!!!!
Happy Birthday Dear!!!

Eliss Mie said... BALAS

wah untungnya :)

Nazayiena said... BALAS

Hepi belated besday Huda.
Bestnya dpt hadiah Cik P tu,memang patut pun senyum spi telinga.....

Anonymous said... BALAS

Happy belated! hehee kami pun senyum gak ni!!! congrats..

Anonymous said... BALAS

Gua jeles besaq kat tuan tanah.

Skirt tu lawa dengan awak yang tinggi.Lain kali belilah skirt patent mermaid. mesti cantik dengan awak.

Saya baru beli di Hytex's Warehouse Sale. Price from RM99 cut till RM15 per piece. Rembat 2 helai. 1 utk I, 1 utk sweet 18.

Belated Happy Birthday sekali lagi

Ahkak

Anonymous said... BALAS

Hahahaha...I pun tumpang senyum sampai telinga lah!my hubby pun not the type yg shower me with gifts.but once he does,rase sgt di awang-awangan.i totally understand how you feel now.=)
selamat melaram ye sis...

Tina

I.Q.W.A said... BALAS

bestnya!!!!!!! congrats on ur new bag!!!!! :) :) .. happy bday akak

lemongrass said... BALAS

walaweh!!!!
jeles tahap gaban sbb sekali Cik Abe belikan hadiah, terus pandai giler dia pilih especially Cik P itu!
Kalau I, bukan setakat bunga rafflesia aje ada dlm taman hati, mau 1 botanic park ada, hahaha.
Tahniah ye :-)

rara said... BALAS

bestnyeee!! lucky u!! :D

Fiza Hanif said... BALAS

Happy birthday huda!!! I like like like like like like like!!!! :)

rozie yuzaila yusof said... BALAS

Salam~
Kelakar lah awak ni.Ahkak pun senyum baca all your entri. Follow your blog link dari LG. Moga Allah limpahkan rahmat, dikurniakan kebahagiaan rumahtangga di dunia hingga ke akhirat.

sri hati said... BALAS

wowwee..syoknye dpt present..hepi belated besday..tp awatnye gambo takat tengkuk je..amikla gambaq penuh tambah bergaya ngn henbeg tu:-)

nanne_manja said... BALAS

perghh...tak sia-sia "ditinggalkan" 2 minggu ..terus dapat cik P

Nurul Dahlya said... BALAS

kak

mula mula t shirt. pastu tiba tiba Prada bag. saya yang baca pun jadi terkejut- jauh beza tuuu

heheh so happy for you kak.. at least bertambah la sorang happy wife kat dunia ni!

my birthday is coming soon- tak tahu la dapat hadiah ke dapat air mata!

hOtMaMa said... BALAS

hepi belated besday.. ber prada la uols di hari raya nanti.. hehe..

Mama Kembar 3 said... BALAS

wahhhhh bestnya hadiah! pandai boypren u pilih. untung untung :-)

umimiqdad said... BALAS

happy belated birthday!
bestnya cik abe awak yer...jelesnya tengok hadiah ni...bila la kita nak dpt cik P...berangan jer la ;)

Konot said... BALAS

*pengsan sbb jeles terlampau* hahah

hidayah said... BALAS

iolsss suka CIk P tu, dh lama mak usha...hahaha!

DaZzlingLilLy said... BALAS

wahhhh..bestnya siap dapat skirt and cik P..bertuah badan..kalo i pun senyum 2 bulan agaknya ..lawa kaler cik P tu..

Reen Tart Nenas said... BALAS

wah! best giller kotttttttttttttt. mahuk nyer x senyum. yg baca nie pun senyum uolsssss! :) kalau saye pun demam la seminggu dpt cik P!

Madam Sooyaree said... BALAS

Sya,
Heheh.. nanti lah kita pakai pi shopping, setakat ni pakai depan cermin je, hihihi

Eila,
Itu la pasal babe, dapat hadiah tu yang excited, isi belakang kira. Hubby ko suka beli present ape, dapat kamera la ape la, hehehe

Shazaza,
Hahaha.. baju tu dah betul, nasib baik tak keluar rumah pasal terlupa nak cabut tag, hahaha.. Aiyu rileks je, kalau ada cokelat dia nak le

Anonymous,
Thanks dear for following & dropping by, really appreciate it :)

Rai Ellyn,
Thanks dear, alhamdulillah :)))

