Monday, January 14, 2013

The reason why she loves Albertson's so much


Gua ada kereta polis, lu mampu? 

Hehehe.. inilah sebabnya kenapa Cik Aiyu memanjang nak ke Albertson's!

Nak ikutkan Albertson's ni kedainya kecik aje. When they say everything is bigger in Texas, they did mean it. From the size of the state (negeri kedua terbesar lepas Alaska you!), to the big ass cars to the (ermmm...) 300 lbs women, everything is bigger here!

Tapi kami yang malas nak meneroka kedai besar, suka pergi Albertson's ni. Senang nak cari barang. Orang tak ramai, dan rak tak tinggi sangat, hehe. Maklumlah, saya ni vertically challenged bak kata Cik Abe. Dah la tinggi tak seberapa, pekak sebelah pulak tu. Kalau rak tinggi-tinggi, jenuh Cik Abe nak cari kang. Nak jerit panggil nama, takleh nak detect dari arah mana kan. Pasrah je la, hahahaha...

Albertson's ni dah kata kedai kecik, kenalah tarik perhatian customer kan. Yang pasti, customer kecil kita memang tertarik. They have like 5 different colors of car, each color tema lelain. So setiap kali sampai, Cik Aiyu akan pilih warna kereta pada hari itu. Bila dah masuk dalam cart, dia mula la pusing-pusing steering. Mak nye pun melayan, kekadang buat korner lipat. Sesekali merempit, apa salahnya.

Hari ni Cik Aiyu sekolah lagi. Kali ni mak nye kembang sket, pasal dia nangis nak ikut mommy, hehehe.. Tapi kejap je la dia jerit. Keluar pintu, dah berenti. Drama betul. Nak jadi cerita, boleh pulak tertinggal botol air dalam kereta. Bila patah balik, 2 kali lah Cik Aiyu jerit. Takut mak nye, kena marah dengan cikgu, hahaha.. Tapi bila pergi jemput, cikgu kata she did well. She was expecting for Aiyu to throw tantrum bila dah 2 kali kena tinggal, nampaknya Cik Aiyu tenang dengan cepat sekali. Oh my daughter, mommy is very proud of you!

A little tour of her school.


Her time table.




The alley.



Mi familia.


Nanti bila dah lama sikit baru amik gambar library, gym and so on. Skang ni maluuuuu.... hahahaha...

8 comments:

FadMN said... BALAS

so cute nya cik aiyu.

Amy Z! said... BALAS

Wahh.. Kalo Alam pun suka shopping cart ada kereta ni. Pusing dua tiga kali market pun takpe. Hahaha. Jimat sikit dari bagi mainan masuk2 token tu kan?
Kalau ada kat Msia bagus juga, tak de la kita nak ambil barang dari rak, ada satu tangan kecik ambil barang juga.. Haih.. -_-' Ada tu ada. Tapi kan kereta besar, cart kecik, camne nak shopping banyak? Haha.

Aktiviti yg sekejap2 ni tak kasi budak2 bosan kan? Bagus. Siap ada nap time lagi. Hihi. Aiyu kan good girl. Kat school mesti la ok. Saja nak drama bila kena tinggal tu. Haha.

mama maman aka yana said... BALAS

mmg cumil keta tuh.. hehehe

seronok tgk anak semakin berkembang selayaknya kann.. :)

Fifi Nadhrah said... BALAS

kak huda.. saye bayangkan kalau ufairah naik kerete ni mau die taknak turun.. bile ufairah da besar la..

pandai ye albertson's tarik pembeli.. hihi.. comel cik kak kat dalam tu.. syok habis dapat naik kerete polis..

pelangi petang said... BALAS

salam...i dulu penah ajar K2...mmg bdk2 akn show tantrum depan parent je...bila bayang makpak hilang...owh mereka sungguh gembira...hehehe...btw...cik kak tu sgt comel dgn kaler pink...hehehe

Dinas Aldi said... BALAS

Muka bahagia habes dok dalam keta polis tu, kehkehkeh!

sabira said... BALAS

shopping cart attract kids..best! pack sungguh schedule mek aiyu..tergezutt jap tgk...mcm dah secondary school..but it seems good for her :))

Anonymous said... BALAS

Life itself, without the assistance of colleges and universities, is becoming an advanced institution of learning.

5dSgk http://www.cheapuggbootsan.com/
vLax http://www.michaelkorsoutletez.com/
eTxn http://www.cheapfashionshoesam.com/
0aBto http://www.burberryoutletxi.com/
5nPsx http://www.nflnikejerseysshopxs.com/
4gUon http://www.coachfactoryoutlesa.com/
1kDjl 1wTbo 0jXeb 4aHtz 4tMad 1gQtq 2wHke 9eMyj 9uPlb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...