Friday, January 11, 2013

The update

Terima kasih pada semua yang sudi komen di entry terakhir, really appreciate all the thoughts and prayers.

Just to clear the air, masa sebelum penyewa masuk rumah, kami ada minta cagaran 2 bulan sewa + utilities. We did have an agreement, with their details and work address. Nak ikutkan boleh je spray balik spa dia, tapi sat gi dia tau la kita yang buat kan, hehehe.. Kecuali kalau dia memang suka buat grafiti merata :P Our case, baru sebulan duduk, payment dah kelam kabut. After a while, we decided just to sell the house. Not worth the headache, lagipun kesian kat kakak yang kena kejar diorang. Ikut kat diorang "nanti bila I free, I bayar".

Sungguh waddehel kan, ko ingat ni nak pergi beli Milo kat 7-11 ke?

The only reason why I prefer not to disclose their identities is, that I fear for my loved ones. Orang akal tak panjang macam ni, macam-macam diorang boleh buat. So kita biar pihak polis aje yang bertindak. From there, kalau sabit kesalahan, we can proceed with saman menyaman. Wahhh.. macam retis you, nak sama orang, hihihi.. Tapi kalau saman pun, takut takde hasil je, pasal diorang takde harta. We did our homework, dan dapat tau yang kereta pun bukan nama diorang. Agaknya we were dealing with con man, who knows. Takpelah, bukan rezeki kami di situ. I guess in the end, I'm just glad that they left. Now we can move on.



Itu update rumah. Update cik kak kita, hari ni kami hantar dia for her second class. Kali ni rombongan cik kiah bertambah, pasal Grandma ada sekali. Sejak Grandma sampai, semua pun dia nak buat ngan Grandma. Elok le, kurang kerja mommy, hahaha..



Senario dalam kelas tadi,

Mommy: Ok, mommy going to work. *kiss*.

Aiyu: Byeee..

Daddy: Daddy going to work. *kiss*

Aiyu: Bye.....

Grandma: Grandma gotta go.

Aiyu: Grandmaaaaaa... *cry*



Ko tengok tu, bertuah punya budak!

Tapi kejap je la, pasal lepas je Grandma keluar pintu, dia berenti nangis. Nak nak Hannah pulak sampai, terus dengar Cik Aiyu jerit, "Hannah!". Selamattt....

Petang tadi masa amik, dia tengah tekun dengar cikgu bercerita. Bila nampak mak nye, terus "Mommy!" sambil peluk peluk macam seminggu tak jumpa. The teacher said she did really well today. Excited dia, siap duk tunjuk apa yang ada dalam kelas kat kami.

I guess she did like school after all ;)






Mek Aiyu menguli pita bread. Suka betul dia roti ala-ala gini, kenan kat Fareez Maju agaknya.

11 comments:

sabira said... BALAS

Heheheh..Mek Aiyu manja tol dgn grandma..tp nasib baik kejap je..balik rumah tolong daddy menguli roti pita..rajinnye..:)

Dinas Aldi said... BALAS

Rapat cik Aiyu dengan grandma eh. Tapi Hannah sampai, terus ja ok balik, kehkeh.
Gambaq last tu sayu ja renungan cik Aiyu.

blu4sky said... BALAS

huda,
moga Allah gantikan dengan yang lebih baik.. yup you are right..harta benda boleh dicari tapi keselamatan family kita lagi penting.. but I really hope that those ppl akan dapat pembalasan yang setimpal..

suzieanna salleh said... BALAS

Manja dengan grandma dia. Comel. :)))

Unaizah said... BALAS

Good girl Cik Aiyu. Insya Allah, lelama she'll be okay. Zarra pun getting better. Last two days of schooling, dia dah tak nangis. Cuma ayat-ayat sedih still keluar la dari mulut dia.

Amy Z! said... BALAS

Takpe la Nurul. Rezeki kat situ takde. Nanti ada kat tmpt lain pula. Moga2 dia tak ganggu awk dan family awk kat KL tu cukupla. Biar la dia dah blah. Tenang sket hati kita.

Awww.. Bagus cik Aiyu di sekolah. Hehehe. Saja la tu drama depan grandma. Ye la. Jumpa pun jarang kan. Manja. Hehehe.

At least, she did well at school. Good job cik Aiyu. Mwah!

Kniedaz said... BALAS

Manja ngan grandma ye

Angah said... BALAS

tkpa la,..biarla ALLAH yang membalas,lagipun memnagbetui org pendek akai cmtu leh wat mcm2 kat kita,....moga Allah akan ganti dnegan rezeki yg lebih baik...amboi cik aiyu,..ngam sungguh dgn grandma dia....

Fifi Nadhrah said... BALAS

harta benda boleh datang dan pergi.. tapi keluarga kite tak boleh.. kalau tak dapat saman pon mesti Allah akan balas dengan sesuatu yang best untuk kak huda n family.. inshaAllah..

tak sabar tunggu ufairah nak sekolah.. boleh order tak roti pita aiyu?

farah said... BALAS

See I said, mmg betul pun cik Aiyu minat menguli, mmg ada bakat sayangku ni. Hehe. Glad to hear that her schooling going smoothly, Fatehah belum lg, masuk 3 years soon baru we all nak consider. Hehe. That Abby Cadabby tee dah x muat kat Fatehah. Hehe.

Poist-en Ivy said... BALAS

Kalau tak dapat saman utk gantirugi pun, blh saman under criminal jgk kan ke tak? sumbat bunian bunian tu dalam penjara! Kuang jaq punya bunians!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...