Wednesday, February 6, 2013

Her way of writing

Nampaknya, Cik Aiyu dah maju setapak lagi.

I just realized she can write most of the alphabets, and in order!

Except, she writes with her fingertip. Pakai pensel dia tak berani lagi.


Kisahnya pagi semalam, dia duk meng "mommy mommy" kan I. Mak nye malas nak melayan, pasal tengah duk reply e-mail orang.

A: Mommy, look!

M: Yess...

A: Mommy, look, it's iPod!

M: Hmmm...

A: Mommy, look, it's the letter A!

M: Is it? (sambil mata pandang laptop, tengah reply e-mail).

A: Mommy, look, it's the letter B!

M: Cool! (mata pandang laptop lagi)

A: Mommy, look, it's the letter C!

M: What are you doing with the letters?


Barulah mak nye perasan, yang anak duk lukis huruf atas iPod. Eh eh, tetiba terus berminat dengan kegiatan anak.

M: What's after C?

A: Look mommy, it's the letter D!


Dan begitu lah seterusnya. She will choose the background color, then draw the letter alphabetically.


Sampai huruf Q, dia dah boring, hahaha... She got everything right, except for N, P and R. Oh, huruf E dia ada 4 garisan melintang, muahaha... 

Syabbas betty, esok kita cuba buat nombor pulak!

17 comments:

farah said... BALAS

Alololo clevernyaa!!! She's a fast one, Nurul! And that stomach! Rasa nak gigit je! Hehehehe...

jie said... BALAS

clever aiyu hehehe =)

sabira said... BALAS

congrats darling..u are smart girl.i know u can do it....love xoxo :)))

SueGinola said... BALAS

Pandainya dia...tambah geram tengok, lagi rasa macam nak gigit2 pipi tu..hehehehe

Anonymous said... BALAS

She's a fast one!

blu4sky said... BALAS

pandai cik aiyu.. ingatkan dia tulis M nak tunjuk McDonald...

AMANI JIBRIEL said... BALAS

Wah... good girl... bijak nyer dia...

Nanak said... BALAS

clever n comelnya anak omputeh ni..
perut sila kontrol sket..hehe

Unaizah said... BALAS

Advance-nya Cik Aiyu!!! You must be very proud of her :-)

Fifi Nadhrah said... BALAS

clevernye kak huda.. cute pulak tu.. bukan main posing sambil tulis ABC..

Konot said... BALAS

lama tak komen.. hari ni ada masa free sket meh kita celoteh..

pandai sungguh cik aiyu ye.. kecik2 dah pandai ABC. tulis kat ipod je tau.. jgn bantai conteng dinding pulak! hehe

Amy Z! said... BALAS

wahh. auntie pun tumpang bangga ni. tahniah cik aiyu. lepas ni pandai tulis number, lagiii mommy seronok. hihi.

good luck, sayang! mwah!

CikLily Putih said... BALAS

gerammnya dengan cik aiyu.. comey benau..

Dinas Aldi said... BALAS

Pandai! Manis pulak tu :)

Calla lily said... BALAS

App apa yg guna utk tulis2x ni?
Sorry soklan mak ni tak canggi sgt
Harap ampun yer
Aiyu smart girl :)

Madam Sooyaree said... BALAS

KonotFarah,
Hahaha... perut tak cover kan, haippp!

Jie,
Thanks auntie!

Sabira,
Thank you auntie Shipa!

Sue,
Thanks dear :)

Anonymous,
Tang menjerit, lagi advanced tau!

Blu4sky,
Hahaha.. yang tu pun dia kenal, friesss!

Amani,
Thnaks auntie~

Nanak,
Hahahah.. kantoi perut maju ke depan kannn

Unaizah,
Thanks dear, rasa berbaloi duduk rumah, hihih

Fifi,
Dia rasa bangga tu, tu pose terlebey :P

Konot,
Haipp.. berani la buat grafiti kat dinding, I suruh dia lap sendiri kang, haha

Amyz,
Thanks auntie! Hari ni malas belajar, asyik buat puzzle pulak

Cik Lily Putih,
Thanks dear! :)

Dinas,
Auw.. thanks teacher!

Calla,
Dia pakai app apa tah, yang ada macam Paint tu. Banyak sangat app, tah mana dia pilih kita pun tak pasti.

Yantisa said... BALAS

wahhh ... pandainya Aiyu . good idea , nak suruh Akim buat macam ni jugak la sebab dia pun tak lulus pegang pensil lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...