Thursday, November 1, 2012

Halloween on San Simon street

Pagi ni waktu bangun, badan tuan tanah lenguh aje.
 
Mana tidak, malam tadi berjalan sakan kutip hasil. Halloween kan, hehehe… We were invited to Wendy’s house, to gather together before going out for trick or treat around her neighbourhood. She lives in Odessa, which is about 20 minutes from our place. So, pukul 6 petang kami terpacak depan rumah dia.
 
Meriah juga gathering, dalam 10 famili kot berkumpul. Tapi jenis anak sorang satu, so ok la kot, hehehe.. Lepas pekena pizza pengumpul tenaga, kami pun jalannnn….
 
  
Lebah pengumpul madu. Baldi asal terlupa nak bawa, nasib baik ada baldi pasir dalam kereta. Baldi pasir pun baldi pasir lah, asal boleh kumpul cekelat.
 
Semangat cik kak kita, tengah tengah jalan dia angkat tangan sebelah, sambil jerit “Bumblebee!” Tah mana belajar pun tak tau, agaknya dia duk dengar orang panggil dia Bumblebee kot. At first I thought she would be scared to go for trick or treating. Bajet dia akan melekat dengan mak nye aje.
 

 Nampaknya sangkaan mak nye meleset. Laju aje dia pergi depan rumah orang, tak nampak mak dah. Good thing is, she’ll wait for her turn. Cuma sikap tak reti nak blah tu kekadang ade, hehehe.. Terpaksa gi jemput dia depan rumah orang, sambil cakap thank you pada tuan rumah.
 
Besides us, there were like 4 to 5 other groups out trick or  treating. Meriah juga kawasan ni, mungkin pasal kawasan baru, banyak budak kecil. Kawasan rumah kitorang, banyak anak remaja dah. Boring sekali…
 
Some really put their effort for the Halloween spirit. Cantik cantik tengok diorang decorate rumah, semangat itu yang kita mahukan!
 


 Banyak juga candy yang Aiyu dapat, sampai member seret baldi lah. Nasib baik mak nye bawak bag, so boleh la letak candy lebih muatan itu. Biar mak nye makan, sendiri jadi lebih muatan pulak, hehehe…
 
She was tired towards the end, so I had to pick her up every now and then. Dalam pukul 8 malam macam tu, kitorang dah ready nak balik. I guess she did have a lot of fun, because the first thing she said when I was buckling her up was “Thanks” Open-mouthed smileOh, hilang kejap letih dukung anak.
 
 
Sampai rumah, becok dia bercerita pada daddy nye. “Hannah, Bumblebee, ladybug, dog, kitty, candy!” Kisahnya tadi dia keluar dengan Hannah, ternampak anjing yang pakai costume ladybug. Lepas tu jalan kena ikut kitty (one of the mom), untuk collect candy. Agak nye lah, itu cerita dia, hahaha…
 

20 comments:

FaznFaz said... BALAS

hehehhe.... layan gak ko haloween ni eh??? dulu time org buzz rumah, aku n laki buat bodoh jer, pretending xder kt umah!!! hehehe!!! keji sungguh!!! maybe sbb time tuh xder anak kut!!!

Sooyaree said... BALAS

Memang le, Colby duduk rumah, dia off semua lampu, hahaha.. Sah2 dia mat salleh, hihihi.. Ni dah ada anak, follow the flow je lah. Harap kat aku, memang tak keluar rumah Aiyu :P

Marsha~ said... BALAS

Bestnyaaaa.... aiyu sgt comel!

azey a.k.a ammi said... BALAS

Sweetnyer bila Aiyu cakap Thanks tuh...huhuh clever girl

farah said... BALAS

Paling menarikss costume cik Aiyu and all those candies!! Mesti bukan cik Aiyu yang dapek makannn...hehe...

Unaizah said... BALAS

Cuteness!!! Jgn tak tau, di sini pun quite happening gak org sambut halloween.

toptotoebynydiaanies said... BALAS

love the picture quality.. cantik! camera baru keee? hehe..

