Sunday, December 16, 2012

Pajama party

I thought kids won't have pajama parties until they are like ten years old or so.

Oh boy, what did I know.

They have it as early as at two!


Well, I guess it's a different kind of pajama party. No sleepover.

Nak jadi cerita, Cecilia kasitau I, yang Nicholas's school is hosting a pajama party on 15th Dec. They are allowed to bring siblings and friends, from 6 pm to 8.30 pm. Just in case parents nak pergi Christmas shopping ke, nak dating ke, this will be the the time lah.

For USD 15, I am in!

The plan is for the kids to mingle, play, watch some DVD and have some pizzas.

Doesn't sound like a bad plan at all eh?

Memandangkan kami dua dua desperate housewives yang suami pergi kerja, kitorang dating dua orang, hahaha... We went to get some sandwiches at Jason's Deli. Heaven I tell you, makan lileks lileks gitu. No rush. Sambil sambil tu kami berborak, tentang masalah kami sebagai non American yang berkawin dengan American. Belum lagi masalah English as our Second Language, memang rancak! Sebagai contoh, sebutan sheep dan ship, sheet dan shit adalah berbeza bagi mat salleh mat salleh ni. Entah, rasanya sama aje kan. Selalu kalau Cik Abe cuba betulkan, kita kenakan dia balik, "Ko tau cakap Melayu ke?" Hahahaha... bini yang kejam!

After our dinner, kami singgah ke TJMaxx tengok tengok baju. Tak beli pun, saje je amik feel. Mall toksah nak pergi la weekend, macam sardin cap ayam. Penuh! Kitorang rumah memang dekat mall, kekadang terpaksa amik jalan jauh sikit nak balik rumah. Tak koser nak beratur berjemaah kat traffic light.

Bila sampai balik sekolah Nicholas, Cik Aiyu rupanya ada skill baru daaaa....


Ada orang tu dah tau naik beskal! Laju aje dia kayuh, takde brek pulak tu. 



Sampai bofren pun dia tak nampak dah.

Menurut kata cikgu, dia punya seronok naik beskal, sampai makan pun tanak. "Bicycle" kata dia.

Tak sia-sia tinggalkan 2 jam setengah! :D

12 comments:

Mama Kembar 3 said... BALAS

wahh cptnya cik aiyu 2 jam dah leh bawak beskal dah, pandai! pasni mak nya kena laa beli beskal letak kat umah kan :-)

my everything said... BALAS

alaaa hai comelnyee.... terer la cik aiyuu kayuh beskal...rayyan belum lagi boleh nak kayuh..kes malas sebab ad abang tolong tolakkan heheh..

emy pokden said... BALAS

wah pandai cik aiyu kter berbasikal ni...sampai dah tak layan boifren dah tu...

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Cik Aiyu ni mmg kedekut senyum la.. tp xper.. Unti Sham dh immune sbb tau dlm hati ada taman.

Nurul, best kan kalau dpt sesekali dating dgn Cik Asben. My case, blom lagi. Arif masih gigih meng-enter-frame. Sighhh..

Amy Z! said... BALAS

Bestnya ada tempat camtu kat sini. Kat sini, nak cari playgroup pun susah. Ada pun, mak bapak kena teman. Nak tinggalkan budak tu sengsorg takut gak. Nasib cik aiyu ada boifren jadi bodyguard gitu. Hehe.

Kita ni pun husband kerja. Ahad je free. Kdg sabtu, time cuti umum, husband tak cuti, tak tau nak buat apa kat rumah. Buntu gak kepala otak. Kalau bawak Alam keluar, asyik la kena pergi indoor playground. Kita nak shopping pun tak dpt. Haha.

Eliss Mie said... BALAS

seronok jugak mcm tu. kalau ada selalu, harus aiyu kena tinggal selalu. hahahahaa

farah said... BALAS

OMG so adorbs! Kena la mummy beli one tricycle for her letak kat rmh!! Hehehe. Go go cik Aiyu!

Sandra Azwan said... BALAS

dah besar dah cik aiyu tecik comel nie...;-)

Nanak said... BALAS

hari tu drumah MIL, Fredo tiba2 pandai bawa tricycle kazen dia..wah, kagum kejap..Daddy pun murah hati belikan..tapi bila dah beli, dahlah tak pandai kayuh..minat pun tidak..ahaha..magic betul..

Fifi Nadhrah said... BALAS

seronok tgk aiyu.. asyik bayangkan bile ufairah besar je..

Nazayiena said... BALAS

Ingatkan cik Aiyu tadi pegi tido berjemaah,seronoknya di situ mcm2 mainan ada.

sabira said... BALAS

wahh best bila tgk cik aiyu dah boleh naik beskal...nnt suruh daddy beli beskal besar sket..baru boleh cycle kat padang belakang rumah..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...