Sunday, November 11, 2012

Date night & early Thanksgiving

At lastttt....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


After 2 years and 4 months....



We finally managed to get a date night!



I've been always there to tuck my baby good night. Except for this one night when we had mommies night out. Besides that, I'm always by Aiyu's side.



So what happened was, kawan baik Cik Abe ada performance on Friday night in Fargo. Ahli musik jahh... It's the town where he went to college, which is about 2 hours drive. MIL cakap, pergi lah berdua. Dia akan jaga Aiyu. We were not too sure what to expect, takut menyusahkan keluarga mentua pulak kan. Tapi pasal MIL berkobar-kobar nak jaga cucu, kami pun terima cabaran nya itu. Orang dah offer, tak baik tolak, hahahah...

Ramai yang kata, it will be hard for the mom to let go. If you ask me, ehhhhh.. I think I can always do it again, hahaha.. Maybe the fact that I spend A LOT of time with Aiyu, jadi rasa bersalah tu tak timbul. Nak risau pun tak sangat kan, pasal tinggal dengan nenek atuk. Tinggal dengan babysitter tu mungkin la :D

Things that we enjoyed while we were there....



Sitting, and talking, and eating. NO RUSH.



Lepas 24 jam lupa diri, kami pulang ke pangkal jalan. Since we won't be here for Thanksgiving, we sort of having an early Thanksgiving dinner.

Cuaca macam memahami, terus turun snow you.



Tingkat atas:



Tingkat bawah:




Kepada yang lain,

Selamat Hari Deepavali!


9 comments:

FaznFaz said... BALAS

yup, understandable!!! kalu dh anak melekat 24-7, pd aku pun it's a bit easy to leave him behind!!! dpt 3-4hrs jalan2, makan n tgk wayang pun dh bersyukur besar!!! muahahaha!!! baru laaa feeling2 cam zaman berchenta dolu2.... hak hak hak!!! x gitu??? bila dh kerja balik plak, barulaaa x sabar nak tunggu time habis kerja nak blk tgk anak... heheheh!!!!
btw, happy thanksgiving..... (makan turkey gak eh time nih???)

Amy Z! said... BALAS

Bukan selalu. Takpe. Memang perlu ada dating time dgn cik abe sekali sekala. Nak2 kalo grandpa & grandma volunteer nak jagakan cik aiyu. Rasanya ok la tu. Enjoy!! ;-)

my everything said... BALAS

sesekali mesti kena ada masa berdua jugak kan huda..i belum lagi nak berduaa-duaan mcam tu huhuhu bestnya laa ada snow mcmtu teringin sangat nak pengang hahah jakun disitu ;P

Konot said... BALAS

Bestnyer! So how was aiyu? Ok x dia?

Konot said... BALAS

Oh lagi satu, agree that because u spend a lot of time with her, u should not feel guilty. mcm aku dulu working, so bila kawan ajak berjimba, terus aku rasa guilty sbb dah la selalu tinggal anak, ni nak pegi bersuka ria lagi? Skang ni dah dok umah.. mmg aku look forward lah for the berjimba time! Hehe

Anonymous said... BALAS

Hi Aiyu's mummy,

how do you get along with saudara mat salleh. I nak get along with saudara sama bangsa pun susah sikit. banyak sangat family politics. kagum sangat see you blend in with mat salleh

Sally

abah khalisha said... BALAS

wah seronoknya suasana di sn

Tong Sampah Kitar Semula Yang Sangat Cool

sabira said... BALAS

bestnyer cuaca kak huda..mcm tempat twilight saga..hehehehe

Unaizah said... BALAS

Phewit! Dating berdua ye :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...