Wednesday, December 26, 2012

Pengorbanan seorang doktor

Pekerjaan seorang doktor tidak menentu masanya.
 
Mungkin pada hari nak pergi dating, atau pun di pagi raya.
 

Kadang-kadang, nak mandi pagi pun tak sempat.

Ada je pesakit yang menunggu.


Tapi sebagai seorang doktor yang berjiwa mulia, masih penuh dengan senyuman.
 

Bila dah tukar baju, elok le sikit rupa doktor. Barulah pesakit tak lari, hahahaha...
 

Ooppsss... kembali bertugas!

 
Satu hari suntuk hari ni Cik Aiyu check up kitorang. Kalau tak sihat gak, tak tau la, hehehe.. She has been interested in stethoscope for quite a while. First time dia jumpa earphones, dia buat dengar jantung mommy, hihihi... So we thought this will be the perfect Christmas present for her. What can I say, we know our daughter well!
 
Yang mahal tu, doktor kita hari ni merangkap hairdresser. Dalam doctor kit tu ada gunting, cik kak kita buat gunting rambut pesakit.
 
Ini barulah namanya efficient doctor!

22 comments:

Mixed-family in da house.... said... BALAS

hi little doc.....nak jadi ala-ala doc mcstuffin ek?

abah khalisha said... BALAS

hahaha..comel-comel

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... BALAS

comelnye dia..

Amy Z! said... BALAS

hahahaha. doktor merangkap hair-dresser rupanya. bagus juga pandai semua. senang hati mak dia.

walaupon tak mandi lagi. tapi doktor comel cenggini, pesakit pun boleh sembuh sakitnya. gitu.

emy pokden said... BALAS

hehehe..comei little doc ni...

mama maman aka yana said... BALAS

bagus cita2 cik aiyu tuh.. semai baik2 tau maknya cik aiyu.. hehehe

lemongrass said... BALAS

Hehehehe....
kalau doctor tak cukup gaji nak beli handbags LV or kasut Loboutin, boleh dia buat second job as a hairdresser :-).
Multitalented and very forward thinking Cik Aiyu kita, hehehehe

Nazayiena said... BALAS

Comelnya little doc,pesakit yg dirawat pun dah x sakit lg bila tgk doc. comel nie.

sabira said... BALAS

hihihihi...nnt checkup auntie lak...multitasking tol cik kak ni..siap potong rambut...

Dinas Aldi said... BALAS

Comel sangat doktor tecik nih, tengok muka pun dah sembuh dah :)

Eliss Mie said... BALAS

mana nak jumpa doc pakai spec striking color gini. nak geget2 jer doc comel ni :) hehehe

Angah said... BALAS

hai cik doktor ni,tkpayah makan ubat pun dah sembuh pesakitnye...

Kniedaz said... BALAS

comelnya doktor ni...sure patients semua suka hehehe

Nanak said... BALAS

Fredo pun ada doctor set ni..tp spek kaler merah..plg tak tahan klu dia cek kitaorg siap buat muka serius lg..haha..bkn setakat gunting,ubat,plaster,thermometer jg ada..kn..sini sy beli rm60..:)

miss scofield said... BALAS

comelnye spectacles!!

Sakura Rals said... BALAS

sama pulak macam rizqi. gara2 tengok kartun doc mcstuffin. tengah plan nak belikan doctor playset jugak hehe

Fifi Nadhrah said... BALAS

terase macam nak beli jugak untuk ufairah.. sangat comel.. paling tak tahan gambar last.. awek buat muke comel nak cek org..

Mama Kembar 3 said... BALAS

alahai cutenya doctor nih. tetiba je unty rasa cam demam, nak jumpa doctor boleh? hehehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Mixed Family,
Hihih... cerita tu dia tak minat sangat, selalu suruh tukar kalau keluar kat Disney, hihihi.. Tapi jadi doktor minat!

Abah Khalisha,
Thank you!

Baby,
Thanks dear :)

Amyz,
Itu lah, kalau merangkap tukang urut, lagiii best!

Emy,
Thanks dear!

Yana,
Cita2 ke fefeeling ke tak tau la, layan ajee...

LG,
Hahahah.. boleh kot, sini hairdresser mahal! (compare to Malaysia le, hehe)

Kak Nurul,
Hahahah.. tpai kalau 10 kali kena rawat, jatuh sakit balik, hihihi

Sabira,
Ok je auntie, nanti dia tolong kkk

Dinas,
Auww.. thanks cikgu!

Eliss,
Hahah.. ni doktor colorblocking, ikut trend :P

Angah,
Hihiih.. semalam gigih dia cari ubat untuk kitorang, sudahnya kasi gummy bear :D

Kniedaz,
Auww.. thanks laling!

Nanak,
Alamak, sini lagi mahal daaaa... Nanti rajin la Fredo check up adik2 kannn

Miss Scofield,
Specs aje je yang comel, hahaha

Sakura,
Hihih.. time for a checkup time for a checkup!

Fifi,
Ufairah mesti suka. So far tengok bebudak memang suka main benda ni, hihih

Mama Kembar 3,
Hahahah.. doktor ni garang sikit, semalam abis dia tenyeh kepala saya kiri kanan nak check telinga, hahahah

mama leen said... BALAS

Ya Allah comelnya dia.. dengan rambut perang macam tu.. comel2..

Wahidah said... BALAS

kalo doc comey mcm nie hari2 nk p jumpa doc..:)

Anonymous said... BALAS

alolo tetomey nyer aiyu..sis..i'm gonna have a baby soon..can i name her Aiyu too.. hehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...