Sunday, January 6, 2013

Nervous

Hari ni entry pendek.
 
Esok nak bangun awal pagi, siap set alarm you. Kekdah orang tak kerja kan, hahaha...

Jangan pulak speku tuan tanah tak semayang Subuh. Tak baik tauuu tuduh, hehehe...

Anyway, esok pagi cik kak kita mula sekolah. Semangat nih, jangan terlupa siapkan makanan dia sudah. Mak dia yang over, dah beli acuan tekap untuk sandwich. Ada bentuk dolphin, gajah, anjing ngan butterfly. Semoga anak saya mendapat syafaat untuk habiskan sandwich. Tunggu thermos, tah bila mau sampai daaa..

Tengahari tadi kami pergi birthday party Hannah, semua mak mak pakat kasi semangat.

"Sooo.. how are you going to spend your 6 hours?"

Hahaha... soalan cepu emas tu!

Mak nye plan nak overhaul rumah, pasal Grandma sampai esok malam. Kenalah berpura-pura menantu nya rajin kannnn... Lepas kemas rumah, mak nye nak ajak Cik Abe gi dating kat Red Lobster. Pergh, tamau kalah tu.

Ok lah, harap-harap takde kejadian banjir esok. Takut anak ok je, mak nye yang nangis lebih, hahaha...
 
Sebelum berundur, terimalah gambar anak saya camwhoring dengan telefon mak.
 
20121226_092231-e
 
Dah camwhoring, mestilah ada duck face kan.
 
20121226_093131-e

Apalah nak jadi dengan anak muda zaman sekarang.

24 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... BALAS

Ya Allah getis nya anak dara akak ni.. kemain kenyit2 mata! mesti turun ilmu mak dia nih hahaha

mama leen said... BALAS

comel gilaaa.... pandai betul bergambo ni

Yong Is My Name said... BALAS

Duck face pun CIk Aiyu tetap maintain comei ;-)
Semangat sungguh Mak Cik Aiyu.

ps: kena belakon lebih, kalau mak mentua dtg kasi pulun kemaih rumah..kihkihhh

Amy Z! said... BALAS

pakai beanie tu. takpela. asal bukan gambar terlampau. hahaha.

Lynn Hamzah said... BALAS

hahahaha...duck face pun tetap comey...

Kniedaz said... BALAS

kami pun tak sabar nak tau macamana keadaan aiyu & mama dia esok..do update!
Alahai..kemain lagi Aiyu ber"camwhoring" comel sangat

Amy Z! said... BALAS

Oh ya. Good luck at school, cik aiyu. Mwah!

Fifi Nadhrah said... BALAS

tak tahan gile tgk muke aiyu.. die tau tak esok nak kene g skola? sangat bijak you!~

Nazayiena said... BALAS

Comelnya duck face cik Aiyu nie,hepi go to school....

maryaaaaaaa said... BALAS

hamboih kemain gamba 1st Aiyu tuh.. ehheheh :D

all the best Aiyu & mak Aiyu :)

mama ila said... BALAS

hahahaha..comel!!!

melin melinda said... BALAS

I notice muka Cik Aiyu mcm budak dalam iklan downy yg ada gosok perut2 tu...cute

:|: TinTa Kibod :|: said... BALAS

baru 6 jam maknya..
kat mesia 10 jam lebeh owhh..

kema said... BALAS

sis..comel nye la cik aiyu neh..

1st time comment kat sni :P

Sarah said... BALAS

hahha lawak la aiyu ni..

rara said... BALAS

hahahhaha... aiyooo camne cik aiyu tau posing duck face ni. mak dia ajar eh? ;p

:cahya schatz: said... BALAS

Pewiittt.... Sehr hübsch!

sabira said... BALAS

duck face tak tahan....heheheheheheh....gambar atas ala ala cheeky sket..kelassss ko aiyu

Angah said... BALAS

aduyai cik aiyu cik aiyu,,,,pandai sungoh kamu buat memek muka haha

Unaizah said... BALAS

Looking forward to reading about her experience in school. Rasanya memang mak-mak yg over when anak first time masuk sekolah. Well, i guess it's in the job scope :-)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... BALAS

tersangat laaa comel :)

Anonymous said... BALAS

She is really cute. I feel like giving her a big hug and pinch her cheeks.

Bagus if aiyu dapat adik boy or girl ya. bertambah lagi kanak2 cute

Adell's Closet said... BALAS

Salam kak huda,

Selama ni jd pembaca setia blog akak..tp xpernah nak komen pun sbb bz..skang cuti 2bln lehla salu komen..anak kite sebaya cume my doter lahir hujung tahun..aiyu sgt cute ok!!..neway salam perkenalan ya..

Madam Sooyaree said... BALAS

Mrs Yana,
Hahaha.. mak nye bukan camwhore k, kalau tak dah lama penuh gamabr mak nye, hihihi


Mama Leen,
Thanks dear, mesti dia kembang kalau dia paham, haha

Yong,
Hehehe.. tq dear. Haruslah semangat lebih, coverlineee...

Amyz,
Hahaha.. asal cover apa yang patut, ok la kan, waima muka itik, hihi.. thank you for the wish!

Kniedaz,
Thanks dear, alhamdulillah ok kan. Tengok Jumaat ni camne lak.

Fifi,
Kita ada kasitau dia nak gi sekolah macam "Daniel Tiger", tapi tak tau le dia paham ke tidak, hehe

Maryaaa,
Hehhe.. haruslah over kannn...

Mama Ila,
Thanks dear :)

Melin,
Alahai, ni dah 2-3 komen kita dengar pasal iklan Downy. Haruslah di google lepas ini :D

Tinta Kibod,
uish, lama tu kan? Kita rasa 6 jam tu macam lama jeee...

Kema,
Thanks dear sudi komen, malu kita tau :)

Sarah,
Bebudak ni memacam kan idea diorang, kekadang memang tergelak2 bila dia cam gini, hehe

Rara,
Hahaha.. it's in the blood baby!

Cahya,
Auww... thanks!

Sabira,
Dia suka sengih kenyit mata macam tu, tak tau la mana belajar

Angah,
Heheh.. tu baru sikit, kalau tengok part dia angkat kening, auwwww

Unaizah,
True! I yang nervous lebih, tapi bukan I sorang tau, hubby pun sama, hahaha

CMA,
Thank youu!

Anonymous,
Hehehe... thanks dear. Part tu kena tanya Cik Abe, heheheheeh...

Adell,
Thanks dear sudi baca blog kita :) Apa nama girl awak? Tengok blog awak jual barang mainan kan, best nye!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...