Sunday, December 9, 2012

Give away mak mak

Hari tu shopping mak mak kan, hari ni kita nak buat give away mak mak pulak, hehehe..

Takde ape sangat pun, cuma saje nak berkongsi rezeki.

Since I wrote about Melissa & Doug puzzles, a few people did ask me, if I want to sell it, and how much does it cost.

Honestly I have no clue how to put a price on children's toy. Takut ter over quote, kang jadi bahan pulak kang. Iye lah, niat kita nak share, apa yang Cik Aiyu suka buat hari-hari. Bukan ada udang di sebalik mi goreng. Ohhh.. sedapnya kalau dapat mi goreng kan. Lapar la pulak tetiba, hahaha..

Anyway, hari ni kita nak give away 2 jigsaw puzzle pilihan hati cik kak kita.




Sesuai untuk mak-mak yang ada anak kecil :)

Kalau takde anak atau anak kecil, boleh juga join. Kasi kat anak sedara ke, anak jiran ke, adik ke, cucu ke, no problem I tell you.



Kalau sudi, boleh tinggalkan e-mail di ruangan komen, pastu kasitau nak kasi siapa. Sebagai contoh,

maikorner hudada@gmail.com. Saya nak kasi anak saya, suruh dia kurangkan main iPod.



Pilihan akan dibuat oleh random.org. Insya allah esok kita pilih k :)

Terima kasih!

61 comments:

seize100percent said... BALAS

norhaslinda_sallehhuddin@yahoo.com, try bg anak gigit tgk. nnt beso sikit baru bg dia main. (boleh pulak) tq tuan tanah..

DapurOfficer said... BALAS

dapurofficer@gmail.com
nak bagi anak-anak main.nanti dorang tak kacau saya update blog..hehe

Iezanee said... BALAS

Hi..sy dr iezanee iezan77@yahoo.com
Saya suka tgk anak2 saya syira 2 yo and danish 3 yo main puzzles and lego..instead of ipad n iphone..sungguh merana tgk bil phone..huhu bukan main game tp main youtube u..

mama maman aka yana said... BALAS

wah..wah.. nak jugak boleh.. nak kasi anak mama.. :)

almaklum la asyik sgt dia ngan kereta ferrari dia tuh..:)

Mixed-family in da house.... said... BALAS

diniehasnor@gmail.com

cik aiyu, aunty nak bagi Amzar, 19 months, anak aunty, supaya dia tak bergaduh berebut puzzle abangnya 4 yrs old...hihihihi

umimiqdad said... BALAS

umimiqdad@gmail.com
nak try bagi anak2 explore benda baru...asyik2 layan tab ajer...takut kang rabun pulak kecik2

Eey said... BALAS

Owh! menarik nih.

eey.nasis@gmail.com

Eey nk kasik my lil hero supaya dia x gigih lagi koyakkan buku. Leh try koyakkan puzzle plak lepas nih, heheheee...
:)

Nanak said... BALAS

nanak1229@yahoo.com
opkos nak bagi Fredo la kan...kalau dia tak suka, takpe..tunggu adik2nya yang baru lahir tu main bila besar nti..

penDragon said... BALAS

chokechik@gmail.com
nak kasi anak I sbb dia mmg minat puzle

nazliahnazeer said... BALAS

nazliahnazeer@yahoo.com

nk bagi my baby girl Azra. dia kecik lg but we can keep this. ;)) thank you.

ati_emylia said... BALAS

hahahah best nih.....
ati_melia@yahoo.com
"nak bagi kat muhammad fateh supaya ummi dia boleh rampas kembali tab dan supaya dia tak ketuk kepala cousin dia dgn car n lorry n tractor lagi" heheheheh

emy

ati_emylia said... BALAS

hahahah best nih.....
ati_melia@yahoo.com
"nak bagi kat muhammad fateh supaya ummi dia boleh rampas kembali tab dan supaya dia tak ketuk kepala cousin dia dgn car n lorry n tractor lagi" heheheheh

emy

Anonymous said... BALAS

azura@uum.edu.my: nak bagi anak saya Adriana Shakeira yang umur 2 tahun 4 bulan tu main so dia x kacau adik dia yg umur 9 bulan tu sangat...

