Thursday, March 28, 2013

Potty training update

Apparently, military style doesn't suit Aiyu well.

Nampaknya Google salah, hahaha..

I was browsing a few articles on potty training, and decided to go for the military style. Jenis yang garang punya, and there is no such thing as accident.

Hari kedua, cik kak kita dah mogok. Banyak betulll accident dia. Pergi toilet pun malas, kena paksa.

So mak nya pun cuba cara lembut, bagi semangat sambil teman anak dalam jamban. Siap high five lagi, setiap kali dia buat bisnes.

Hari ni, sekali aje accident, hehehe...

I guess this way will be a long way, tapi ok lah kan, dari takde. So far kami pakaikan dia pull ups bila dia tido je, dan bila keluar untuk masa lama. Tapi kita trick sikit, pakaikan pull ups luar seluar. So dia still akan rasa basah, cuma kerja kita nak kemas tu kurang lah. Kalau tak, penat kepala teleng kat lantai, nak CSI kan titisan pee pee dia.

Siang tadi, tak pasal pasal anak ku jadi Superman. Pakai spenda luar leggings, hahaha.... Masa dia bangun dari tido siang, I was in my room. Memula ingatkan nak buat tak tahu, tapi bila dengar dia keletung keletang, I pun keluar. Tengok tengok member dah betulkan, spenda dalam seluar, bukan luar seluar. Ok lah tu, at least she has a sense not to be a fashion victim, hehehe...


Aktiviti kami siang tadi, pergi dating dengan Nicholas kat taman. Tapi gambar berdua lupa nak snap, hehehe..

Sedih tau, diorang nak pindah Rabu depan :(

7 comments:

Kniedaz said... BALAS

xlama lagi saya pun nak kena lalui hal tersebut..kali ni..dua orang sekali..tak tau camna nak cope

Miss Nangada said... BALAS

hehe..anak i dh 2 taun potty train.tp tang kencing sendiri tu lmbt sikit dlm setaun ni. Mlm masih lg pakai pampers. tapi tang nak tido je la.
bak kata mak i, alaa...nnti2 pandailah dia kencing sendiri. Haha..camno tu?

Mixed-family in da house.... said... BALAS

Good girl aiyu....... I've experienced once with my eldest masa dia baya2 umur aiyu......coming soon adik dia pulak.....huhuhuhu

cik chinta said... BALAS

lm2 trer r tu. hihi.

~Mami Little Hero~ said... BALAS

Saya pun tengah berkira nak potty train si LH tapi nampak gaya mcm takleh lagi. Semalam dah google cara potty train tapi maknya tak konpiden. Tunggu lah kak huda update lagi pasal potty train cik aiyu nanti ai will follow uuuu.

farah said... BALAS

Please update lg!! Fatehah pun in the process but I foresee difficulties, hehe. Maknya pun x consistent and can only do 1/2 day at a time...she knows abt how she has to go to toilet and all tp mesti ada accident...seriously contemplating nk cuti lama sikit just to teach her to potty train. Sooo appreciate your sharing here dear :)

Fifi Nadhrah said... BALAS

ufairah tak lame lagi la kot.. harap berjaye la.. tetambah ufairah duduk dengan BS.. nk ke BS tolong?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...