Thursday, October 18, 2012

Halloween sneak preview

Menjelang hari bahagia mak nye, hehehe...
 
(mak bahagia pasal boleh kongsi hasil cekelat dengan anak)
 
 
Kerlas jah anak ai tahun ni. Pakai costume you.
 
Isnin ni Cik Aiyu ada pumpkin patch di kelas muzik dia. Waktu cikgu tu cakap pasal pumpkin patch, aku dalam hati "haaa... pumpkin patch tu bukan kedai baju ke?" Nasib baik cikgu tu explain, pumpkin patch ni bila diorang gather around pumpkin bebanyak, pastu buat aktiviti macam amik gambar, picnic, pumpkin carving and so on. Ooo.. gitu keee... Orang Malaysia pumpkin tu buat masak lemak labu je. Bila balik tanya kat Cik Abe, dia pun tak tau apa benda pumpkin patch tu. Ok lah, bukan orang Malaysia je yang fail.
 
Anyway, cikgu Aiyu suruh semua murid kelas dia dress up for Halloween. Amik gambar kelas le tu, hehe.. Mak nye pening nak fikir costume apa yang paling sesuai. Tanya kat Aiyu, tak habis-habis mintak ice cream. Baju ape ek? Nak jahit tak reti. End up ku pilih online costume yang paling murah dan free shipping, hahaha.. Seeepppppp!
 
Untuk gambar dari depan, kita tunggu Isnin ni hokayyy.... ;)

15 comments:

ANR said... BALAS

comelnya cik Aiyu the Bee.. gerammm rasa nk cubit but please jgn sengat kakak ok. :)

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

dont play play.. karang free jer ada yg kena sengat..

sabira said... BALAS

Hahahah..mek aiyu jadi lelabah gegurl la..mesti sakit kalau kena sengat ni..muahahahah

Amy Z! said... BALAS

Boleh jadi queen bee ni. Kata diva kan.. Haha.

JaSSNaNi said... BALAS

comelnye baju bee... mmg suka bee la.. sbb bee sesuai dengan budak2 kecil.. cute sangat.. :)

salam kenal ye.. :)
i terus follow sini.. jom singgah umah nanti..

Veelara said... BALAS

comel giler...dr blkg pn da nmpak comel...xsabar nk tgok dr dpan plak

Hisfazilah said... BALAS

alahai cumil nya Aiyu! Lama tak dtg jenguk sini sejak balik msia aritu..

baru nak aktif blog & blog walking balik ;)

lynda said... BALAS

sgt cute =)

Chik Na said... BALAS

tak sabar nak tgk photo cik aiyu ..mesti comel pakai costume bee tu :)

Fifi Nadhrah said... BALAS

mane gambar depan.. nakkkk.. hihi.. cute sangat awek ni!~

farah said... BALAS

Weee, cik Aiyu's first trick-or-treatin'...what's her trick Nurul if people ask for it? Hehe. Aritu gi Empire pun I tgk tgh naik US Food Fair mostly sweets n choccies, ni mesti prepare for Halloween la tuuuu...hehehe...macam best sgt what u lot can eat there! No wonder maknye apa tuh kena let go baju size kecik?? Hehehe...

FaznFaz said... BALAS

baguihnya boleh buat puzzle sendirik!!! kalu anak aku, sibuk jerit nama aku suruh tolong dia, pastu kalu aku malas, dia buat main masak2... boleh??? berangan nak jadik masterchef!!! pfffttt!!!

Najwafieqa said... BALAS

dari blkg pun dah comei..

admie said... BALAS

tuan blog puan mai korner yang gojes...sila cepat2 upload gambo aiyu dari depan plak..tak sabo nak baca n tengok..n tak sabo nak imagine Wazif with costume jugak..his birthday is just around the corner..:((

Madam Sooyaree said... BALAS

ANR,
Hahah.. kena sengat nanti tak pasal je kan :P Dia bee cermat ni, jalan pun pelan2 je pakai sayap nih

Kak Sham,
Hahahah.. dia sengat pakai suara je budak ni, hihihih

Sabira,
Lelabah takut dia rimas, kena pakai topeng muka kan. Texas ni panas jah!

Amyz,
Hahaha... kalau nak jadi queen, bontot kena tonggeng extra, hihihi

Jassnani,
Salam kenal dear, terima kasih sudi singgah :))) Thanks, kita memang cari costume yang agak dia tak rimas sangat, kalau tak mau tercabut!

Veelara,
Thanks dear, really appreciate it :)

Ila,
Auww, thanks! Tunggu Luqman lak pakai gitu, hihihi.. Tengok tadi ada budak jadi singa, comel!

Lynda,
Thanks deaR :)

Chik Na,
Auwww.. thanks dear!

Fifi,
Baru upload, hihihihi

Farah,
Ni first time nak gi mintak cokelat, I pun tak reti, hahaha.. Jangan disebut tang saiz tu, sensitip! Hahahaha

Eila,
Hahaha.. ni ada gak la nak masak, tapi dia cam cepat boring. Ko kasi puzzle ke Lego ke, memang dia suka. Sila vote Chef Nora ok!

Najwafieqa,
Auwww.. thanks!

Admie,
Hihihhi... Wazif jadi apa nanti? Spiderman kah? Jangan pakai spenda kat luar haaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...