Monday, July 30, 2012

Sedap sungguh masakan ku!

Orang kata, kalau kita makan sedap sangat, kekadang mak mertua lalu kat belakang pun tak sedar.

Macam mana pulak dengan kes ni?

DSC06424-eDSC06425-eDSC06429-e

Ni bukan lalu belakang, mak lalu kat depan pun tak sedar. Mak amik gambar? Pun tak sedar!

Sedap sangat ke spaghetti alfredo mommy buat, nak?



Skang ni penyakit tertido sambil makan sudah menular Cik Aiyu. Dah beberapa kali dah dia buat. Macam tadi, memula aku dengar dia gelak-gelak tengok Donald Duck. Lepas seminit dua, tetiba senyap. Bila datang dekat, tengok anak dah tertido atas high chair.

Orang lap mulut, tukar diaper, dia masih tak sedar. Yang penting, hari ni Cik Aiyu tido siang lebih 2 jam. Mak nye pun ape lagi, tumpang sekaki, berdengkur bersama, hehehe…

18 comments:

ANR said... BALAS

maknya terletak lebih serbuk kaskas kot. hahahahahahahah

Nazayiena said... BALAS

Amboi bila mkn je terus tertido camtu sekali,maknya ltk ubat tido kot,hahaha....

sabira said... BALAS

Hahahahaha....penat sangat kott...kerja keras "kemas rumah" sempena nak raya..

mamasuri said... BALAS

hehhe..comel2..

Mamasya said... BALAS

hi...hi....comei..mkn sampai tertidur...

Amy Z! said... BALAS

hohoho. bahagia ok kalau anak tidur lebih 2 jam siang hari. lebih-lebih lagi time puasa ni. fehhh.. heaven!!

dah kenyang memang best tidur ni. haha.

Nanak said... BALAS

muahaha..ingatkan Fredo je buat perangai mcm ni..mulut still kunyah nasi tapi mata mmg dah tertutup..

Eliss Mie said... BALAS

banyak buat solat tahajud yer malam2..hehehehe

ayang said... BALAS

ada 2 kemungkinan tu akak :-

1. mkn byk sgt sampai kenyang.. ala2 mommy masak sedp bangat bah..

2 mungkin sebab tak lalu nak makan.. aiyu rela tidu dr makan aka mak masak tak sedap langsung..hehehhe.

Cer tanya cik aitu jwpan dia 1 or 2?? muahahaha.. jgn mareeee lwk je..

Lya Colours said... BALAS

haha comelnya sampai tertidoq time makan tu

Nota Cikgu Anum said... BALAS

ya rabbi anak dara ni..tros bakal mak mentua pikir patblas kali nk risik merisik neh

Soo Hae Daa said... BALAS

subnaAllah...sgt cute lah cik aiyu nih...boleh lak tertdo ngah makan...ngntuk sgt agknye kan?heheheh

fifi said... BALAS

tenung berkalikali gambar ni.. cik aiyu ni makan ke tidur?? bile bace kat bawah.. tido rupenye.. super cute!~

Anonymous said... BALAS

mak aiyu...resepi alfredo plzz..hehe

BabyBooned said... BALAS

ok pls pls pls tell me how u trained her jadi camtu. hehe. both my kids telinga lintah! tido skadar 10 minit je everytime and wake up at the slightest distraction. ya ampunnnn stress.

ak yuyunz said... BALAS

hahahaha comelnya aiyuuu!

Rasidah Ahmad said... BALAS

alololo sedap sangat sampai terlelap2 nie hah...cik aiyu memang cute la.

www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

Madam Sooyaree said... BALAS

ANR,
Hahaha... kena cari lah, nanti dia tido 3 jam pulak, hehehe

Kak Nurul,
Hihih.. itu kalau letak, kena untuk makan malam. Lena saya! :D

Sabira,
Itu la dia yang, tak pun penat berkinja. Suka sangat melompat!

Mamasuri,
Thanks dear :)

Mamasya,
Hihih.. thank you :)

Amyz,
Harusss... time tu la mak nye dapat rileks, tak pun kemas rumah, hehehe

Nanak,
Hahah.. kelakar kan diorang ni. Sambil makan pun boleh tido. Tu belum masuk kelas Sejarah, hahaha

Eliss Mie,
Hahahah.. itu la kot, solat tahajud atas katil :P

Ayang,
Hahahah... dia kata "undi adalah rahsia" Hahahahaha

Lya Colours,
Thanks dear :)

Nota Cikgu Anum,
Nanti dah besar sket, kena delete entry ni eh? Hihihih

Soo Hae Daa,
Thanks dear :) Mungkin dah masuk waktu tido dia, kita pulak kasi dia makan. Memang kena sorong bantal le jawab nye :P

Fifi,
Hahahha.. makan sambil 'tutup mata' ni, hihihi

Anonymous,
Rasanya dah pernah letak, nanti kita godek-godek k ;)

BabyBooned,
Hehehe.. tak train pun dear, dia memang tido siang more than an hour. Nasib kita baik kot ;)

AK Yuyunz,
Thnaks laling!

Rasidah Ahmad,
THanks dear :) Sedap ke? Kembang mak nye, auwww!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...