Monday, December 24, 2012

Our projects

Ho ho ho!

Merry Christmas!

Mesti boring je orang keje opis kan... Ahad cuti. Isnin kerja. Selasa cuti balik. Minggu depan pun sama, hahaha.. Kat sini sekolah cuti 2 minggu tak silap, maka ramai yang balik kampung gitu. Sini kampung tak main le 2 jam driving, sungguh tak mencabar. Rata-rata yang kami kenal, semua drive dalam 10 jam gitu. Macam orang Johor nak balik Perlis!


Kami takde buat ape pun, pokok takde, stokin pun takde. Cik Abe tanak letak. Kita dah hint hint, dia tanak gak. Takkan I pula nak pergi beli kan, sungguh over you. Macam kita pulak yang nak beraya, hehehe.. Tapi apa pun, yang penting cik kak kita tau apa itu Santa. Mungkin dia belajar dari tv, pasal sekarang semua channel ada cerita raya. Tup tup hari tu tengah jalan, dia point out,

"Look mommy, it's a Santa!"

Good girl!

Sepanjang minggu lepas, Cik Abe ada buat projek baru.


Suka betul dia projek yang melibatkan kayu. 

Kali ni, Cik Abe bikin store pulak.


We realized that we need more storage to put all the craps we have, hahaha... Mostly space consuming items, like Aiyu's endless stuff, luggage bags, his hand tools, and so on. Harap-harap dengan tiadanya barang-barang ini di dalam rumah, boleh la mak nye ganti ruang kosong dengan kasut baru *oops*.


He'll paint the store dark, similar to our gate color. Tapi nanti-nanti lah kata dia.

Meanwhile, the ladies have some other project inside.


Nothing fancy, just banana bread. Ada pisang 3-4 biji yang dah naik hitam, sayang nak buang. Cik Aiyu memang favorite dia kalau membakar ni.


Not so much for the cake, but for the dough!

Licin mangkuk tu dia kerjakan! Erm, kids after 2 won't get salmonella right? :P

12 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Va va vaaa..
Ni kira macam Handy Manny tu la ye.
Best. Lagi best sebab rumah Nurul byk space blh projek.
Tu la untung kalau rumah "bertanah".

~Mami Little Hero~ said... BALAS

Sukanya ada anak girl boleh tolong2 kat dapur. LH tolong sepah lagi adalah. ehhehehe...

Mami LH

Anonymous said... BALAS
This comment has been removed by a blog administrator.
sabira said... BALAS

tuhh dia...dalam sekejapan jer cik abe akak buat stor..terror sungguh..tak payah upah orang bagai kan...sangat attempting tgk aiyu eat the dough...kih kih kih

mama maman aka yana said... BALAS

merry Christmas cik aiyu... :-)

Fifi Nadhrah said... BALAS

bestnye boleh buat stor sendiri + laman besar..

Mixed-family in da house.... said... BALAS

eh nanti bolehlah daddy bina rumah utk cik aiyu, main pondok2 gituuuu

Amy Z! said... BALAS

Husband yg rajin DIY ni adalah best dan dapat jimat banyakk wooo. Ekonomi rumahtangga gitu.

Haha. Senang kerja mak nak basuh bekas tu. Hahaha.

kisahwanida said... BALAS

Nampak sedap sgt cik Aiyu makan dough tu..... Lama x jenguk sini rindu pada si tembam ni

shuhada said... BALAS

cutie pie ayu....sedap ye membaham maknye punya balance buat kek...nanti dengan wazif i nak buat aktiviti apa erk bersama..:((...takkan main ball kot..hehhehehe...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... BALAS

pandai gak bertukang :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Sham,
Kat sini untung la kak, tanah banyak, kalau kat KL.. nangis!

Mami LH,
Iyo la tu, yang part mengemas kita tak amik gambar, hahaha.. time tu tangan dah pegang vacuum :P

Sabira,
Cik Abe memang suka kerja2 macam ni.. kalau boleh semua benda dia nak baiki sendiri. Tapi kena tunggu le, bila dia rajin, hahaha

Yana,
Thanks auntie!

Fifi,
Alhamdulillah, rezeki suami boleh bertukang sket2

Mixed Family,
Rumah Cik Aiyu dalam rumah, nak keluar kang kita gak yang kena tunggu, malassss...

Amyz,
Ya betul! Kalau rajin cuci jamban, bertambah dihargai, hahaha

Kisah Wanida,
Memang dia suka, kekadang tepung biasa pun dia makan, haishh...

Shuhada,
Main ball pun ok, baking pun ok. Banyak chef lelaki kannnn

Baby,
Alhamdulillah, boleh la sikit2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...