Tuesday, October 9, 2012

After 4 years…

Alhamdulillah, we are 4 years happily married today.
 
I guess we did survive the ‘first three years’ of marriage phase. Definitely not easy in the beginning, with me working abroad. Or maybe that was the reason it works, hahaha…
 
Anyway, like any other couple, we have our own strength and weakness, be it as a couple or individual. No doubt we are evolving from our day one, especially when Cik Aiyu came to our life. Hopefully we’ll be better individual, husband, wife, daughter, son, aunt, uncle, grandson, granddaughter, cousin, friend, and most importantly, better mom & dad for our dear daughter.
 
Sebenarnya tuan tanah dah takde idea, macam mana nak entertain cik kak kita. Sometimes she wants us to treat her like a baby, and other time like a big kid. It’s kinda confusing, especially when she just flip her switch. Baby/kid/baby/kid/kid/baby/kid. Waddehel? Confuse mak.
 
One option is to send her to daycare/pre-k for some buddy buddy time. Tapi nak ikutkan, kita dulu takde pun semua tu. Ok aje. Kat sini semua kekanak baya Aiyu, dah masuk daycare/pre-k. Peer pressure jap, hahaha… Perhaps I need to think of more activities that can stimulate her brain. Any idea? We always end up drawing, coloring, playing with blocks, going to the park. A bit monotonous gitu. Kekadang rasa macam mak yang malas pulak. But  then again, thinking of the hours I spend with her, she should be REALLY thankful, hahaha…
 
Ooppss.. sebelum minta diri, nak share sket hadiah anniversary I.
 
DSC06830-e
 
Kamera baru you! Hari tu baru usha kat Best Buy, tak sangka dapat free :P
 
Same story as my birthday, ni first anniversary present yang dapat dari Cik Abe, hehehe.. We never really celebrated our anniversary before, so I didn’t get anything for him. Kasi kasih sayang sudah lah, hahaha…
 
Tengah excited tak sedar diri dengan kamera baru tadi, Cik Abe tegur,
 
“You still need your old camera right. at least to take photo of your new camera, so that you can update your blog”
 
HAHAHA… Very funny.
 
 
P/S: Happy 18th birthday to Arash Libra, yang birthday sama dengan anniversary kita, auwww!

29 comments:

Anonymous said... BALAS

Happy anniversary to you and Cik Abe :)))) semoga aman damai rumahtangga dan diberkati Allah selalu, ameen :)

Yatie

lemongrass said... BALAS

Happy anniversary Mai and Cik abe. Wishing you many many many more anniversaries to come.
I dengar kat radio semalam ada couple ni baru aje sambut their 68th anniversary together! lama giler kan, hehehehehe.....
May yours lasts that long too :-)

Anonymous said... BALAS

Assalam, kak huda n loved ones..
Hye aiyu isabella, bonda mia singgah lagi..

Wahh, anniversary kita sama la kak..hehehe..:) but it was 3 years back on 2009 after jumaat prayer to be exact..mueheheehe..

Didoakan perkahwinan akk bersama suami dilimpahi rahmat n kasih Allah di dunia hingga ke syurga..dikurniakan anak2 soleh yg jadi bekalan kita insyaAllah..

Thn ni 1st time kami berdua berjauhan..ececeh..tp xpe, last week papa mialaila dh cuti seminggu, so terubat la rinduuu...

Ok kak, salam sayang dari sha n anak dara di putrajaya ni...peluk cium buat cik aiyu...

sabira said... BALAS

happy anniversary kak huda..

Amy Z! said... BALAS

Happy anniversary dear Nurul & Cik Abe. Semoga happy2 sampai bila2. :-)

Dah 4 tahun ek? Kita bulan doblas nanti. Mmg tak celebrate sgt. Kalau ada pun, beli kek, potong sama2. Hahaha. Hadiah2 tu kadang dah 2-3 bulan lepas anniversary, lepas birthday baru dapat. Haha. Dapat kasih sayang pun dah ok. Hihi.