Shaz Lina said... BALAS

shazlina.7580@gmail.com

Hi..nak cuba nasib gak mne tau ada rezeki..:)

Saya nak kasi anak saya, biar dia kurang sikit tengok kartun. So nanti tak perlu la asyik nak berebut remote control dgn mama...hehe

Anonymous said... BALAS

Assalamualaikum Huda,

Nek Cun zue nak bagi pada cucu perempuan Aishah Dahlia yang berumur setahun lebih dan cucu lelaki Zakuan yang belum pun setahun sambil memanjangkan pahala jariah Cik Aiyu.
Sekian, terima kasih.

Salam,
zuraidah@myself.com

Faizah said... BALAS

faizahs2000@yahoo.com

my son name amir 3thn tak kenal warna lagik sobsobsob. nak bagi dia kenal warna hihi

Eliss Mie said... BALAS

alaa..dah tutup ker? nak jugak :p kasik kat anak.

eliss

elissmie@gmail.com

nurul dahlya alias said... BALAS

nuruldahlya@gmail.com saya nak kasik anak saya Sabrina cuba..kalau rasa sedap bolehlah assemble ehheh

sabira said... BALAS

hahaha...best best....:))

Keratosis_a said... BALAS

Keratosis.aniston@gmail.com saya nak bagi pada anak saya yang tengah obses tengok cerita tangled. Sehari 3-4 kali you penat mak.

leya said... BALAS

nak bagi fatihah zahra main..tambah koleksi mainan dia..

leyarazak@gmail.com

imm said... BALAS

nak cube nasib gak lah..hehehe

semeponboley@yahoo.com
nak ajar anak bermain sendiri..asik nak berkepit dgn kite je..sidai baju smbil dukung die,,penat lahh..
heheh tq mommy cik aiyu..

Mama Kembar 3 said... BALAS

mamakembartiga@gmail.com

nak bagi my sons, praktis main puzzle so nanti senang time dating ngan cik aiyu dah terror tak ler malu hehehe ;-)

Anonymous said... BALAS

Nak bagi kat anak saya la si akhtar so dia tak la kacau saya bila saya baca blog ni.hehe
akluvti_107@hotmail.com

Anonymous said... BALAS

nak kasi anak I main... yusma99_74@yahoo.com

Anonymous said... BALAS

Assalamualaikum ... huda ...

Nak bagi kat anak saya ... Dania namanya .... supaya dia x kalau abg dia buat keje sekolah dan leka menyusun puzzle ni ...

wassalam ..
dahlia.
tdahlia@malaysiaairlines.com

Anonymous said... BALAS

Salam..

nak join gak..
myanggunbunga@gmail.com

nak bagi kat my caca..harap2 ada puzzle ni dia leka sikit..tidak le mengekor ai sepanjang masa kat rumah tu..

tq tuan tanah n Cik Aiyu!

nadiah said... BALAS

Boleh lagi ke ni....hehehe.

nak build up critical thinking bagi anak saya. Sebab saya pernah terbaca, jigsaw puzzle games will make the baby's left and right brain work together.

ardi_peazy@yahoo.com

Siti said... BALAS

ct_2908@yahoo.com

nak bagi kat anak teruna / anak dara yang suka main puzzle dalam ipad.. now main secara realiti pula ye anak2 :)

Amy Z! said... BALAS

Wah. Give away lagi. Tapi hadiah untuk anak. T__T
takpe. Rezeki anak. Ape de hal ye tak? Hehe.

ni email kita, da_amyz@yahoo.com - sebab Alam suka pecah2kan barang, meh try skill dia cantum2 barang pulak. Ehehe.

