Tuesday, December 18, 2012

Going around town

Hari ni kan, masuk 2 hari mak nye teman Cik Aiyu naik beskal.
 
Cuaca alhamdulillah, tak sejuk sangat sekarang. Dalam jam 4 petang tu memang cantek aaa kalau nak keluar tanpa jaket. Tapi pukul 5 kena balik dah, pasal cuaca mula jatuh merudum. Macam bursa saham you.
 
She had a training bicycle, but I guess she's not quite ready for it. 2 kali cium tanah, akibat cubaan untuk korner terlampau. Sebagai ibu prihatin, terus mak nye ajak anak ke Toys R Us. Jom laling, kita beli tricycle.
 
Nampaknya tak sia-sia, kerana Cik Aiyu seronok mengayuh selama sejam sehari. Mak nye pun tak pasal-pasal kena exercise sekali, hehehehe...
 



 
Sambil mengayuh tu, becok mulut cik kak kita, kasitau mak nye apa yang dia nampak. Like yesterday, she spelled "S.T.O.P". So I told her, it means stop. Dia pun macam "ooo... ok". Bila dah masuk second round, tetiba dia berenti mengayuh. Bila tanya kenapa, dia cakap "Look mommy, that's stop!" Hewahhh... nak ikut peraturan jalan raya ke? Orang berhenti bila kat stop sign aje, bukan asal nampak stop sign. Kalau gitu jenuh laaa kita nak sampai kedai nak.
 
Hari ni pulak, cik kak kita berazam lebih tinggi.
 
"Mommy, let's go to Albertson's"
 
Ada hati tu, nak kayuh sampai grocery store. Besarrrr hajat anak saya.

10 comments:

shuhada said... BALAS

hehhehhehhe....tak sabar nak excercise dengan Wazif macam ni...:)))

Anonymous said... BALAS

cam tu la best. next day ada mission to finish it. Mak dia pun termuntah nak jalan sejauh tu. Tapi rasanya mak dia pun kena naik basikal lah nampaknya tu

Ahkak

Anonymous said... BALAS

Hi aiyu isabella n mommy..
meletops spek awak kan. Mia Laila jgn harap nk pakai ape2 ada kt kepala@muka..thumbs up aiyu! Bawak mommy jenjalan lg k

Fifi Nadhrah said... BALAS

tu dia.. aiyu senyum.. penuh gigi.. hihi.. cerdik sgt aiyu.. da boleh spell s.t.o.p..

cikguAnum said... BALAS

stylista betoi ank dara ni. apsal bijak sgt. anak sedara auntie baya Aiyu tahu buat urup bulat = O je

Dinas Aldi said... BALAS

Comel! Berbaloi beli tricycle. Takpa mak cik Aiyu, kayuh ja sampai Albertson's tuu! (macam la I tau berapa batu jauhnya kedai tu, hahaha!)

abah khalisha said... BALAS

wah bergaya bangat!

Schazaza Zober said... BALAS

amboi cik aiyu.. kemain posing melentuk2 lagi ye... ni konpem mak dia yang ajar ni... hehehehee

Madam Sooyaree said... BALAS

Shuhada,
Hehehe.. takut nanti tak terkejar je :P

Ahkak,
Hahahah... takut tengah jalan dia berenti, sape nak kendong mereka dan basikal mereka? Makkk jugaakkkkk

Bonda Mia,
Hahahah.. ok le tuuu... dia suka au naturel gitu :D

Fifi,
Hehehehe... gigi dia tumbuh dari 4 bulan daaaa

Cikgu Anum,
Thanks auntie! Ni kes terlebih buat puzzle ni, hihihi

Dinas,
Memang berbaloi2! Hahahah.. tak dapek, nak kena lintas highway, tak kuaserrrr

Abah Khalisha,
Thanks~ :D

Schazaza,
Dak aih, itu bakat semulajadi you, hihihi

Amy Z! said... BALAS

Wah. Dah beli tricycle! Cantiknya kaler merah. Alam ada. Tapi tak pandai kayuh lagi + takde tempat dia boleh train kayuh2. Kang kayuh kat jalan raya, banyak kereta pulak. Haihh.. -_-'

Cantik sgt! Mommy boleh bersenam sekali pun best jugak.. Hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...