Monday, November 5, 2012

Cleaning up the house

Alhamdulillah, kami selamat sampai di Minnesota. Flight ok, takde delay. Cik Aiyu pun takde perangai. Bak kata orang Libya, semua 'mia mia' (ok).

Sejak dua tiga hari sebelum datang sini, tuan tanah agak busy sikit. Tetiba hari Khamis hari tu dapat hidayah nak kemas laman rumah, hahaha.. Kalau tak sebelum ni memang tak masuk campur langsung. Dah kita kemas dalam rumah, luar rumah biar "orang lain' pulak kemas la kan? :P

Not that I intended it to be that way, tapi setiap kali tanya Cik Abe macam mana nak pakai lawn mower, dia akan cakap "It's not yours to do, it's mine". Tapi potong tak potong rumput lepas tu, tu belakang cerita, hahaha... Maka bertambah malas la bini untuk kemas luar rumah. Suami tak kasi kan, tak baik kita ingkar.

Masa hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, I cleaned up during Cik Aiyu's nap time. Malas nak biar orang tu tolong, hihi..

Pagi Ahad hari tu, I tetiba mendapat mojo lebih, mula berkemas dalam jam 9 pagi gitu. Cik Abe yang baru bangun, terus rasa semangat dan join sama. Termasuk la cik kak kita tu. Seronok sungguh dia, bila kitorang kasi tugas kutip kayu.



 
Yang mahal tu, Cik Abe kata dia siap tarik wagon yang penuh kayu sampai tong sampah belakang rumah jiran kami. Rajin dan kuat anak kami!
 
What can I say, she's a good seed.
 
 
Ok, sila jangan lahar tuan tanah :D


10 comments:

sabira said... BALAS

wahhh rajin mek aiyu tolong angkat kayu..ala ala zaman dulu lak..sia pakai wagon.nnt balik malaysia tolong auntie kumpul rumput kering plak yer..hahahaha...

Nazayiena said... BALAS

Comelnya org yg tlg angkat kayu2 tu,siap pki wagon lg...

miss scofield said... BALAS

comel je glove dier....

bagus anak dara rajin2....

Anonymous said... BALAS

balik mengundi ke? ;)

Fifi Nadhrah said... BALAS

tuan tanah jadi camerawoman jela ni? hihi.. rajin betul aiyu..

farah said... BALAS

Kihkihkih, she's a good seed indeed. Dah kata anak pompuan kan, kena la in training utk jd assistant kita...hehehe...

Anonymous said... BALAS

Assalam aiyu isabella n mommy..
bonda mia drop lg..wahh bgs2 kamu. Nnt leh tlg mommy kt dapor pulak :)
Ada seketul kayu kita ternampak paku terpacak. Take care tau..:)

Amy Z! said... BALAS

Amboi rajinnya. Kagum auntie. Betul2. Dari kecik dah ajar menolong ni bagus ni. Mesti rajin sampai besar ni. Hihi. ;-)

Madam Sooyaree said... BALAS

Sabira,
Hehehe.. zaman moden orang dah tak buat kerja sendiri, semua bayar je, hahaha... boleh aje auntie, Aiyu mesti suka tu, hihihi

Kak Nurul,
Wagon dia paling senang nak isi kayu, kalau nak angkat ke tong sampah, berat!

Miss Scofield,
Haruslah pakai glove, nanti tangan tak mulus lembut gitu, hihih

Anonymous,
Dak aihh... Cik Abe patut undi kat Texas. Kebetulan time ni dia cuti :)

Fifi,
Ehhh... tuan tanah yang keluar berkemas dulu tauuu.. baju tido pun tak salin lagi time tu, hahaha....

Farah,
Kalau ikut kat Aiyu, memang dia slelau nak tolong. Cuma kita yang pening nak kemas lepas tu T__T

Bonda Mia,
Thanks dear! Paku tu kita memang pantau, tu yang kita berenti keje time dia keje, takut je kejadian tak diingini berlaku :)

Amyz,
Aiyu memang suka dapat tugas gini. Seharian pun takpe. Yang penting, hari tu tido siang 3 jam, hahaha

Nur-nba said... BALAS

Comelnya Cik Aiyu.. rajin pulak tu.. Beruntung mak dan ayah dia.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...