nur easy said... BALAS

nureize@yahoo.com

nak cuba beri pada anak saya, mana tahu boleh kembangkan satu lagi cabang kreativitinya..:)

Ros Anis Rusli said... BALAS

dna.tembamtomey@gmail.com

salam kenal....menarik pulak bc tentang entry puzle tu...nak cuba nasib. kalo ada rezeki ada lah kan... :)

"saya nak berikan pada anak saya, nak cuba asah minda die dr kecil..supaya dapat didik die menjadi anak yang dapat menyelesaikan masalah dgn mencuba dan terus mencuba!" puzzle adalah mainan yang mendidik minda :)

thanx

ROS ANIS

sudi2 ke blog saya www.dnatembamtomey.blogspot.com

anis-chan said... BALAS

assalam, sy ni first time tinggal komen sllu baca je hal2 cik aiyu mana tau kot2 ada rezeki..

nama saya anis, email yuhanisibrahim@gmail.com. mmg dok survey melissa&doug nk beli utk umar anak saya,sbb barang lain yg kertas2 alamat semua kena gunyis. yg ni baru la bertemu buku dengan ruas :)

btw kalau nk gauge price range m&d ni yg saya tau kat mesia ada jual kat mothercare, n mybbstore.com. kalau agak2 boleh jual lagi murah gerenti ada org beli. harap info ni membantu ;)

Farhani said... BALAS

Salam,

Nama saya Farhani..saya nak bg dekat anak buah saya. Nama dia Iqbal..umur 1 tahun 5 bulan..email saya : joxermy@yahoo.com..terima kasih :)

Anonymous said... BALAS

miniepfume@yahoo.com Sy plak nk bg kt ank...skrg ni hari2 tengok youtube upin&ipin dan oppa gangnam kt blackberry..so pas ni xde la dia kacau BB mak dia lg.. :)

melin melinda said... BALAS

melin3190@gmail.com

Niat nak bagi anak dara I yang umur 4 tahun tapi cakap pelat tu...at least this thing will be her "must have items" in her bag besides tab.

cheriosss

Anonymous said... BALAS

zue76s@yahoo.com: saya nak tolong recycle the puzzle supaya pahalanya berterusan,jika masih elok lepas anak saya guna, saya akan panjangkan pada anak orang lain.

Ayin said... BALAS


chin0z@yahoo.com

Nak bagi nephew, who just celebrated his 2nd birthday a week ago.

Bagi dia kurang sikit main ipad.. prft

Anonymous said... BALAS

aisyahariri@gmail.com

nak bagi kids yang datang rumah sy rajin main benda lain selain tab/ipod/ipad dll...maksudnya permainan lain dari trend sekarang...kat rumah dah ada color book n color pensil and pembaris bulat2 yang boleh buat corak2 bunga...kalo ade puzzle ni ada aktiviti lain yang diorang leh buat...tq kak...

ayang said... BALAS

Nak bagi kat anak buah yg nak sambut beday 29hb ni.. Pas ni sure dia kehulu ke hilir ngan puzzle overC. Kakak dia sure jelezzzzzzzz gitu.. hehehe. My pari-pari ni... heehehee. dengan tak malunya type email adress ni...
ayang_safiah@yahoo.com

ezan said... BALAS

norizan.mahmud@gmail.com - sesuai untuk my little princess which sekarang nie dah pandai ambik buku sekolah abang-abang n conteng. hopefully with puzzle nie dapat la become more creative!!!

shida rahman said... BALAS


salam...sheeda_upm@yahoo.co.uk...

nk bagi pada anak bujang saya tu..cos saya nmpak dia memang suka permainan2 yg adventure ni..tq...

menza_ice said... BALAS

hafizah84@gmail.com saya nak bagi kepada hani alyssa. Moga-moga dapat cerai ipad..

