Thursday, December 13, 2012

Unplugged 2: Balloons galore

My well invested $2.


A dog.


 
A swan.
 
 
Hahaha.. ok tak? My first attempt nak buat belon bermacam rupa.
 
Semalam masa pergi Toys R Us, ternampak diorang jual peket belon ni. Pandai diorang, letak kat check out counter. Dah la sekarang tengah busy yang amat Toys R Us tu, beratur memang le lama. Jadi haruslah mata meliar. Anyway, belon ni datang dengan pam, for $2. Ehh.. ok le kot, boleh la cuba bakat nak jadi badut. Perut dah sama besar ni.
 
To make it even better, they had some illustration pictures of how-to-do-what. Memang berbaloi baloi!
 
Walaupun anjingku kaki belakang lagi besar, kira halal la kan. It takes a lot for me to do that, as I am not a big fan of balloons. You know, they pop, and I just hate that.


Yang pasti, anak saya sungguh gembira. She looked up at me, like I am David Copperfield. That good feeling, ahhh... priceless!

 
Lepas mak buat magic, anak pulak sambung buat magic. Her new way of playing with blocks. You can tell that she was sooo thrilled when it came to the last few blocks. Sengih tapi risau.

 
Ohhh.. and she managed to get her hand on my new camera. Yang ni mak nye pulak risau, takut dia terlepas. So kasi amik gambar area ni je la, pasal ada karpet, heheh..
 
 
 
By the way, can anyone share some tips, macam mana nak kasi anak masuk tido dengan rela. She will be ok, brushing her teeth, and say good night and all, tapi kejap lagi mula la dia ketuk pintu, "mommy mommyyyy". Sekali, dua kali, takpe lagi. Kalau dah banyak sangat kali, memang mak nye naik angin la. I feel bad sending her to bed with me feeling angry (usually we will still hug and kiss regardless how high my pitch before that), so kalau ada sesiapa yang ada tips, minta lah dikongsi bersama. Terima kasih :)

12 comments:

FaznFaz said... BALAS

bab baloon tuh, aku fail big time!!! tangan xdak seni!!! so pas kat laki shj... heheh!!!
bab nak hantar anak masuk tdo??? lg laaa aku fail, selagi lampu x tutup, aku x baring kt sebelah hug dia, nan adonya dia nak tdo!!!

Eey said... BALAS

Hahahaa... Sila laa share jugak kalau bab yg tido dgn rela tuh. My lil boy kalau part tido, masukkan dlm bilik jer dia dah melalak sakan. Lom suh tido lg, hukhukhuk...

Anonymous said... BALAS

assalam aiyu n mommy..mak mia singgah lg. Wahh kita dh lm nk tny tips mommy awk hntr awk gi tido cne. Kak huda,so far timing tido mia mmg cantek. Paling awl kul 6ptg, smpaila subuh esk. Xpn paling lewat kul 8.30 dh rabak mata..hihi. So far dia still breastfeed walopon dh 27mos dh. Nk tdo mmg kena nenen. So klu mak dia redflag, heaven sikit..xda tips laa kak utk bg ank tido secara sukarela.....tp tula kan, kdg2 tu kita ni tahan la xmo high pitch mcm tarzania kan..kita pon hate marah2 kn..tp tula..paling xmenahan,bila kita dh cool down, dia say sorry mama..

abah khalisha said... BALAS

tingginya susun

Neny said... BALAS

Cuba tgk episod2 kat nanny 911. Byk gak tips berguna :)

Fifi Nadhrah said... BALAS

kagum tgk aiyu susun blocks.. tinggi.. konfiden je kan.. bab anak tido tu saye pon fail.. even anak baru nak masuk 11m.. kalau lewat saye tido.. lewat la die tido.. kalau awal sae tido.. awal la die tido.. sigh..

Amy Z! said... BALAS

Alalala. Happynya dia. Tak kisah la bentuk camne pun. Janji anak happy sudah. Hehehe.

Tijah said... BALAS

isk. kita lagi takut belon dari lipas terbang. takut meletop!

Anonymous said... BALAS

assalam...
klu akk, akk x bg anak tido siang. so, by 9pm mata dh kuyu.. :-) lg pun time skolah kene bangun awal. anak yg 4yo pun time yg sama sbb dia pun dh bsekolah (PASTI). kesimpulannya, jgn bg tido siang la kot... :-):-):-)

esma w.sibat

Nanak said... BALAS

nanti nak cari belon mcm tu la kat toy r us..
i tgh pantang skng, selalunya Daddy yg hantar Fredo masuk bilik dia n tido..

sabira said... BALAS

Wahhh..cik aiyu dh pandai pose sorok doublechin..I loikeee..cepat betul dia study how to snap the picture...hehehehehehe

Az said... BALAS

Omigod Huda, Im going through the same thing pun. Kalau Mick nap tengahari, memang susah nak put him to bed at night. hell be really playful. Keluar masuk keluar masuk bilik. So, youre not alone tau. Kalau tak tido siang, cepat aja dia lentok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...