Tuesday, September 18, 2012

Not this time...

Alhamdulillah, we are home.

Hajat hati nak shopping tak jadi, pasal sedar sedar dah jam 12:47 tengahari, hahaha... Jadi kami balik terus lah, lepas tapau kopi secawan dua.

5 hours driving, Cik Aiyu tido nak 4 jam kot. Kesian dia, penat sangat.

Kali ni balik, dalam kapal terbang dah tak leh dapat gred A. B- ok le kot, hehehe... Cik kak kita 2 kali buat stunt, mengamuk masa nak landing. Dua dua kali, dia baru bangun tido. Kitorang syak dia mengigau, pasal dua dua kali tu, dia sibuk duk sebut "cannot cannot cannot" "apple juice, iPod". Last night kat Malaysia hari tu pun, dia duk ngigau benda yang sama. Agaknya mimpi ada orang nak curi apple juice ngan iPod dia kot. Sudahnya bangun mengamuk. Nak tenangkan takleh, pasal time nak landing kena pakai seat belt.

The first flight yang dia ngamuk tu ok sikit, they opt for baby seat belt. Boleh pangku. Yang kedua tu, duk paksa kitorang dudukkan Cik Aiyu. Yes, we are concerned about her safety, tapi ingat senang ke nak pegang budak. Mintak baby seat belt, takde. Alasan, dah jadi illegal. Padahal kapal terbang lain, semua ade je. Dasar Amerika, suka nak jadi special kekonon, lain daripada yang lain.


Sudahnya kena restrain, macam bomoh pegang orang kena sampuk, hehehe... Kesian dia, nangis pun sedih aje bunyi. She must be exhausted. Last week kat Malaysia, we were hardly home. Must been taken a toll on her.


 
Walau tengah tido, harus ada gaya.

7 comments:

Reen Tart Nenas said... BALAS

owh my! tetap comel as always

Anonymous said... BALAS

Miss you, Aiyu !! - uncle "Bear"

Imran@Copenhagen said... BALAS

siap mimpi orang curi ipod tu, oh cannot, cannot. lawak btul

Amy Z! said... BALAS

Diva tu.. mesti la tidur bergaya. Hihi.

Anyway, safe at home now. Rest banyak2. Lepas tu boleh update banyak2.. ;-)

Anonymous said... BALAS

Salam Huda..Aiyu tidur pun ada gaya ala2 supermodel hehehe...i hope you enjoyed your holiday in malaysia, next time boleh try holiday kat NZ pulak ok ;)

Yatie

Anonymous said... BALAS

Salam, Cik Aiyu mengigau tu. Budak2 besar macam ni memang kuat mengigau. Especially kalo tido siang. Jenis mengigau yang kalo menangis payah nak pujuk. Kadang2 rasa nak cubit2 aje.Sejibik macam perangai anak bujang akak Fareed Danish (sebaya dengan Diva Aiyu ni)Kak Rina.

sabira said... BALAS

hahahaha...siap mimpi pasal gadget kesayangan hati..tiba tiba rindu plak kat aiyu time dia cakap "no no no"..part tuh paling mahal skali...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...