Tuesday, January 1, 2013

58 minutes too late

How was your new year celebration?
 
Kitorang tak buat apa pun, duk melangok tengok tv live from Times Square. Tu pun sampai 9:30 pm je, pasal itu waktu tido cik kak kita. Melepas nak tengok Psy buat Gangnam style. Nampak sangat kitorang ni ketinggal zaman, pasal bila keluar je penyanyi ke kumpulan baru, kitorang tak kenal. Oh no, tak happ langsung ok. Sungguh tak cool.
 
Pagi tadi, Cik Aiyu pukul 7 pagi dah gendang meja. Dia tak ketuk pintu, tapi dia ketuk meja dia kuat-kuat.
 
"Mommy, paintttt"
 
Tu la, sebelum anak tido janji memacam lagi. Sudahnya bila anak bangun, dia tuntut time tu jugak.
 
Ok lah, painting pun painting lahhh...
 
Hari ni pun memang nak keluar rumah awal, pasal nak gi Dillards. Sale besar you, siapa mau lepas kan. Diorang ada sale macam ni waktu Black Friday & new year je. Time lain ada jugak, tapi tak besar-besaran gini lah.
 
I dengan semangat berkobar, pukul 9.30 pagi dah keluar rumah. I prefer Dillards in Odessa, which is about 20 minutes driving. Dillards kat Midland ni, kekadang sales assistant kerek. Maleh betul nak membeli bila orang kerek semacam ni kan.
 
Masa Black Friday, I terlambat sejam. Ingatkan kedai bukak pukul 8 pagi, rupanya 7 pagi. Hari ni confident semacam je, kedai bukak pukul 10 pagi.
 
Sampai kat parking lot, badan dah seram sejuk. Alamak, ramainya orang! Ni baru jam 9:58 pagi. Kedai belum bukak kot?
 
Bila tengok pintu masuk, ada yang dah keluar.
 
Oooo emmm geeeeee....
 
Bila masuk je dalam Dillards.....
 

Kosong! Sifar! Zero! Yilek!

Ni kaunter Coach & Michael Kors. Mommy cryyy... baru ingat nak stock up Sooyaree's Closet.

Rupanya diorang dah buka dari jam 9 pagi. I am 58 minutes late.


Kalau nak beli kasut, lupakan lah. Pening kepala ku tengok kasut bersepah. Belum lagi nak tilik saiz.

Cancel!

Nasib la ada saki baki sikit, terubatlah luka di hati.


Petang tadi ambush Dillards kat rumah pulak. Ingatkan nak cari baju mek kita.

Tengok tengok.....

 
*pengsan*

18 comments:

Cik Honney said... BALAS

happy new year kak...
-->http://www.wadahberbicara.my/

Mixed-family in da house.... said... BALAS

eerrkkk...kuatnya orang Amarika shopping !!!!

mama maman aka yana said... BALAS

dasyat sungguh.. cam kena serang taufan eks.. hehehe..

Eliss Mie said... BALAS

mak aihhh..macam diserang todak punya licin..keh keh keh

abah khalisha said... BALAS

laris semacam je ye

Sharz said... BALAS

wah dah kosong...cepatnyer..kalau kat sini mesti ade..tak pernah lagi licin smpi camtu.. :P

Aida Lela said... BALAS

dorang shopping macam beli makanan je :)

Kniedaz said... BALAS

harga time tu memang murah giler darpada biasa ke? ish ish ish

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... BALAS

memang fengsan kalo gitu ! =)

nurul dahlya alias said... BALAS

ohh ralatnya kalau saya jadi akak!!!

http://www.nuruldahlya.com/2013/01/kisah-bagaimana-caranya-untuk-menjadi.html

Syima Syaz said... BALAS

wahhh syoknya shop shop shopppp

Amy Z! said... BALAS

Happy New Year utk Nurul & Family~
;-)

Woohh.. Dasat. Sampai kosong2 kaunter. Sedeh je kalau datang2 dah habis mcm ni. T__T

Fifi Nadhrah said... BALAS

kalau saye jadi akak.. confirm sedih gile tak puas hati.. tak sampai sejam da licin.. macam pirana you..

shuhada said... BALAS

ya allah..serius murah ke?? kalo kat malaysia Y.E.S pun tak kosong macam ni...huhuhu..bestnye shopping kat sana time sales...:))

D'lla said... BALAS

Terjumpa blog sis for jumperoo..hehe..enjoys!

sabira said... BALAS

the MK views was great..hihihihihi..

~Mami Little Hero~ said... BALAS

Kak huda

Cenggitu lah keadaan sy waktu smp selfridges masa boxing day gara2 tram lambat. Grrrrr! Next year konfem naik kete. Gi dini hari pastu tunggu dpn selfridges

Kengkawan said... BALAS

kenapa x buat reminder dlm cellphone?
kenapaaaaaaa?
ishhhh

dari,
customer sooyaree

hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...