Alam pun kita hantar ke nurseri sebab utk buddy2 time juga. kalau tak sebelum ni MIL yg jaga. Ok juga kalau ada playgroup macam seminggu sekali, sejam dua. Kasi dia buat aktiviti dgn budak2 sebaya - mcm menyanyi ke, menari ke. Kat Msia ni mmg ada playgroup, tapi kat Johor tak banyak sgt. Kalau ada, jauh dari rumah. Huhu.

hOtMaMa said... BALAS

hepi anniversary! semoga kekal bahagia hingga ke syurga..!

my everything said... BALAS

Happy anniversary .. huda :)

Mixed-family in da house.... said... BALAS

HAPPY ANNIVERSARY MUMMY AIYU .....

Ana Rashidah said... BALAS

happy wedding anniversary huda. semoga rumah tangga kalian sentiasa dihujani rahmat olehNya.

Wahidah said... BALAS

Happy 4th anniversaryyyy..wah kamera baru...lg byk gmbr kt blog lps nie

gerbera said... BALAS

Happy Anniversary Mai & cik Abe.
Cepat2 upload gambar Cik Aiyu guna kamera baru :)

Anonymous said... BALAS

cooking or playing with home made play dough :)

Anonymous said... BALAS

Selamat Hari Ulangtahun Perkahwinan yg ke4. Moga bahagia sehingga akhir hayat. Moga Cik Aiyu akan dapat adik lelaki.

Ahkak

Konot said... BALAS

sweetest entry!

happy anniversary to you and cik abe!

moga bahagia ke akhir hayat, amin!

mama maman aka yana said... BALAS

tahniah.. moga2 kekal berbahagia

blu4sky said... BALAS

Happy Anniversary huda and cik abe..moga berbahagia dunia akhirat

Anonymous said... BALAS

salam happy anniversary kak mai..semoga brbahagia slalu.. n happy sokmo with aiyu chantek n cik abe.
(^__^)

WAWA PUTRAJAYA

lyza said... BALAS

stetmen tk bleh blah dari Colby.. hahahaha..

Niway..selamat ulang tahun perkahwinan..moga kekal bahagia selamanya dunia dan akhirat.. moga d berkati, d rahmati Allah swt dunia akhirat ....

Kniedaz said... BALAS

Happy Anniversary to both of you ^_^

Syima Syaz said... BALAS

happy anniversary huda n cik abe...

same goes to husband ayat tu... mesti update blog.hehe

Eliss Mie said... BALAS

Happy anniversary Mai dan hubby :) semoga bahagia hingga ke syurga. syok nya dpt hadiah.kita punya 5th anniversary Ahad ni..ntah la nak bg hadiah apa kt hubby ;p

Khairul Abdullah said... BALAS

Happy Anniversary - semoga terus bahagia hingga ke akhir hayat.

p/s : nice camera u got there :)

et said... BALAS

happy anniversary huda n cik abe..moga bahagia selamanya...amin

Unaizah said... BALAS

Happy 4th anniversary dear!!! Wish for more in future...berkekalan hingga akhir hayat.

Azie said... BALAS


Dear,happy 4th anniversary to you and cik abe!

sweet sangat hadiah anniversary! kebtulan I pn baru pas sambut I nyer 4th anniversary (8/8) bebaru ni dgn dapat adiah camera gak..dslr gitu..tp cam ampeh jek sbb masih guna mode auto...hahaha

Nurul, congratz again. I wish you many happy years return.

Azie

miss scofield said... BALAS

eppy anniversary mommy cik aiyu!!!

bestnye ade celebration..!!!!

bestnye dapat hadiah!!!

fifi said... BALAS

waaa.. terlambat pulak.. happy belated anniversary la.. dapat hadiah best!~ syioknye..

Aida Lela said... BALAS

happy anniversary :)

*semoga bahagia selalu dan kekal hingga ke jannah. amin

Nazayiena said... BALAS

Hepi anniversary buat Huda dan cik Abe tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...