Friday, July 13, 2012

Innalillah again…

10 hari lepas arwah Helen pergi, kami kehilangan seorang anggota keluarga lagi.

Kali ni, arwah Mak Cik Sarimah. She’s my mom’s younger sister.

Honestly, I am not too sure what is going through my mom’s mind now. 10 days ago, her daughter. Today, her sister. Nasib baik mak ngan Sally sempat melawat arwah beberapa hari lepas.

Al-fatihah, semoga arwah ditempatkan di kalangan orang beriman.

As for Cik Aiyu, tetiba hari ni dapat syafaat. Sibuk nak pakai tudung. Memula dia amik kain lap buat pakai kat kepala. Mak nye kesian, gi godek lemari. Cari scarf kecik sikit.

DSC06163-e

Dari belakang nampak macam orang besar. Gaya dah ada, tapi baju pulak out. Ade ke orang dewasa pakai baju gambar kuda? Sepasang pulak tu!

DSC06164-e

Gaya mokcik sibuk pilih kuih di bazaar Ramadan.

DSC06167-e

DSC06169-e

To those who left comments, sorry tak sempat balas. Tuan tanah jiwa kacau sket bila tengok blog ni Disappointed smile Asyik la terkenang. Bila tuan tanah mood dah stabil, insya allah kita balas pelan pelan haaa...

17 comments:

Eey said... BALAS

As Salam,
Cute Cik Aiyu pkai tudung. Moga tuan tanah kuat mengharungi dugaanNya. Amin.
:p

-CikLabu- said... BALAS

Innalillah...
Sabar yea kak huda..ade hikmah setiap kejadian tu..:)
Al-Fatihah utk Arwah..

cahya indah said... BALAS

takziah untuk akak and family..Al-Fatihah.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... BALAS

Takziah sis.. Dari Allah kita datang, kepada Allah jua kita pulang..


: Cik Aiyu nampak matang pic las sekali

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

takziah huda. daripadanya kita datang, kepadanya kita pergi. semoga roh arwah di cucuri rahmat. amin.

cik aiyu......pakai tudung gitu dh cam mck temah...tapiii versi comelll la kan ;p

blu4sky said... BALAS

takziah huda..moga tabah dan menghadapi dugaan ini. al-fatihah buat arwah..

Nanak said... BALAS

condolonce to ur family..
i pernah kehilangan datuk n nenek selang seminggu je :(

pic last tu mcm omputih tulin la cik aiyu :)

sabira said... BALAS

kemain merah mak ngah kita..muka ala ala nak pegi shopping kat pasar gitueeww..hahahahaha

Niza said... BALAS

takziah Huda, semoga arwah ditempatkan dikalangan org beriman.

Btw Cik aiyu nmpk sgt solehah... cute as always...

Dinas Aldi said... BALAS

Innalillah..Al-Fatihah buat arwah Makcik Sarimah. Berat nak menanggung kehilangan yg sangat hampir jarak waktunya tu..

Rasa sayu tengok renungan Cik Aiyu dalam gambar terakhir tu..

Amy Z! said... BALAS

Innalillah wa inna ilaihi rajiun. Semoga ditempatkan dikalangan hambaNya yang solehah. Amin.

Sabar ye?

Aduh, solehah nya. Cair hati auntie. Mwah!

farah said... BALAS

Masya Allah comelnya cik Aiyu, color blocking ye mummy buat, scarf YSL plak tu...hehe...am sorry for your loss Nurul & family. Be strong ya. Understood sgt2 if maikorner kurang entry lps ni, u take your time ya :)

Reen Tart Nenas said... BALAS

cik aiyu harus lebih smocking hot bila bertudung kalau dah beso nanti :0

venusfreedom said... BALAS

huda, erma dah hembus2 dari malaysia supaya roh rajin update blog tu masuk balik kat dlm huda.. be strong ye mummy and i miss ur entry already..

cant wait for your next entry :)
go mummy go!

miss scofield said... BALAS

takziah.......

Eliss Mie said... BALAS

comel anak dara pakai tudung. semoga terus kuat.jgn laa berhenti berbelog yer :) nanti rindu sama itu anak dara :) mak dara pun :p

Madam Sooyaree said... BALAS

Eey,
Waalaikumsalam, thanks dear :) Aminnn....

Cik Labu,
Terima kasih yang, dah takdir kan, redha je lah :)

Cahya Indah,
Thanks dear, really appreciate it.

Mrs Yana,
Thanks dear :) Cik Aiyu nampak matang time serious, time tergelak tengok kartun, habesss...

Ana,
Hahaha.. mak temah tanak kalah, pakai tudung lip lap warna merah :P

Blu4sky,
Thanks dear, really appreciate it.. Aminn...

Nanak,
Thanks besan! Adoi, sorry to hear about it, mesti emotionally hard kan... Omputih tulen ke? Auwww...

Sabira,
Haruslah, lady in red gitu, hahaha

Miza,
Thanks dear, really appreciate it :)

Dinas,
Terima kasih cikgu. Itu lah, yang berat untuk mak kita lah, pasal anak ngan adik kan. Tapi tu lah, nak buat macam mana, kena redha...

Amyz,
Thanks laling :) Auww.. boleh masuk line tuk Alam tak? :D

Farah,
Dia yang capai, pasal scarf tu ada kat paras dia boleh amik. YSL USD 1.50 you, beli kat rummage sale, hahaha... I heart USA *tetiba*

Reen,
Hahaha.. aminnn... harap perangai pun hot sama la, hahaha

Erma,
Auww.. thanks dear! Hari ni update penangan hembusan Erma la ni :D

Miss Scofield,
Thanks Atiqah :)

Eliss Mie,
Mak Dara? Auwww... Teringat Nyonya pakai spek bentuk mata kucing gitu :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...