Friday, November 30, 2012

5 minutessss

Our conversation earlier, during lunch time.


Ibu: Aiyuuuu, makaannnn!!!

(she was in her playroom, doing god knows what)

Anak: Kejap. 5 minutessss....


(uikkkkk???)


Aku pandang Cik Abe, Cik Abe pandang aku.

Cik Abe: I know where she gets that from (while grinning from ear to ear).


Adehhh...

She learns how to delay!


It's kinda interesting huh, to see something new from your kid everyday. For better or worse, usually it's funny more than anything else.


Anyway, hari ni kami kena bawa dia ronda kereta lagi, for her nap time. She took a 3 hour nap, and slept at 10 pm again. Suruh tido, terus tido. Takde keluar bilik dah. Malam semalam pun sama. Pagi tadi dia bangun, siap main puzzle dulu sebelum kejut kitorang. Alangkah indahnya hidup, kalau hari-hari macam tu, hehehe...

Lepas tido siang tadi, kami main tiup belon.





It's winter time, tapi masih boleh seksi.

Viva Texas! :D

15 comments:

miss scofield said... BALAS

waaaahhh...cik aiyu ckp kejap!!!

hik....hik...hik....

lepas nih bleh ckp....wait seminit...

keh3.......

Unaizah said... BALAS

Aiyu looks like a big kid in those pictures. Kejap je kan diorang membesar.

sHeeMa DeaN said... BALAS

Hhihihihihi... pandai cik aiyuu menjawab yerk.. heheh.. dah besar dah cik aiyuuu

Nota Cikgu Anum said... BALAS

ya Allah ya Rabbi...dah besar dan semakin santek anak dara ni

Kniedaz said... BALAS

5 minit dah ye...hehe..pandai dah

sabira said... BALAS

Ohhhh myy Malay Language! Hahahahah...how shock me and my sister that she answer you with that words kak huda..cepat betul dia belajar delay..heheheheheh..miss u aiyu!

Min said... BALAS

Her dress is so pwetty!

farah said... BALAS

Sama la kita, grrr geram jek bila dgr kejap la, japp, especially when we are asking her to kemas brg ke apa kan...hehe...

my everything said... BALAS

alolo comey..cakap kejap heheh..so far aiyu memang paham la cakap melayu ye? comell sangattttt..pelukkkk aiyuu

Wahidah said... BALAS

alolo sweetnya cik aiyu..dh pndai ckp kejap gitu...n cik aiyu makin ayu la..:)

ctm zainal said... BALAS

Mama Aiyu, Aiyu faham BM? Ajar BM jugak ye?

abah khalisha said... BALAS

anak abah pun skrg dah pandai menjawab dan bertanya.mcm2 dia tnya,jenuh nak menjawab

Madam Sooyaree said... BALAS

Miss Scofield,
Hahaha.. kalau wait seminit, nanges mak nye dengar!

Unaizah,
Tu la, kejap aje kan. How time flies...

Sheema,
Thanks auntie!

Kniedaz,
5 minit tu ape pun dia tak tau, cuma suka repeat apa kita cakap, hehehe

Sabira,
Hahaha... bak kata Miss Scofield, nasib baik bukan wait semenet!

Farah,
Hahaha.. true! Kalau I suruh kemas barang, dia punya slow mak aihhh.... Skang ni memang banyak giler delay. Nak pakai baju pun 5 minit, pasal dia dah mula pilih baju sendiri

Nana,
Entah le, kekadang baik English ke BM, dia buat tak paham gak, hahaha

Wahidah,
Auww... thank you!!

CTM,
Kita cuba cakap dua dua, tapi tak tau la nanti kan...

abah Khalisha,
Hahahah... why why whyyyyy???

mamaellycollection said... BALAS

kalau isya..bukan kejap..

"japp japp jappp"

kalau dia dah geram sangat

"japppp la mama...amboi..biasyeee die"

hehehe

ida said... BALAS

my 2 y.o. boy pun mcm tu..tgk je kita naik tangga..."jap, mama wait"
hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...