Sunday, August 19, 2012

Our hari raya

Selamat hari raya semua!

Mesti semorang sedang menimbang berat badan, tengok puasa sebulan hari tu dapat cover tak, padah makan semalam. Nasib baik timbang kat rumah ni dah habis bateri, jadi tuan tanah tak dapat terlibat sama, hehehe…

Our hari raya begins at 2 am. Cik kak kita awal-awal dah jaga, timing tido lari lagi. Yang menjadi mangsa? Confirm lah mak nye. Tido tengah malam, bangun jam 2 pagi. Pening I tell you! Tapi nak buat macam mana, terpaksa la bangun sama teman anak.

Di pagi raya, cik kak kita mula bersiap.

IMG_1764-e

Ada orang tu dah reti nail buffing you!

Masa malam raya, ada lah 2-3 anak saudara yang beratur depan Sally, mintak nail buffing. Alih-alih ada orang tu hulur ibu jari, mintak kukunya dikilat sama. Pagi raya, dia amik buffing set tu, kasi kat Sally. Memula Sally buatkan, lelama dia buat sendiri. Gigih cik kak kita, kalau tak mengerlip gak kuku tu, tak tau la.



Oops, mak nye enterprem sama.

IMG_1773-e

Our only family photo for this year’s hari raya. Bila dah reramai, terlupa nak amik gambar berdua dengan cik kak kita.

Lepas semayang raya, kami pergi melawat arwah Helen. Ramai orang rupanya di kubur pada pagi raya, siap jam tu. Everything starts to sink in, bila dah dapat tengok kubur. Finally we have the chance to say good bye. We wish for her happiness over there, al-fatihah.

14 comments:

rara said... BALAS

uishh dah pandai nail buffing? :O
dah besar dah cik aiyu ni..

-iLLa- said... BALAS

selamat hari raya.......rambut cik ayu mcm mamanya ..ehhehe

sabira said... BALAS

Miss aiyu so much..comei la pakai kaler pink..lawa baju kak huda..kalau Cik Abe ada,cnfirm pakai pink jugak..hihihihihihihi..Selamat Hari Raya kak..byk cik kak kita collect duit raya?waahhhh kilatkan kuku xbleh tahan..nnt nak upah mek aiyu buatkanla..:))

blu4sky said... BALAS

i have yet to say my good bye to my arwah uncle..br abis pe'ot..so hr ni br nak gi ziarah.
al-fatihah buat mereka yg telah pergi

Anonymous said... BALAS

Selamat hari raya! Mak dan anak dua2 gorgeous!

- Delila1708-

Niza said... BALAS

comei sungguh cik kak kita.... maknye pun sama lawa dipagi raya. bnyk duit raya cik aiyu dapat?

Niza said... BALAS

comei sungguh cik kak kita.... maknye pun sama lawa dipagi raya. bnyk duit raya cik aiyu dapat?

farah said... BALAS

Selamat Hari Raya to u too Nurul & cik Aiyu, pink gitu di pagi raya, so sweet!! Hopefully this Raya is meaningful cos dpt spend it at Malaysia :)

Amy Z! said... BALAS

Mommy dan cik aiyu sama2 comel.. <3 <3 <3 not forget to mention, hidung sama. hihi. :-)

hamboi. kalah auntie. auntie tau nail buffing masa umor auntie 25 tahun tau. hukhuk. cik aiyu, 2 tahun dah tau nail buffing. respek lah!

Syima Syaz said... BALAS

selamat hari raya...

Poist-en Ivy said... BALAS

Mama Aiyu.. sekali sekala bila terbit ur face kat blog buat saya rasa.. waw... santeknye Mama Aitu.. :D

Azie said... BALAS

Al Fatihah untuk arwah Helen..

Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin wat tuan tanah sekeluarga..

Tolong hug and kiss cik Aiyu yer. Comel sungguh! :)

Aida Lela said... BALAS

amboi khusyuknya dia duk nail buffing. kecil2 dah pandai eh :)

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN UNTUK puan huda sekeluarga

*muka ada iras ira radio era. terconfuse sekejap..huhuhu

Nazayiena said... BALAS

Slmt hari raya aidilfitri buat Huda dan family,sesekali mak cik Aiyu interprem juga dlm blog ya...cutenya anak ngan mak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...