Nana,
Hehehe.. aminnn... bulan puasa you, amik berkat :D

Sabira,
Thanks dear, pilihan akak yang diperkenankan Cik Abe, hehe.. memula tunjuk warna oren, dia kata buang tebiat :P

Nanak,
Thanks laling, first time ni, dah 4 tahun kawen, hehehe... Waaa.. mesti excited kan masa dapat laptop tu, kita pulak rasa seronok :D

PutriesNoora,
Oh, jangan pengsan, insya allah nanti turn awak pulak ;)

Gee Ryder,
Thanks dear :) Hahaha.. dahi kalau senyuk terus kerut tak? :P

ANR,
Aminn.. tu la, bulan yang mulia gitu, hehehe... Cik Aiyu dapat kasih sayang je, hahahaha

Pink Mama,
Thanks dear for the wish, really appreciate it

Kak Aziah,
Hehehe.. raya gitu gitu lah kan, lebih sibuk untuk kakak kawin rasanya :)

Farah,
Tuan tanah last beli handbag June 2009, boleh? Nampak sangat hari2 tengok bag, tak laran nak pilih untuk diri sendiri, hehehe.. Tido takleh dengan Cik P, kemek nanti, nanges!

Amyz,
Hahaha.. itu la pasal yang, dia kata next dia belikan lagi 30 tahun, huwaaaa

Anis Rafie,
Hihihih.. agak la kan :P Takpe, dapat jugak hasil kutu, hahahaha

Min,
Thanks dear. Oohh.. lebih kurang sini gak eh, sini campur tax dalam $1900 camtu. Kena pergi Europe baru berbaloi rasanya :)

Intan,
Thanks laling, really appreciate it :)

Ellis Mie,
Alhamdulillah, sekali sekala :)

Kak Nurul,
Thanks kak :) Alhamdulillah, hari ni hari kita tak, insya allah next time rezeki orang lain pulak ;)

Anonymous,
Thanks laling :) Congrats macam menang peraduan aje, hehehehe

Ahkak,
Kak, kalau 5' 2" tang mana tinggi nya, hahaha... Skirt mermaid tengah cari ni, sini summer skang, semua skirt paras bawah bon bon, auwwww! Kat mana kedai tu kak? Macam menarik ajeee...

Tina,
Tu la kan... sesekali dapat, rasa terlebih kasih sayang pulak, hehehe...

Iqwa,
Thanks dear :) Raya tahun ni kat Ipoh ke?

Kak Mynn,
Hahaha.. kumpul 4 tahun tu! Botanic park la ni, cuma bunga tu rafflesia sahaja pasal nak yang paling besar, hahaha.. thanks dear!

Rara,
Thanks laling, nanti turn you tak? ;)

Fiza,
Thanks laling! Lepas ni kena belajar dengan you how to dress up, I ni buta fesyen!

Rozie,
Salam dear, thanks for dropping by :) Amin ya rabbal alamin.. itulah yang kita harapkan :)

Sri Hati,
Hahaha.. muka tak siap yang, tu yang malas nak amik gambar. Nanti tunggu make up sket haaa :P

Nanne,
Hihih... lepas ni tinggal 4 minggu, up mintak Cik H pulak, hahaha.. Gadai bulu idong la Cik Abe

Nurul Dahlya,
Thanks dear, kita alhamdulillah memang happy :) Cik Abe tak banyak rencah, senang aje dia :) Insya allah dapat hadiah, air mata kegembiraan kot nanti ;)

Hotmama,
Thanks dear :) Tengah fikir nak bawak balik ke tidak ni, hihihi

Mama Kembar 3,
Thanks mama! Hahaha.. kita yang kasi direct link, pastu hari2 duk berzanji tepi telinga dia, hahaha

Umi Miqdad,
Thanks dear. Eh, insya allah satu hari nanti, aminnn :)

Konot,
Pengsan sebab tak sahur ni, hehehe :P

Hidayah,
Hehehe.. dah beli tak wallet hari tu? Cantek!

Dazzling Lily,
Thanks dear! Tu la, lepas ni kelakuan kena baik sket, hihihi...

Reen Tart Nenas,
Tu yang kita nak berkongsi kegembiraan, hehehe.. Thanks for dropping by again dear :)

armouris said... BALAS

Handbag saudari telah dipilih menjadi feature di FB Saya Sangat Obses Handbag dan Kasut. Check it out!

♥♥relyza♥♥ said... BALAS

waaaa
manyak syok la
sure pasni berharap cik abe kuar keje lama2...sbb nnt blk blh dpt hadiah best2
hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...