Azie said... BALAS

salam nurul,


nak join gak...kalau ada rezki dapat, saya nak kasik pada anak buah - Rina. Moga jadi budak pintar yang solehah...:)

e-mel: azie.majid@yahoo.com

rabitah hati said... BALAS

elective_mute@yahoo.com

nak bg kat sepupu2 tecik yg buas sgt.
biar dok diam buat puzzle ni! :D

jas imran said... BALAS

jaslinah@yahoo.com

nak bagi anak saya Ahmad Deedat yang akan besday tak lama lagi. :)

Qider said... BALAS

alaaaa..terllepas ke?tak dapekle nak bagi kat anak2..ingat nak soh diorang dapat semangat Wonderpet

(apa yang penting?KERJAAAASAMA..)

liza said... BALAS

lizamad@gmail.com nak bagi anakanda fateh, boleh celen cik aiyu x.. Hehee

Anonymous said... BALAS

salam...:-)
saya nak bagi anak istimewa saya untuk meningkatkan prestasi minda and bolek gak latih pergeakan tangannya.. hehe... comel cik aiyu...
lady.esma@gmail.com
esmawaty binti sibat

Anonymous said... BALAS

Salam...
firafira77@gmail.com
Chek nak kasik hadiah kat anak chek had umoq 4 thn supaya dia lebih terror macam cik Aiyu.Bole dapat pahala kalau hadiahkan kat anak chek.Chek tak mampu beli.mahai.tapi chek suka...
tq naaa...

Anonymous said... BALAS

hi..
Firafira77@gmail..
nak bagi kat anak saya la sudah semestinya!sebab saya sayang anak saya....tq tuan tanah.

ahkakbatik said... BALAS

ooo kaktek nak gak sebab kaktek suka sangat barang free walaupun takde anak kecik nk main lagi dah... ekeke...

Anonymous said... BALAS

salam Kak Huda and aiyu yg comel sgt..:)

saya, reen_187@yahoo.com nak kasi puzzles yg cik aiyu suka tu kat my twins sebab diaorg asyikla suka sgt tgk upin ipin kt ipad..adoi..mommy letih nak..so nanti, boleh praktis main puzzles leh la main ngan cik aiyu kita..:)

bride-to-be said... BALAS

SR sitiruzaidah@gmail.com nak bagi anak, suruh dia kurang tgk TV-Disney Junior supaya mak nye boleh tgk Adam & Hawa, haha

Anonymous said... BALAS

fiza_rahmanfr@yahoo.com

nak bagi my girl Imanina yang suka sangat puzzle sampai juling2 mata nak solve it. Thank you mama gojes.

ida said... BALAS

ida2310@gmail.com..nk utk diri sendirik..cantik nya puzzle tu..kasi kat anak, berebut dgn mak pulak..hihihi

Fifi Nadhrah said... BALAS

conterashop@gmail.com
sempat lagi tak?
nak bagi ufairah.. sini susah nak cri puzzle ceni..

Anonymous said... BALAS

aarazak@celestica.com. Reason sama ngan tuan tanah pnya contoh: Nak kasi anak kurang main Ipod yg akan main sampai abes bateri..Harap sempat lagi join..1st time comment setelah sekian lama silent reader..

bunga besi said... BALAS

nuraliaa33@yahoo.com
kak mai, kami tadak anak tapi kami nak kasik anak sedara kami si mustaqim supaya dia sayang lebeyy kat kami!

Chitty Boy and Me said... BALAS

Salam,

satya9783@gmail.com. Saya akan dermakannya ke rumah perlindungan kanak-kanak berhampiran rumah saya kerana kadang-kala mereka daif tanpa bahan permainan yang secukupnya. Walaupun apa yang kita bagi adalah sedikit, mereka sangat menhargainya.
Terima Kasih

Frau J said... BALAS

farezma.farezma(at)gmail.com

Ai nak bagi anak jantan ai, bulan 3 tahun depan umur dia 2 tahun. Terima kasih in advance! Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...