Thursday, December 6, 2012

Shopping mak mak

Orang kata, hari Jumaat hari untuk beribadat kan.

Bukan la hari lain tak buat, cuma hari Jumaat ni extra special lah untuk beribadat.

Kat sini hari Khamis lagi.

Jadi tuan tanah nak riak sikit, hahaha.. esok dah tak boleh, hihihi.. aci tak gitu?



Ahh.. tak kisah. Inibelogsaya. Ehhh... ini blog saya.

 
Taaa daaaa!!! Lemari baru dalam bilik. Memandangkan tuan tanah bawak balik kerja ke rumah (ke kerja dari rumah? :P), maka kena lah cari tempat untuk sorok stok handbag dan pelbagai dari Sooyaree's Closet. Sebelum ni letak dalam bekas plastik ala Toyogo tu. Dah lama plan nak beli lemari yang senonoh sikit, akhirnya baru tercapai. Sesuai dengan cermin ala diva ku yang tinggi terlampau, tuan tanah tak dapat cermin muka pun kat situ. Nasib golongan katek kan. Takkan nak panjat tangga semata-mata nak tengok muka, hihihi..


Ni pulak meja tulis dalam bilik. Kekonon nak pakai laptop dari sini aaa.. tak yah landing atas katil lagi.

 
Periuk mahal ku, auuwww!!!
 
Sejak pertama kali nampak periuk ni, hati memang dah tergugat. Tapi fikir ehhh... tak yah aaa beli. Ingatkan boleh lupa lah, tapi makin lama makin teringat. Mula lah fikir, agaknya selama ni roast beef ku tak sedap pasal takde periuk mahal, hahaha.... keji gila kan pemikiran ku. Fikir punya fikir, ahhh... I've wasted much more on unnecessary stuff before. Ni periuk lifetime warranty, so boleh kasi anak cucu nanti. Emas berlian takde kan, periuk stainless steel pun jadi....
 

It's the larger version of Roti Pan (how irony, both means bread in Malay & Spanish), so nampak sangatlah kecil daging 3 lbs saya.

Confirm teori ku betul, pasal semalam Cik Abe cakap roast beef ku "excellent!" Padahal pakai resipi lain kot, hihihi... Apa-apa hal pun, sengih bini jap :D


Sekian, rancangan shopping mak mak hari ni.

Bak kata Cik Aiyu, "the end".


13 comments:

abah khalisha said... BALAS

baru pas blk dr solat jumaat..mai singgah sini..mahal ni

mama maman aka yana said... BALAS

amboi.. cantik dan bergaya umah cik aiyu skrg..:P

sabira said... BALAS

wahhh..bestnyer shopping hari ni....lawa akak pilih almari..kelassss n classy giteww....nyum..nyum..sodapp nmpak roast beef...

Mixed-family in da house.... said... BALAS

errrr mirror mirror on the wall itu sangat menawan.....order buleh? hiks....berkenan ni

Anonymous said... BALAS

Cantikkkkkkkkkknya almari. busy body nih, nak tanya kayu apa? Oak ke, mahogony ke? Puji sekali lagi, memang cantik almari dan meja tulis tuh. Kerusi hepplewhite chair tak beli ke untuk padanan meja tulis tu?

ahkak

my everything said... BALAS

cantik !!! cantik lemari cantik kuali bagai.... bestnyewww ;)

elis said... BALAS

Berkenan tgk roasting pan itu...

norh said... BALAS

cik aiyu tak menyibuk kat meja maknya ke?

lynn said... BALAS

wahaii narif..silalah bukak order utk barangs dapur lak...daku telior wehh..periuk besi sana mengancam sehh..sini mahal nak mamp..huhu

mamaMaryam said... BALAS

cuba imejin dinding belakang cermin tu kaler darkkkk pepel.... lomentik horrrr

Anonymous said... BALAS

berapa harga roasting pan tu..... tergoda pulak. boleh order kat sooyaree ke?

Madam Sooyaree said... BALAS

Abah Khalisha,
Auwww.. thanks selalu sudi singgah. Balik semayang, nampak orang buat dosa dah kan, hahaha

Yana,
Auww.. thanks auntie!

Sabira,
Shopping nye dah seminggu, tapi baru sampai, hahaha... Tu cik Abe pilih, dia yang bayar, hihihi

Mixed Family,
Hahaha.. mirror itu adalah sangat besar, tak dapek den nak nolong!

Ahkak,
Kak, kita fail sikit bab kayu ni. Ada dia sebut, tapi semua nama sama je kat telinga lintah ni, hihihi... Kerusi apa tu kak, susah nak nyebut. Haruslah di gugel, auww!

Nana,
Thanks laling~

Elis,
Kita pun berkenan lama dah, duk fikir fikir, ahhh.. beli je lah!

Norh,
Dia jarang masuk bilik kami, takde benda kot yang nak jadi bahan. Paling kuat pun ke bilik air, main lipgloss kita

Lynn,
Hahaha.. tak dapekkk... berat weh! Camne la nak isi tukrey 18 lbs, roasting pan pun dah berapa lbs daaa...

Mama Maryam,
Gelap tu... mak tak kuaserrr... lampu dah le malap, kompem layan tido siang kang, hahaha

Anonymous,
Kita tak jual la dear roasting pan, berat! Dia ada macam2 saiz, you can refer to http://www.all-clad.com/

Anonymous said... BALAS

Salam, berkenan plak pemanggang tu. Just letak atas api aje ke benda alah 2 ?Or kena masuk oven. Cuba cer cuba cer. Cik Aiyu ni akak tengok teliti betul ya. Asyik sungguh dia dengan mainan baru dia tu. Serius gitu. Kak Rina Mama Danish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...