Sunday, April 14, 2013

We quit!

Ingatkan, kami dapat bertahan duduk dalam rumah yang tengah di renovate.

Kami gagal.

I quit!

Yang best adalah Cik Abe, pasal dia takde rumah, kena kerja kat New Mexico. Kitorang dua lah yang jadi mangsa, hehehe... Lagi tak tahan pasal Cik Aiyu sedih, tengok katil dia kena tanggal.

"Aiyu's bedd.... Aiyu's bedddd"

Bukan sekali dua dia cakap, banyaaakkkk kali! We tried to survive in my room, tapi susah jugak lah. Nak keluar bilik, luar tengah berdebu. Kontraktor tengah pecahkan tiles, so sendiri boleh agak la debu tebal mana. Akhirnya mak nye ber tenet, cari bilik kosong kat area Midland ni. Mind you Midland is a booming oilfield town, nak cari hotel tu agak sukar. Tak kisah le 1 bintang ke, 2 bintang, 14 bintang ke, memanjang full. Alhamdulillah nasib menyebelahi kami, ada gak bilik kosong untuk 3 malam. Apa lagi, mak nye terus booking bilik. Reserved. Click. Packing lebih kurang, terus zaaassss....

Memula risau gak, kalau dia bising pasal takde mainan. I didn't bring any of her toys, except for a few books.

Bila tanya, suka tak duduk hotel, mek Aiyu jawab,

"This is Aiyu's office. I like it."

Hewaahh.... office ko ke nak oooiiiiii?


Mana tak suka, setiap kali masuk bangunan, dia pit stop kat kedai tepi reception counter tu. Beli lollipop.

Overall we really enjoy the stay there. Lelagi di waktu petang, bila Cik Aiyu menggelupur nak gi swimming. Suka dia, sejuk pun takpe. Sampai kena tipu, cakap swimming pool tutup jam 7 malam, hahaha.. So agak-agak bila I dah boring, I will tell her it's 7 pm, hahahaha... Jahat mak nye, tipu anak kan. Takpe, bohong sunat you.

Hari Sabtu Cik Abe balik Midland, kami pun balik rumah. Skang ni dah tak berapa habuk, pasal diorang tengah pasang kayu kat lantai. Still, only 1 room is available. Maka, ada orang tu kena tido atas sofa, hihihih....

There goes the wall!



P/S: Mak dan abang saya nak pergi umrah hari ni, jadi tolong doakan agar perjalanan mereka dipermudahkan k :)

9 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Insya'Allah.
Semoga urusan mereka berdua dipermudahkan oleh-Nya serta mendapat umrah yang barakah.

~Mami Little Hero~ said... BALAS

Semoga ur mom n bro selamat pergi dan kembali dan mendapat umrah mabrur..... Wah really major renovation ni. ;)

Xoxo

Kniedaz said... BALAS

Aritu renovate rumah pun kami tinggal satu bilik untuk tido tapi takde maknanya boleh duduk situ..keluar bilik habuk, nak masuk pun habuk..last last dok umah MIL hehe

Amy Z! said... BALAS

Ohh. Major renovation juga ye? Bertahanlah cik Aiyu. Kalau tak tahan, cik Aiyu boleh stay kat "office" Hihihi.

Eliss Mie said... BALAS

seronok laa aiyu dpt msuk ofiz yer :)

Melissa Imran said... BALAS

Eeehh kita dah tak knal rumah awak :(

lyza said... BALAS

Kita jadi ibu tinggal for 2 week.. Rinduuu..huhuhu..gedikss plak.. hehehe...

Ai rasa macam tak caya je anak ai nie dah besar.. tengok tocang 2 gitu lg terserlah kedewasaan dia.. kejap je rasanya...

Fifi Nadhrah said... BALAS

syoknye kalau ofis macam hotel kan.. masuk ofis tido.. :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Sham,
Terima kasih kak, aminnn...

MLH,
Terima kasih dear :) Boleh tahan jugak lah, buat sekali harung senang, hehe

Kniedaz,
Hehehe.. MIL kita jauh! Dia ada offer, tapi macam malas le pulak, hehehe

Amyz,
Hahaha... botak kepala mommy kalau hari2 nak gi office tauuu

Eliss Mie,
Perasan tu office dia, hahaha.. dapat office macam mak dia dulu, nanges!

Melissa,
Tu la, lain kan! Tu baru sikit, nanti tengok yang lain, lagi lainnnn

Kak Lyza,
Hahahah.. tu leee.. orang tak pernah berpisah. Camne, dah prektis pakai credit card tak? Hahahaha

Fifi,
Dia suka tang swimming tu, sampai kecut pun ok aje!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...