Wahidah said... BALAS

byknya kutipan candy cik aiyu...:)

Anonymous said... BALAS

Assalamualaikum,
cik aiyu dan rakan-rakan sangat cute... kalau sampai rumah ni gerenti jemput masuk... hehehe...
dapat bayangkan mesti chumels kebecokan cik aiyu bercerita...
area sini haloween tidak meriah sebab cik sandy lalu hari tu...

anne nor wati

Aida Lela said... BALAS

Pengumpul madu yg manis ;-)

meriah sungguh sambutan halloween

Anonymous said... BALAS

assalamualaikum, sebagai extra maklumat - munkin juga ada pendapat yg lain, wallahualam :)
kak ima

http://southernmuslimah.wordpress.com/2007/10/31/halloween-harmless-or-haram-an-islamic-perspective/

Sophie Al-Yahya said... BALAS

Ya Allah..comel sangatlah budak2 ni pakai costume untuk halloween..

Geramnyeee tengok!!! (^__^)

Aiyu sooo cute!!

sabira said... BALAS

awwwww.......aiyu have a great Halloween..picture no 5, she is a real model sambil makan candy...huuhhhu...

hOtMaMa said... BALAS

comellllll! geram2! hehe

Reen Tart Nenas said... BALAS

bagus2. nie kalau kat mesia, seme dok dress up cam hantu, sampai x kenal tu hantu ke manusia. hehehe byk kot candy. so kena makan la? serius ahkak makan candy2 tu? gemok hoke... hehehe

Fifi Nadhrah said... BALAS

pandai cik aiyu tggu turn.. :) good girl..

Amy Z! said... BALAS

Alololo. Comel sgt ni. Kata Hallowen ni. Tapi tak takut pun.. :-p

Nazayiena said... BALAS

Alahai comelnya cik Aiyu dgn kostum lebah dia tu....

Madam Sooyaree said... BALAS

Marsha,
Thanks dear!

Azey,
Tu la, kita yang penat, hilang rasa penat jap kan, bila anak berterima kasih gitu :)

Farah,
Hahaha.. dia dapat gak, tapi cukai tinggi maaaa :P

Unaizah,
Oh ye ke dear? By adults or kids?

Toptotoebynydiaanies,
Thanks dear! Ha ah, harus la kannnn, hahahaha

Wahidah,
Hehehe... tu baru separuh, yang lagi separuh dalam beg mak dia, hahaha

Anne,
Sorry dear to hear that? Are you badly affected? Harap semua ok lah. Ada one seller on eBay, dia cakap I rumah dia dah hilang. Rasa sedih sangat...

Aida,
Auww.. thanks dear!

Kak Ima,
Thanks kak for the article. I am aware the origin of Halloween. Tapi tu lah, pendapat kita mungkin lain kot. Saya rasa selagi kita sedar diri siapa kita ni, insya allah :)

Sophie,
Thanks dear, really appreciate it :)

Sabira,
Hahaha.. tu belum tengok dia sumbat 2 lollipop dalam mulut. Bapak dia kata takpe la, semalam aje, hehe

Hotmama,
Terima kasih :))

Reen,
Hahahah.. yang tua2 banyak dress up hantu. Ni bebudak, takut terperanjat tengok cermin kang, hehe.. alang2 dah gemok, kita tambah lagi, hahaha

Fifi,
Alhamdulillah, takut gak dia berebut time tu...

Amyz,
Kang takut sangat, mak dia tak berani nak bawak drive memalam, hehe

Kak Nurul,
Thanks kak!

Anonymous said... BALAS

Assalamualaikum,

Thank you mama cik Aiyu,
I'm sorry to know about the ebay seller incident. Kesiannya. Macam mana la keadaan beliau sekarang ni ya.
Alhamdulillah tempat kami dalam kawasan selamat, Tapi ramai mangsa banjir dan kebakaran yang masih berada di pusat-pusat pemindahan. Rasa kesian dan sedih sangat esp. semalam ada ribut salji pula melanda daerah sini. Harap-harap semuanya akan kembali pulih seperti sediakala.

anne nor wati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...