Friday, December 7, 2012

Our tree

Finally, we've got a tree!


Ni salah satu daripada projek deko deko kami. Laman belakang memang dah cantik, ada 3 pokok besar. Shady gitu. Tapi depan rumah, alahaaiii...

Masa nak beli rumah dulu pun, kami setuju yang laman depan rumah kami ni agak kureng sikit. Tapi kita bukan tinggal depan rumah kan, kita tinggal dalam rumah. So dalam rumah ok, kami pun on saje. Bila bawak kereta lalu depan rumah, terasa rumah kami kurang manis berbanding dengan rumah jiran-jiran. Iskhhh... ni takleh jadi.

Jadi kami pun mula lah baiki apa yang patut. Kemas mana yang perlu. Sekarang ni senonoh sikit la rupa rumah kami, hihihi...

Anyway, pagi tadi tuan tanah pergi Toys R Us, beli hadiah untuk Temperance. Esok birthday party dia, haruslah datang dengan tangan berisi. Dah ke Toys R Us tu, haruslah pulang dengan hasil untuk Cik Aiyu juga.

Lupa nama menatang ni, tapi dia macam sambung-sambung blok pakai tali kasut, hahaha...






I guess she does like it :)

Kept her busy for a while, that's for sure :D

Boleh la mak nye masak ayam panggang pulak dalam periuk baru.



Ini kes terlebih jakun. Layan kan je laaaa....

11 comments:

Juneeta Osman said... BALAS

cantik ayam tu mkn dgn side dish sedap

Dinas Aldi said... BALAS

Bersungguh dia pulun buat tu, konpem la suka.

Nama Temperance, teringat pulak kat Temperance Brennan dalam siri Bones tu. Tapi dah lama tak tengok.

Mintak ayam ciket :D

Anonymous said... BALAS

huaarrrrrrr! jelez kat baking pan tu. Berapa rega, busy body betul la saya ni.
Ngapa ayam hari ini dan roast beef semalam tak ada site dishes such potato/carrot/brokoli?
Kalau ada lagi tambah ngances nih?

Wah! cik Aiyu dah boleh buat tu. Kalau ikut standard Montessori School tu untuk budak 4 tahun gitu. (btw, saya bukan cikgu tadika tapi saya purchase peralatan je.
Cik Aiyu sentiasa maju ke depan. Tahniah mak cik Aiyu.

Ahkak

TeacherAzimah said... BALAS

Askum...i am one of ur silent reader. Tp skang tak silent lg dah hehe..sbb tak menahan tgk kecomelan cik aiyu. Dia comel sgt! rasa nak buat menantu hohi..Btw, salam perkenalan :-)

Aida Lela said... BALAS

Harapnya pokok yg ditanam akan sihat dan membesar dengan jayanya :)

Kusyuknya cik aiyu buat kerja. Betul2 dalam dunia dia

Periuk baru akhirnya dirasmikan.. Menggoda betul ayam tu. Nyum nyom nyam!

Kniedaz said... BALAS

Wah....roasted chicken! Sedap tu...lambat lg la poko.tu nk rimbun ye....

Anonymous said... BALAS

Love Cik Aiyu's photos here. She looked so engrossed n cute!

my everything said... BALAS

tampak sedap dan lazattt n ai terasa sangat laparrrrr..

Madam Sooyaree said... BALAS

Juneeta,
Tq dear. Kita makan dengan mashed potato & salad :D

Dinas,
Hahaha... ada gak eh orang nama Temperance? Kita first time dengar macam jakun, ibarat orang Malaysia dengar nama Fea gitu, hihihi

Ahkak,
Hahahah... harga adalah rahsia, hihihi.. Kita beli $159.99, retail is $330. Tu yang puas hati, hihihi... Kita side dishes buat asing, mashed potato ngan salad jah. Yang bakar2 malas, hahah.. Oh ye ke kak? Nampak macam senang, tu yang kita beli, hahaha.. Thanks kak :)

TeacherAzimah,
Waalaikumsalam, thanks cikgu! Hahaha.. ada anak bujang ke yang boleh amik nombor ni, hihihi

Aida,
Itulah, takut aje pokok tu mati, macam gang gang kat laman belakang, hahaha...

Kniedaz,
Nak tunggu macam pokok jiran sebelah, Cik Aiyu pun dah beranak pinak kot, hahahaha

Anonymous,
Thanks dear :)

Nana,
Puasa ke youuu?? :D

abah khalisha said... BALAS

PEhhhh..meh pos ayam tu sikit kt KL..sedap je nampak

♥ Elin ♥ said... BALAS

sebenarnya mainan tuh bagus untuk budak2..dekat malaysia semua prasekolah mmg wajib ada..

merangsang otak2 anak2.

ada umur 3 tahun dah pandai masuk kan warna yg sama, bentuk yg sama dan mengenal bentuk/warna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...