Thursday, January 3, 2013

School preparation

Oh noooo… Scchooooolllllll!!!!
DSC01230-e

Finally, our parcels arrived, yeay! Selalu yang sampai adalah parcel customer, sekali sekala dapat parcel untuk diri sendiri, masih terasa excited. I did order a few stuff online for Aiyu’s school preparation. Mak nye malas nak cari kat kedai, jadi beli di hujung jari sahaja, hahaha… For her K2 class, she needs to bring blanket, water bottle, diapers & wipes, a set of clean clothes and lunch everyday. Semua kena label, takut tertukar dengan kekawan.
We bought a matching school & lunch bag, hehehe.. Tak tau siapa yang lagi excited, Cik Aiyu ke mak nye. Design monyet, Cik Abe yang pilih. Sesuai dengan jiwa anak barangkali, hihih.. Tengah tunggu thermos aje yang tak sampai, agar Cik Aiyu boleh makan nasi ayam di waktu siang. Mesti kekawan dia pelik, apa hal la budak ni makan nasi. Tapi nak buat camne, tekak anak saya tekak Melayu. Hari ni semangat dia makan nasi dengan kurma daging dari freezer. I kalau masak kurma ke kari, memang seperiuk besar. Senang kerja, sekali masak, boleh makan 4-5 kali, hahaha…
Bila dah beli, haruslah di test drive you.
DSC01231-e

I thought they came seperately, the blanket and mat. Rupanya kena jahit sekali. Kiranya sleeping mat ala ala sleeping bag lah ni, cuma kiri kanan takde zip saje. The size is quite big. Dengan ketinggian Asian anak saya, insya allah tahan sampai 6 tahun, hehe..
Anyway, today we experienced our first snow fall in winter.
DSC01220-eDSC01223-eDSC01224-e
It didn’t last too long, maybe for 2 hours or so. Since the ground is much warmer, salji sudah cair menjadi air. Jadilah kan, dari takde Winking smile

20 comments:

mama maman aka yana said... BALAS

bagus jika cik aiyu suka mkn nasi.. kiranya ikut perut org asia la.. gud.. gud.. :)

Mixed-family in da house.... said... BALAS

wah cantiknyer sleeping mat mek kita tuh...siap berjahit nama ya...bagus bagus....nanti takder lah pening cikgu kan....

Eey said... BALAS

Agree, cantik laa sleeping mat ngan blanket tu. Mana nak beli yer?
:)

Amy Z! said... BALAS

Awww.. Comelnya blanket & mat tu. Siap ada nama Aiyu lagi. Mesti aiyu pun excited nak pergi sekolah ni. Kita belum nak hantar Alam pergi sekolah. Maybe next year kot. Tak pun tengah tahun ni. Hihi.

Jadi la. Ada gak snow sikit2. Hihi. :-D

anna hashim said... BALAS

aiyu.comey...hari2 tgk muka aiyu kat blog, hilang stress kat opis ni..hehehehehe anyway..kak..seronok la baca blog akak ni..keep it up :-)

pelukciumpelukcium utk mek aiyu ;-)

shuhada said... BALAS

jangan lupa upload gambo2 1st day aiyu di school...hehhehe

Lynn Hamzah said... BALAS

wah...cantik arr set tu...cek aiyu pun comey...

farah said... BALAS

Comelnya nye blankie and the bag n the lunch bag!!! Hehehe...nak order kat pottery barn tapi sesuwai ke kat cuaca Mesia ni??? Hehehe...tp I like their animal hooded towels tu, comey2 belako...well gudluck to you cik Aiyu laling, nampk feeling2 excited tu, hopefully all goes well ye. Cik Aiyu dah byk praktis socialising kan so for sure x problem nk mix around :)) Happy weekend!

Eliss Mie said... BALAS

tu betul2 tidur ker tu ?

ayang said... BALAS

Comeinya blanket & mat tu.. Kita kecik2 dulu tak merasa..
Akak berama RM akak, ada kawan ni bekonan lak nak beli kat anak dia.

Kniedaz said... BALAS

suka tengok muka excited cik Aiyu...best nyer...salji...hehe

miss scofield said... BALAS

hik3....comel je reaction face cik aiyu....genuine?

bestnye 2 beg sekolah!!!

nasi ayam...then nasi lomak....then nasi tomato....then nasik kukus...then nasi kerabu....cukup menu for five days!



Unaizah said... BALAS

Cik Aiyu excited tak nak gi sekolah? How's her reaction?

rara said... BALAS

haha.. tu reaction excited ke takut tu?

sabira said... BALAS

part tekak melayu tuh yang best..memula nasi ayam..pastu kurma..lepas tuh sambal petaiii.cayalahh aiyu.....heheheheheheheeh

Angah said... BALAS

hebat cik aiyu,,,..tekak melayu dikekalkan...haha

emy pokden said... BALAS

Excited ni mama cik aiyu nk g skolah ni...hehhehe...pandai cik aiyu kter mkn nasi....yg kt sini lak si suri mmg xbrapa minat ngan nasi....

lyza said... BALAS

hahahahaha..kiutnya muka ayu.. macam ikon dlm wassap je... kehkehkeh... perut org melayu, pasni ajar slang kelate plak.. mesti happening.. hehehe...

Fifi Nadhrah said... BALAS

ingat awek ni tekak mat saleh.. gen terlebih ikut maknye dalam bab makan.. hihi.. cantik blanket aiyu.. berkenan pulak..

Nazayiena said... BALAS

Cantiknya blanket cik Aiyu,semangat tu Cik Aiyu nak sklh nie dgn beg monkeynya lg....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...