Thursday, December 27, 2012

Accepted

Venue: Target
Time: 3:30 pm

I was browsing through Jason Wu for Target (really love Marchesa's but they are for bigger kids!) clothing for Cik Aiyu, and realized I have 2 missed calls from Cik Abe. Uikk.. apahal pulak ni? Jarang Cik Abe telefon 2 kali berturut-turut, In fact, he hardly call me. Selalu WhatsApp je.

Bila telefon balik, Cik Abe cakap, "I called you because the Early Learning Centre called. Apparently they can take Aiyu now (we were on waiting list), so I enrolled her for Monday-Wednesday class".

Say whatttt.... anak saya nak masuk sekolah?

Dup dap dup dap...

Terus serabut kepala mak nye!

Oh no, nanti nak makan macam mana? Nak kena bawak bekal apa? Beg sekolah pulak macam mana? Kalau dia kacau anak orang macam mana?

Ni baru anak masuk Pre-K, belum masuk unversiti lagi kot!



Sooo... I did what I do best, shopping, ha ha ha...

Since I just loveeee online shopping, and the fact that banyak benda bebudak kat sini berunsurkan Dora the Explorer (no offence, but I find her annoying), I bought her backpack & lunchie online. Oh, dengan thermos hot/cold. Hopefully I can pack her some spaghetti or nasi ayam for lunch. She will start her class on 7th Jan, so ada masa 2 minggu untuk trial and error. Do's and don't for lunchbox, hahaha...


Anywayyy.... we received a care package from Grandma & Grandpa earlier too. Banyak sungguh hadiah, termasuk cokelat dan candy. I like!


The first two she opened. Belum bukak dah excited, "books!"

Bila dah buka, habis baca buku cerita, baru dia nak buka hadiah lain. Geek.



Another present that "Wowww... sooo coolll!" bak kata Cik Aiyu adalah tea cups set. Ada dalam 10 cawan teh mak nye minum tadi. Tapi bukan teh betul, teh imaginasi gitu.

Thank you Grandma & Grandpa!

Yang ni pulak nak tunjuk, betapa statik nye rambut anak saya.


Sama macam dalam bola ahli sihir yang diorang tunjuk kat tv, hihihi...


8 comments:

abah khalisha said... BALAS

sama mcm anak AK nk ke pre-school dah

Kniedaz said... BALAS

Aiyu dah nak ke sekolah?
Oooh..tak sabar tengok gambar dia bawa backpack ^_^

sabira said... BALAS

Happy Pre-K Aiyuuu....hope u can get alot of friends in school...gonna mish u inside the blog..mesti dah kurang update lepas ni..:((..tak bestnyeee...jangan lupe ambik gambar dia on the first day of school ye kak :)))

blu4sky said... BALAS

Good luck cik aiyu..you gonna hv lots of fun in school..

Asma said... BALAS

good luck aiyu..jgn nakal2 k

Amy Z! said... BALAS

HAHAHA. Sempat kutuk anak geek. LOL! Kelakar la mak Aiyu ni.

I thinks she will happy going to school nanti. Dpt kawan-kawan. Boleh mak pergi spa masa anak kat sekolah. Tu yang penting. Hahaha.

Rambut halus2 ni memang senang terpacak-pacak. Haih. -_-

farah said... BALAS

Yeay! Good luck cik Aiyu, mesti so comelsss bawak beg skola, lunchbox bagai...kekeke...harusss special entry nnt!! Hehe

Fifi Nadhrah said... BALAS

saye paling suke buat meal untuk anak.. :) suke sangat.. sebab boleh hias2 cute2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...